ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ

Μία από τις πιο διαδεδομένες καλύψεις στον κλάδο της ασφάλισης οχημάτων είναι η κάλυψη της Οδικής Βοήθειας. Η χρησιμότητά της είναι κατανοητή και αποδεκτή από όλους τους κατόχους οχημάτων και είναι η προαιρετική κάλυψη με την περισσότερη ζήτηση από τους καταναλωτές. Ο λόγος είναι προφανής, η κάλυψη διευκολύνει τον κάθε οδηγό σε μια δύσκολη στιγμή,που το όχημα έχει πάθει βλάβη.Υπάρχουν πολλά προγράμματα οδικής βοήθειας, αλλά όλα στηρίζονται στην παροχή βοήθειας στον ασφαλισμένο, όταν το συγκεκριμένο όχημα που έχει ασφαλίσει ακινητοποιηθεί, λόγω ατυχήματος ή βλάβης. Καλύπτονται ο κύριος ή ο νόμιμος κάτοχος του οχήματος, ο εκάστοτε νόμιμος οδηγός, καθώς και οι επιβάτες του οχήματος κατά τη στιγμή του ατυχήματος ή της βλάβης. Στην αγορά υπάρχουν και κάποια συμβόλαια που λειτουργούν αντίστροφα, δηλαδή ασφαλίζεται συγκεκριμένο πρόσωπο ανεξάρτητα από το όχημα που οδηγεί.

Φροντίδα Ατυχήματος και Οδική Βοήθεια
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο διαχωρισμό της Φροντίδας Ατυχήματος από την Οδική Βοήθεια. Πολλές φορές, στα μάτια του καταναλωτή, Οδική Βοήθεια και Φροντίδα Ατυχήματος ταυτίζονται, γιατί οι καλύψεις παρέχονται από τις ίδιες εταιρείες, με τα ίδια μέσα. Αποτελούν όμως δύο διαφορετικά ασφαλιστικά προϊόντα και πρέπει να γνωρίζουμε τι κάλυψη έχει το δικό μας ασφαλιστήριο για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως τη στιγμή που θα χρειαστούμε την Οδική Βοήθεια.
Τρεις είναι οι κύριες διαφορές:
1. Η Οδική Βοήθεια είναι μια προαιρετική κάλυψη στο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου με πρόσθετο κόστος, ενώ η Φροντίδα Ατυχήματος περιλαμβάνεται συνήθως στις καλύψεις του
ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου, χωρίς να τη ζητήσει ο ασφαλισμένος και δεν έχει κόστος.
2. Η Οδική Βοήθεια ενεργοποιείται σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για ατύχημα είτε πρόκειται για βλάβη, ενώ η Φροντίδα Ατυχήματος ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.
3. Η Οδική Βοήθεια έχει ως κύριο αντικείμενο τη «βοήθεια προς το όχημα», ενώ η Φροντίδα Ατυχήματος έχει ως κύριο αντικείμενο τη «βοήθεια προς τον ασφαλισμένο» και τη συλλογή πληροφοριών και εγγράφων σχετικών με το ατύχημα και τη ζημιά.
Συνεπώς, η ύπαρξη της κάλυψης της Φροντίδας Ατυχήματος (που είναι μια πολύ χρήσιμη κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος) δεν μας παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια σε περίπτωση βλάβης.
Σε ποια οχήματα παρέχεται
Οι βασικές κατηγορίες οχημάτων στις οποίες παρέχεται η κάλυψη της Οδικής Βοήθειας είναι
➺Τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα
➺Τα ιδιωτικής χρήσης φορτηγά οχήματα και
➺Τα ιδιωτικής χρήσης φορτηγά-αγροτικά οχήματα
Και στις κατηγορίες αυτές όμως υπάρχουν πρόσθετες προϋποθέσεις, που μπορεί να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, όπως το να μην υπερβαίνει το μικτό βάρος του οχήματος τα 3.500 κιλά, να μην έχει ύψος άνω των τριών μέτρων, το μεταξόνιό του να μην έχει μήκος άνω των 3,60μέτρων κ.λπ.
Οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν επίσης την κάλυψη της Oδικής Bοήθειας και σε μοτοσικλέτες με κινητήρα άνω των 250 cc, αλλά λίγες εταιρείες παρέχουν την κάλυψη σε βαρέος τύπου οχήματα, όπως μεγάλα φορτηγά, βυτιοφόρα, λεωφορεία κ.λπ.
Από ποιους παρέχεται
Η κάλυψη της Oδικής Bοήθειας προσφέρεται από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, παρόλο που οι περισσότερες δεν ασκούν οι ίδιες τον κλάδο ασφάλισης, αλλά προσφέρουν την κάλυψη μέσω συνεργαζόμενων εξειδικευμένων εταιρειών που ασκούν τον κλάδο Οδικής Βοήθειας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου. Ο κάθε καταναλωτής μπορεί να αγοράσει το προϊόν, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία έχει ασφαλίσει το όχημά του είτε κατευθείαν από μια εταιρεία Οδικής Βοήθειας. Συνήθως το κόστος είναι χαμηλότερο μέσω της ασφαλιστικής του εταιρείας, όσο παράξενο και αν ακούγεται.
Εύρος της κάλυψης
Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα Oδικής Bοήθειας.
Η κάθε εταιρεία σχεδιάζει τα δικά της προγράμματα και διαφορές, σημαντικές ή όχι, παρουσιάζονται σε πολλά σημεία,όπως:
➺Ισχύει η κάλυψη μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας ή και στο εξωτερικό και σε ποιες χώρες;
➺Ισχύει η κάλυψη μόνο αν συμβεί το γεγονός (ατύχημα ή βλάβη) ,στο οδικό δίκτυο ή και εκτός δρόμου, π.χ. σε παραλίες;
➺Ισχύει η κάλυψη και για περιστατικά που δεν αποτελούν ατύχημα ή βλάβη, όπως για παράδειγμα για αλλαγή ελαστικού ή έλλειψη βενζίνης κ.λπ.;
➺Σε ποιο σημείο είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να μεταφέρει το όχημα, στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή στον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου;
➺Ισχύει η κάλυψη και σε χώρους όπως κλειστοί χώροι στάθμευσης, πιλοτές κ.λπ. ή όχι;

Κάθε πρόγραμμα Οδικής Βοήθειας αποτελεί ασφαλιστική παροχή και συνεπώς συνοδεύεται από τους γενικούς και ειδικούς όρους, τα όρια, τις προϋποθέσεις και το εύρος των καλύψεων,τις εξαιρέσεις, τις εκατέρωθεν υποχρεώσεις κ.λπ. Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ότι οι υπηρεσίες της οδικής βοήθειας παρέχονται σε είδος και όχι σε χρήμα. Η αποζημίωση σε χρήμα αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα, αν έτσι προβλέπεται στο ασφαλιστήριο ή σε συνθήκες ανωτέρας βίας και μετά από συνεννόηση με την εταιρεία οδικής βοήθειας.Η Οδική Βοήθεια είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα τις καλύψεις του οποίου ο ασφαλισμένος θα χρειαστεί ξαφνικά, «στη μέση του δρόμου», χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς διαδικασίες, μόνο με ένα τηλεφώνημα. Με αυτή την έννοια, αποτελεί μια
απόλυτα χρήσιμη κάλυψη για κάθε άτομο, ανεξάρτητα από οικονομική, οικογενειακή ή επαγγελματική κατάσταση.❙
www.asfalizomai.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ