ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Την αναβάθμιση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων ανακοίνωσε η ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, με υπεύθυνη την Μαργαρίτα Βαρθολομαίου. Η Μαργαρίτα Βαρθολομαίου έχει σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις στο American College of Greece, προέρχεται από τον Ασφαλιστικό χώρο και έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με τις Δημόσιες Σχέσεις του Ελληνοαμερικάνικου Ομογενειακού περιοδικού Neo Magazine. Οι Δημόσιες Σχέσεις μιας Ασφαλιστικής περιλαμβάνουν ίσως τον πιο κρίσιμο ρόλο στη Διοίκηση της Εταιρείας, για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, η εικόνα της Ασφαλιστικής αποτελεί το σημαντικότερο Περιουσιακό της Στοιχείο και δεύτερο, παραμένει η Αχίλλειος Πτέρνα της.
http://www.insurancedaily.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι ιδρυτικό στέλεχος της ΑΕΓΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, στην οποία έχει δημιουργήσει "Σχολή" στο κεφάλαιο Επικοινωνία και Ανθρώπινες Σχέσεις. Έχει σπουδάσει νομικά και οικονομικά στο Πάντειο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στο Marketing και στις Πωλήσεις.


«Έχω όραμα για την εταιρεία να παραμείνει ελληνική και να μεγαλώνει με την υφιστάμενη συνοχή» αποκαλύπτει ο δημιουργός της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, θεωρώντας ότι μια εταιρεία πρέπει να ανήκει σε αυτούς που την δημιουργούν και είναι οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες.
Εμφανώς αισιόδοξος για την Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία εν μέσω κρίσης «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης 20%, ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά τα νέα του προγράμματα 
 και αφορά την συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων της Ε.Π.
Σε ομιλία του τόνισε ότι «η προοπτική στο χώρο των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων είναι τεράστια για την ασφαλιστική αγορά και όπου το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί,  η αγορά θα καλύψει την ανάγκη αυτή των πολιτών, με φερέγγυα και αξιόπιστα προϊόντα».
Ανθρωποκεντρικός πάντα, πιστεύει ότι τα «δίκτυα είναι πολύτιμα» εξηγώντας ότι δε μπορείς να πάς κόντρα στις πηγές των εσόδων σου και τους συνεργάτες που σε στηρίζουν.
-Επιβάλλεται να υπάρχουν ελληνικές εταιρείες
-Προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση της αγοράς αλλά και σημαντική ανάπτυξη σε όσους επιβιώσουν
-Διακρίνει ανάγκη συσπείρωσης των υγιών ελληνικών εταιρειών
-Θεωρεί ότι η αγορά είναι υποασφαλισμένη
-Αποδίδει στην αδυναμία των εταιρειών την κάμψη της παραγωγής
-Συστήνει στους πολίτες να σπεύσουν να ασφαλιστούν

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ 
ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

-Αναλαμβάνουμε την διεκπεραίωση πληρωμής νοσηλείων απο τον ασφαλιστικό φορέα κρατικού ταμείου (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ,ΤΣΑΥ,ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΤΣΜΕΔΕ,κ.τ.λ) σε συνάρτιση με την ιδιωτική ασφάλιση  του ασφαλισμένου
-Προσκομίζουμε τα πρωτότυπα τιμολόγια,αναζητάμε όλα τα δικαιολογητικά από το νοσοκομείο,παίρνουμε ιατρικές βεβαιώσεις,και κάνουμε ενστάσεις όπου υπάρχουν απορριπτικές αποφάσεις...
-Η πληρωμή γίνεται στον λογαριασμό του ασφαλισμένου..

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ

Το σπίτι σας είναι ένα αγαθό πολύτιμης οικονομικής αλλά και συναισθηματικής αξίας που στεγάζει τα όνειρα, τις χαρές, τις μνήμες και τόσα άλλα που σας κάνουν να μην μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αυτό.
Κατά συνέπεια η ασφάλεια του σπιτιού σας θα πρέπει να είναι ένα από τα κύρια μελήματά σας.
Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι τα δυσάρεστα πράγματα συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους και όχι στον ίδιο μας τον εαυτό. Τα γεγονότα όμως δείχνουν ότι οι απρόβλεπτοι παράγοντες είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που θέλουμε να πιστεύουμε και ότι μας αφορούν όλους.
Η κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονων φαινομένων πλημμύρας, πυρκαγιών, ισχυρών βροχοπτώσεων κ.α. χωρίς να υπολογίσει κανείς και τις ζημιές που προκαλούνται από τους σεισμούς.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας του σπιτιού σας. Είτε είστε ιδιοκτήτης είτε είστε ενοικιαστής, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει σχεδιάσει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλειας σπιτιού, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Εξασφαλίστε ολοκληρωμένη κάλυψη για την κατοικία σας.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
ΦΑΞ: 210-3800431
Ε-ΜΑΙL: mairyvasileiou@gmail.com
http://www.europaikipisti.gr/gr/Home

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα αποταμιευτικά προγράμματα καλύπτουν πολυεπίπεδες ανάγκες που εκτείνονται από την κάλυψη καταναλωτικών αγαθών έως και την επαγγελματική αποκατάσταση.
Βασικά ερωτήματα για την επένδυση των αποταμιεύσεων είναι συνήθως δύο :
  • Πόσο ασφαλή είναι τα χρήματα που επενδύονται και
  • Ποια είναι η απόδοση της επένδυσης
Τα αποταμιευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Πίστης σας παρέχουν, ανάλογα με το επενδυτικό προφίλ σας, πλήρεις εγγυήσεις και τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις. Καλύπτουν σε κάθε περίπτωση τις ανάγκες σας και διακρίνονται για την ευελιξία τους, αφού μπορούν να προσαρμοστούν στο επενδυτικό σας προφίλ.
Με τα προγράμματα αποταμίευσης της Ευρωπαϊκής Πίστης έχετε πολλαπλά οφέλη, καθώς βρίσκετε απάντηση στις ανάγκες σας, και μπορείτε να εξασφαλίσετε εγγυημένες αποδόσεις στη λήξη του ασφαλιστηρίου σας.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
ΦΑΞ: 210-3800431
Ε-ΜΑΙL: mairyvasileiou@gmail.com
http://www.europaikipisti.gr/gr/Home

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Δεν έχει σημασία σε ποια περιοχή της Ελλάδας μένετε ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας.
Σημασία έχει ότι πρέπει πάντα να αισθάνεστε ασφαλείς και να νοιώθετε σιγουριά για την επιλογή της ασφαλιστικής σας εταιρίας.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή στις ασφάλειες αυτοκινήτων.
Το ιστορικό της οδήγησής σας, η ηλικία σας, ο τύπος του αυτοκινήτου σας, η έδρα του οχήματός σας, οι καλύψεις που επιθυμείτε είναι μερικοί από αυτούς.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη, όποια κι αν είναι η ανάγκη σας, είμαστε δίπλα σας για να σας προτείνουμε υπεύθυνα το πρόγραμμα ασφάλειας αυτοκινήτου που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.
Με τις ασφάλειες αυτοκινήτου της Ευρωπαϊκής Πίστης εξασφαλίζετε ολοκληρωμένη κάλυψη για το αυτοκίνητό σας.
Θραύση κρυστάλλων, κλοπή, φωτιά, χαλάζι είναι μερικές μόνο από τις καλύψεις που προστατεύουν το αυτοκίνητό σας από κάθε πιθανό κίνδυνο αλλά και κυρίως την ευθύνη σας έναντι τρίτων.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
ΦΑΞ: 210-3800431
Ε-ΜΑΙL: mairyvasileiou@gmail.com
http://www.europaikipisti.gr/gr/Home

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Κατά κανόνα, η ασφάλιση ταυτίζεται στο μυαλό όλων μας με σοβαρά, αιφνίδια και συχνά απρόβλεπτα περιστατικά που προκύπτουν στη ζωή μας και την ανατρέπουν ριζικά.
Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, οι μικρές, καθημερινές αντιξοότητες της ζωής φαντάζουν μηδαμινές και ασήμαντες. Κι όμως, αυτά τα «μικροπροβλήματα» αναδεικνύονται πολλές φορές σε σημαντικά και η επίλυσή τους προσδίδει ποιότητα στη ζωή μας.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη με το ασφαλιστικό προϊόν ποιότητας ζωής που διαθέτουμε, σας εξασφαλίζουμε τη γαλήνη και την ηρεμία ακόμη και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς σας, 365 ημέρες το χρόνο.
Με ένα απλό τηλεφώνημα, όταν και όποτε το χρειαστείτε εξασφαλίζετε:
  • Οδική και ταξιδιωτική βοήθεια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Νομική Προστασία στις διεκδικήσεις σας σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων
  • Βοήθεια στο σπίτι και στο γραφείο με όλες τις ειδικότητες τεχνικών
  • Ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι και στο γραφείο
Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το ασφαλιστικό προϊόν ποιότητας ζωής,  επικοινωνήστε μαζί μας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
ΦΑΞ: 210-3800431
Ε-ΜΑΙL: mairyvasileiou@gmail.com
http://www.europaikipisti.gr/gr/Home

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ-ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η οικογένειά μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας. Τα παιδιά μας έχουν την πρώτη θέση στις σκέψεις μας, στις αγωνίες μας και στα ενδιαφέροντά μας

Ως γονέας, επιθυμείτε μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή για το παιδί σας.
Από την πρώτη στιγμή της γέννησής του, φροντίζετε κάθε ημέρα να μην του λείψει κανένα αγαθό.
Έχετε προνοήσει όμως για το μέλλον του;
Με τα προγράμματα ασφάλειας παιδιού συμμετέχετε έμπρακτα στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για το παιδί σας, εξασφαλίζοντας το από τη στιγμή της γέννησής του.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη έχουμε δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για την ασφάλεια παιδιού, που εξασφαλίζουν τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση του.
Εξασφαλίζουν ακόμη τη νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή του περίθαλψη και την εξασφάλισή του ακόμη κι αν συμβεί ένα απροσδόκητο γεγονός στους γονείς.
Τα οφέλη από τα προγράμματα ασφάλειας παιδιού είναι πολλαπλά.
Αν ενδιαφέρεστε να καλύψετε τις σπουδές ή / και την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού σας, το ποσό που θα αποταμιεύετε θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε μελλοντικά, στο αυξανόμενο από έτος σε έτος κόστος της εκπαίδευσης.
Αν ενδιαφέρεστε να καλύψετε τη νοσοκομειακή ή / και την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη του παιδιού σας, το πρόγραμμα που θα έχετε επιλέξει, θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στο αυξημένο κόστος μιας ενδεχόμενης νοσηλείας.
Επιπρόσθετα, έχετε ετήσια απόδοση 3,35% σε αντίθεση με το αν αποταμιεύετε ένα ποσό κάθε μήνα στην τράπεζα, που τα επιτόκια είναι πολύ πιο χαμηλά. Τέλος, σε κάθε πρόγραμμα ισχύουν φορολογικά οφέλη, που δεν ισχύουν στο άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
ΦΑΞ: 210-3800431
Ε-ΜΑΙL: mairyvasileiou@gmail.com
http://www.europaikipisti.gr/gr/Home

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ

Γνωρίζουμε πολύ καλά, και βλέποντας γύρω μας αυτά που τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν, ότι η κοινωνική Σύνταξη που θα πάρουμε κάποτε μόνο σίγουρη δεν είναι ως προς το χρόνο που θα τη λάβουμε και ειδικά ως προς το ύψος της.
Όσο λοιπόν αναβάλλετε να κάνετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τόσο περισσότερο θα πληρώσετε αργότερα.
Αντίθετα όσο πιό νέος ξεκινήσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύνταξης, θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σύνταξη ή εφάπαξ.

Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Πίστης
έχουν ξεκάθαρους όρους και διακρίνονται για την απλότητα των παροχών τους.
Εσείς έχετε τον έλεγχο, εσείς ορίζετε το ποσό, εσείς προγραμματίζετε το μέλλον σας με σιγουριά και ασφάλεια.
Κι αυτό γιατί στην Ευρωπαϊκή Πίστη αναγνωρίζουμε το δικαίωμά σας για μια καλύτερη, άνετη ζωή στη μεγάλη περίοδο της τρίτης ηλικίας.
Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε νεαρή ηλικία, αποταμιεύοντας μικρά ποσά και διασφαλίζοντας υψηλό βιοτικό επίπεδο στην περίοδο της συνταξιοδότησης.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε μεγαλύτερη ηλικία αποταμιεύοντας μεγαλύτερα ποσά, για να διασφαλίσετε το ίδιο βιοτικό επίπεδο.
Με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Πίστης, σας παρέχεται η σύνταξη στο ποσό που επιθυμείτε, είτε με δική σας εφάπαξ κατάθεση είτε με προγραμματισμένη μηνιαία αποταμίευση, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μια ευχάριστη ζωή, χωρίς περιορισμούς και στερήσεις.
 Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Πίστης, επικοινωνήστε μαζί μας
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
ΦΑΞ: 210-3800431
Ε-ΜΑΙL: mairyvasileiou@gmail.com
http://www.europaikipisti.gr/gr/Home

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος:Ο μεθυσμένος οδηγός πληρώνει τις ζημιές στην ασφαλιστική
Ο οδηγός που έχει καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο 0,50 mgr/l και έχει ασφαλίσει το όχημά του (αυτοκίνητο, μηχανάκι κ.λπ.), σε περίπτωση ατυχήματος οφείλει να πληρώσει τις ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτο ή τρίτους ,αποφάνθηκε ο Αρειος Πάγος ερμηνεύοντας τη νομοθεσία, τον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).Σύμφωνα με την απόφαση, οδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος όταν η συσκευή αλκοομέτρου (αλκοτέστ) δείξει άνω των 0,25 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα ή εάν κατά την αιμοληψία η ένδειξη είναι πάνω από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
Επίσης, η απορρόφηση του οινοπνεύματος από τον οργανισμό ολοκληρώνεται σε διάστημα 45 έως 180 λεπτών από το χρόνο κατανάλωσης (ανάλογα εάν το αλκοόλ συνοδεύεται από γεύμα και ανάλογα με τον κάθε οργανισμό). Οι δε μέγιστες συγκεντρώσεις οινοπνεύματος στο αίμα ανιχνεύονται σε 45 έως 90 λεπτά μετά το τέλος της κατανάλωσης.
Όπως αποφαίνεται η δικαστική απόφαση, αποκλείονται της ασφάλισης ζημιές οι οποίες προξενήθηκαν σε χρόνο που ο οδηγός του οχήματος τελούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών. Ο δεσμευτικός αυτός κανονισμός πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό συμβόλαιο ή το συμβόλαιο να παραπέμπει στη σχετική υπουργική απόφαση.
Παρ’ όλα αυτά, σε περίπτωση ατυχήματος η ασφαλιστική εταιρεία δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη αποζημιώσεως του μη ευθυνόμενου για το ατύχημα και υποχρεούται να καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση. Ωστόσο μπορεί να αξιώσει από τον μεθυσμένο οδηγό που προκάλεσε το ατύχημα τα χρήματα της αποζημίωσης που κατέβαλε στον οδηγό «θύμα».

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν είναι περιττή πολυτέλεια να μπορεί κάποιος να πηγαίνει σε ένα ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο και να γνωρίζει ότι έχει πίσω του ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που τον καλύπτει οικονομικά.
Δεν είναι περιττή πολυτέλεια να μπορεί ο πολίτης να εξασφαλίσει τηνιατροφαρμακευτική του κάλυψη χωρίς πονοκέφαλο.
Την άνεση αυτή μπορεί να την εξασφαλίσει ο καθένας μέσα από σύγχρονα προγράμματα υγείας, τα οποία περιέχουν πληθώρα επιλογών, ώστε να προσαρμόζονταισε κάθε απαίτηση.
Ο καθε πολίτης σήμερα, απέναντι στο ευαίσθητο θέμα της υγειας του εχει 2 επιλογές, οι οποίες, όμως, μπορεί ναλειτουργήσουν και συμπληρωματικά:
το δρόμο του Ταμείου κοινωνικής ασφάλισης, αν βέβαια είναι ασφαλισμένος (ως εργαζόμενος, ως προστατευόμενο μέλος, ως συνταξιούχος κλπ) και
 τον δρόμο της “ιδιωτικής υγείας”.
Και οι δύο δρόμοι είναι δύσκολοι.
Στην κοινωνική ασφάλιση συνήθως υπάρχουν καθυστερήσεις, έλλειψη προσωπικού,πιθανώς χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών (τουλάχιστον στις μη ιατρικές υπηρεσίες).
Στον ιδιωτικό χώρο υγείας, ο πολίτης θα βρεθεί μπροστά σε πολύ υψηλά κόστη και αδυναμία αντιμετώπισής τους.
Η λύση παρέχεται από τον χώρο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Είναι ο μοναδικός δρόμος, που μπορεί ο πολίτης: να έχει την δυνατότητα της επιλογής και να συνδυάζει τις παροχές της δημόσιας και της ιδιωτικής υγείας και να απολαμβάνει το άριστο σε κάθε περίπτωση.
Στην ιδιωτική ασφάλιση υπάρχουν προγράμματα υγείας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη.
Τις καλύψεις που προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα υγείας,μπορούμε να τις χωρίσουμε σε πέντε βασικές κατηγορίες:
1. Νοσοκομειακά έξοδα νοσηλείας
2. Εξωνοσοκομειακά ιατροφαρμακευτικά έξοδα
3. Έξοδα διαγνωστικών ή προληπτικών εξετάσεων
4. Επιδόματα λόγω ασθένειας, ατυχήματος ή νοσηλείας
5. Πρόσθετα έξοδα λόγω υγείας και απώλειες εισοδήματος
Γιατί να «φτιάξω» Πρόγραμμα Υγείας:
-Δεν έχω κοινωνική ασφάλιση
-Δεν θέλω να εξαρτώμαι από τις διαδικασίες του Ταμείου μου
-Για να βελτιώνω τις παροχές του κοινωνικού μου Ταμείου
-Θέλω να επιλέγω ελεύθερα νοσοκομεία και γιατρούς
-Για να έχω κάλυψη, αν στο μέλλον βρεθώ χωρίς κοινωνική ασφάλιση
πηγη.http://www.asfalizomai.com/
-ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΩΗΣ....
Ρωτηστε μας να σας ενημερωσουμε για τα προγραμματα,τις καλυψεις,και εμεις θα σας συμβουλεψουμε με βαση των αναγκων σας

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Χρήση χωρίς γνώση των ασφαλιστηρίων τους κάνουν πολλοί ασφαλισμένοι που έχουν νοσοκομειακά προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης. Ενώ έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν άριστα τις παροχές του προγράμματός τους, με τις παροχές του Ταμείου κοινωνικής ασφάλισης στο οποίο ανήκουν, δεν το κάνουν και χάνουν χρήματα. Από την συνδυαστική χρήση ασφαλιστηρίου και Ταμείου κερδισμένοι βγαίνουν και οι ασφαλισμένοι και οι ασφαλιστικές εταιρίες. Για το λόγο αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρίες διευκολύνουν πλέον τον ασφαλισμένο να ξεπεράσει γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες, ώστε να κάνει χρήση του Ταμείου του. Σε κάποια μάλιστα προγράμματα, η αναγγελία στο φορέα κοινωνικής ασφάλισης για την εισαγωγή στο νοσοκομείο, αποτελεί όρο για την ενεργοποίηση και του ασφαλιστηρίου. Οι τρόποι να συνδυάσει κάποιος τις παροχές του ασφαλιστηρίου του με τις παροχές του Ταμείου κοινωνικής ασφάλισης εξαρτώνταi από το είδος του ασφαλιστηρίου του. Οι συνηθέστεροι τρόποι είναι οι εξής:,
Α.Αν υπάρχει «απαλλαγή» στην κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης
Β.Αν δεν έχει απαλλαγή στην κάλυψη της νοσοκομειακής του περίθαλψης
Γ. Επίδομα (bonus) μη χρησιμοποίησης του ασφαλιστηρίου
Δ. Συμβόλαια που λειτουργούν μόνο με παράλληλη ενεργοποίηση και του φορέα κοινωνικής ασφάλισης

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

MEGACARE 100
-Απεριοριστο ποσο καλυψης για νοσηλεια στην Ελλαδα
-Καλυψη 100% των δαπανων στα συμβεβλημενα νοσηλευτικα ιδρυματα
-Καλυψη 100% των λογικων και συνηθων δαπανων στα μη συμβεβλημενα νοσηλευτικα ιδρυματα
-Καλυψη 100% των εξοδων στα Δημοσια νοσηλευτικα ιδρυματα
-Καλυψη 80% των εξοδων στα νοσηλευτικα του εξωτερικου
ΠΑΡΟΧΕΣ που καλυπτονται
1-ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
2-ΕΞΟΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΑΜΒΑΣΗΣ
3-ΕΞΟΔΑ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
4-ΕΞΟΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
5-ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ
6-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
7-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΛΑΤΗ
8-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
9-ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ,ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΛΑΤΗ(ακομα κι αν χρησιμοποιησει πληρως τονκυριο ασφαλιστικο του φορεα)
-ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
-ΠΟΛΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
FAX: 210-3800431
Ε-MAIL: mairyvasileiou@gmail.com

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ

Η ιδιωτική ασφάλιση αξιόπιστη λύση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα


Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για τον καταναλωτή που θέλει να εξασφαλίσει μια σίγουρη και εγγυημένη σύνταξη σε συγκεκριμένο χρόνο και με εναλλακτικές επιλογές ως προς το ύψος της και τον τρόπο είσπραξής της. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα στο πρώτο πάνελ της ημερίδας Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Λάρισα με τίτλο «Νέα Συνταξιοδοτικά προγράμματα και προγράμματα υγείας», όπου κατέθεσαν τις απόψεις τους οι κ.κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, Τάσος Παπαδόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Κεντρικής & Βόρειας Ελλάδος, INTERAMERICAN, Μωϋσής Μανουάχ, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας και Κώστας Καραγιάννης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι η αγορά προσφέρει και συνταξιοδοτικά προγράμματα με συμμετοχή του ασφαλισμένου στο είδος και στην εξέλιξη των επενδύσεων, για όσους επιθυμούν επενδυτικά ρίσκα. Ιδιαίτερα δε στις παρούσες συνθήκες, που οι κοινωνικές συντάξεις περικόπτονται ή αμφισβητούνται, η σύναψη ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος με εγγυημένες παροχές, αποτελεί τη μόνη λύση αναπλήρωσης του μελλοντικού εισοδήματος που χάνεται. Στο θέμα της υγείας στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι υπάρχει πλήθος προγραμμάτων που προσφέρονται στον καταναλωτή και καλύπτουν κάθε ανάγκη, από την απλή επίσκεψη σε έναν γιατρό, μέχρι την πιο δύσκολη χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν τα νέα προγράμματα υγείας της αγοράς, οι διαφορές τους με τα ήδη υφιστάμενα και οι δυνατότητες που έχει ο καταναλωτής να επιλέξει το πρόγραμμα που αφενός καλύπτει τις προσωπικές και οικογενειακές του ανάγκες και αφετέρου αντιστοιχεί στις οικονομικές του δυνατότητες. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η ασφαλιστική αγορά καταβάλλει δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, για την κάλυψη των ασφαλισμένων της, ποσά που θα αδυνατούσαν να καταβάλουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, σε βάρος βέβαια της προσωπικής τους υγείας.

Σχετικά με το θέμα των αυξήσεων και της αλλαγής των τιμολογίων αναφέρθηκε πως το κόστος διαμορφώνεται από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τις αμοιβές των γιατρών και τα κόστη των φαρμάκων και όχι από τις ασφαλιστικές εταιρείες που καλούνται να καταβάλουν τις αποζημιώσεις. Τέλος, αναφέρθηκε ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί ασφαλισμένοι προχωρούν σε ακύρωση των ασφαλιστηρίων τους, αλλά τονίστηκε ότι αυτό είναι μεγάλο λάθος, ότι υπάρχουν τρόποι για τη μείωση των ασφαλίστρων χωρίς τη διακοπή των συμβολαίων και ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να απευθυνθεί στον προσωπικό του ασφαλιστικό σύμβουλο και να του ζητήσει εναλλακτικές λύσεις, ώστε και ασφαλισμένος να παραμείνει και να περιορίσει τα ασφάλιστρα που πληρώνει.
http://www.insuranceworld.gr/

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων χάνει ένα ετήσιο έσοδο της τάξης των 125 εκατ. ευρώ


Μειώθηκαν τα ασφαλισμένα οχήματα σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά δεδομένα της Υπηρεσίας Στατιστικής Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΥΣΑΕ) για τον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων.
Όπως αναφέρουν πηγές του iw, στο πρώτο τρίμηνο του 2011 διαπιστώθηκε μείωση κατά 9% στα ασφαλισμένα οχήματα έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.
Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για έναν στόλο της τάξης των 125.000 αυτοκινήτων, ο οποίος σε ετήσια βάση αντιστοιχεί σε 500.000 οχήματα, και που μετά τις σχετικές αναγωγές φαίνεται ότι υπερβαίνει κατά πολύ τις απώλειες που θα έπρεπε να έχει ο κλάδος λόγω της εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης και της πτώσης που καταγράφεται στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων.
Κατά τους ασφαλιστές λοιπόν, οι μεγάλες απώλειες στον κλάδο προκαλούνται και από την αύξηση των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, από το γεγονός δηλαδή ότι η κρίση οδηγεί πλέον πολλούς κατόχους οχημάτων να μην ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στη λήξη τους.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων χάνει ένα ετήσιο έσοδο της τάξης των 125 εκατ. ευρώ, αν θεωρήσουμε ότι το μέσο ετήσιο καθαρό ασφάλιστρο ανά όχημα διαμορφώνεται σήμερα στα 250 ευρώ.
http://www.insuranceworld.gr/

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών βρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρών αμφισβητήσεων εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που διακρίνουν.Τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην ύπαρξη των χρηματοοικονομικών ελλειμμάτων και συνακόλουθα στην παρεμπόδιση της οικονομικής ανάπτυξης από τη λειτουργία και ανάπτυξη αυτού του θεσμού.

Ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης βασίζεται σε μια κοινωνία ασφαλιστικού κινδύνου που έρχεται να καλύψει μια ιδιαίτερα σημαντική ανθρώπινη ανάγκη, την ασφάλεια. Η ιδιωτική ασφάλεια θεωρείται συμπληρωματική της κοινωνικής ασφάλισης ή και υποκαθιστά αυτήν.

Θα πρέπει να μην θεωρούμε το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης ως πολυτέλεια, αλλά κατ’ εξοχήν ως επένδυση ζωής. Έχοντας γνώση των αναγκών της εποχής όπως αυτές διαγράφονται που είναι οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις, ο περιορισμένος χρόνος αλλά και η ποσοτική και ποιοτική διαφοροποίηση των αναγκών των ανθρώπων,έχουμε κατάλληλα προγράμματα που μπορούν να σας
διευκολύνουν και να σας εξυπηρετήσουν.

Συνιστούμε στους ασφαλισμένους να μην προχωρούν σε περικοπές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους
Τώρα, ειδικά σε αρνητικές οικονομικές συνθήκες, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να στηρίξει τον ασφαλισμένο σε μία δύσκολη στιγμή. Αν μία επιχείρηση πάθει μία ζημιά π.χ. πυρκαγιά, και είναι ασφαλισμένη με την βοήθεια της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, θα μπορέσει να ορθοποδήσει και πάλι . Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης, όμως η ασφάλιση θα  πρέπει να είναι το τελευταίο που θα πρέπει να περικοπεί.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ,ΛΥΣΕΙΣ
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...
Η ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64 - AΘΗΝΑ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-3800421
ΚΙΝΗΤΟ: 6940780222
ΦΑΞ: 210-3800431
Ε-ΜΑΙL: mairyvasileiou@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΟΣΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ-Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Από την πρόσφατη μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την παραγωγή ασφαλίστρων του 2010 προκύπτει μία νέα σημαντική μείωση του αριθμού των ασφαλιστικών εταιρειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ ο συνολικός αριθμός των ασφαλιστικών εταιρειών (ανώνυμες εταιρείες, υποκαταστήματα ξένων και αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί όπως π.χ. τα ΚΤΕΛ) που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι 73. Εξ αυτών 19 είναι υποκαταστήματα ξένων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, πέντε είναι οι συνεταιρισμοί και 49 ελληνικές ανώνυμες ασφαλιστικές εταιρείες. Επίσης από αυτές 14 εταιρείες είναι αποκλειστικά ζωής, 48 ζημιών και 11 μικτές (ζωής και ζημιών).
Αν εξαιρέσουμε τα υποκαταστήματα και εστιάσουμε μόνο στις ελληνικές, διαπιστώνουμε ότι το σύνολο τους είναι 49, εκ των οποίων 11 ζωής, 27 ζημιών και 11 μικτές.
Ένα χρόνο πριν, το 2009 το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν 82, εκ των οποίων 17 ζωής, 52 ζημιών και 13 μικτές. Μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των εταιρειών μειώθηκε κατά 9 εταιρείες, (τρεις λιγότερες στη ζωή, τέσσερις λιγότερες στις ζημιών και δυο λιγότερες στις μικτές). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 σε σύγκριση με το 2009 ο αριθμός των εταιρειών μειώθηκε κατά 11 καθώς το ίδιο διάστημα οι συνεταιρισμοί αυξήθηκαν κατά 2 (από τρεις σε πέντε). Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα στοιχεία της ΕΑΕΕ δεν περιλαμβάνονται τρεις ακόμη εταιρείες που έκλεισαν το 2010 και 2011 δηλαδή η VDV Leben, η Ευρωπαϊκή Πρόνοια και η Eurostar. Δηλαδή συνολικά τον τελευταίο χρόνο έκλεισαν 14 εταιρείες.
Αν όμως πάμε λίγο πιο πίσω π.χ. στο 2006 θα δούμε ότι τότε οι ασφαλιστικές εταιρείες ήταν συνολικά 90. Δηλαδή μέσα σε τέσσερα χρόνια ο αριθμός των εταιρειών μειώθηκε κατά 17 ή τέσσερις λιγότερες το χρόνο. Ειδικότερα μειώθηκε κατά τρεις ο αριθμός των εταιρειών στη ζωή, κατά 12 στις ζημιών και κατά δυο στις μικτές.
Στην ελληνική ασφαλιστική αγορά δραστηριοποιούνται λοιπόν σήμερα 70 εταιρείες. Αν επίσης «αφαιρέσουμε» ορισμένες εταιρείες που είναι ξεχωριστές νομικές οντότητες ενώ ανήκουν στον ίδιο όμιλο (π.χ. ο Όμιλος Interamerican έχει τέσσερις εταιρείες) τότε διαπιστώνουμε ότι ο πραγματικός αριθμπος των εταρειών-ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά (ανώνυμες εταιρείες και υποκαταστήματα) είναι στην πραγματικότητα λιγότερες.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: 

-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 

-ΕΡΕΥΝΑ,ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ 

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ-ΑΙΤΗΣΗ 

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ


ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:
1) Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
-ΖΩΗ
-ΥΓΕΙΑ
-ΠΑΙΔΙ
-ΕΙΣΟΔΗΜΑ
2)Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ
-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
-ΚΑΤΟΙΚΙΑ
-ΣΚΑΦΟΣ
3)ΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ
-ΣΥΝΤΑΞΗ
-ΕΠΕΝΔΥΣΗ
-ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
-ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ
-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ
-ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε ασφαλιστική σύμβαση
Το στάδιο της προσυμβατικής ενημέρωσης είναι πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή. Σε αυτό σημαίνοντα ρόλο καλούνται να παίξουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες, οι οποίοι πρέπει να παρέχουν πλήρη και σαφή ενημέρωση. Ο καταναλωτής συνεπώς χρειάζεται ουσιαστική πληροφόρηση (για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της ασφάλισης) που θα τον βοηθήσει να αποφασίσει και να συγκρίνει σε ποια ασφαλιστική εταιρεία τον συμφέρει να ασφαλιστεί.
Ειδικότερα ο καταναλωτής πρέπει να λαμβάνει έντυπο πληροφοριών ανάλογο με την ασφαλιστική του ανάγκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε αφού υπογράψετε την αίτηση ασφάλισης για το δικαίωμα εναντίωσης – υπαναχώρησης

ΜΕ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΩΝ

Σε νέο καθεστώς στη διεξαγωγή των εξετάσεων των υποψήφιων διαμεσολαβητών στην ιδιωτική ασφάλιση προωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, προχωρώντας στην ματαίωση προγραμματισμένων εξετάσεων.
Ηδη έχουν ενημερωθεί οι φορείς και σύντομα η νέα εποπτική αρχή θα ανακοινώσει νέο σύστημα στην διαδικασία για τη χορήγηση των πιστοποιήσεων όλων των κατηγοριών που υπάγονται στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και ειδικότερα των ασφαλιστικών συμβούλων, πρακτόρων, συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων και μεσιτών.
http://www.asfalisinet.gr

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Μετά από πολύμηνες τριβές και εντάσεις κυβέρνηση και ασφαλιστικές εταιρίες φαίνεται να βρίσκουν φόρμουλα συνεννόησης , αν και έχουν ακόμα ανοικτά μέτωπα , σε δύο τομείς . Ο ένας έχει να κάνει με τον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών εταιριών καθώς θα έχουν πλέον την δυνατότητα να κάνουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τόσο σε υπηρεσίες ιατρικών εξετάσεων όσο και σε χρήση κλινών για την νοσηλεία ασφαλισμένων τους.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ

Εξοφλείστε τα ασφάλιστρά σας έως και σε 12 άτοκες δόσεις
Η Ευρωπαϊκή Πίστη σας προσφέρει την πρωτοποριακή πιστωτική κάρτα - ασφάλιση Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa, η οποία διευκολύνει τις καθημερινές σας συναλλαγές και παράλληλα σας προσφέρει ένα πλήθος από προνόμια που δεν θα βρείτε αλλού.
Τα πλεονεκτήματα που σας παρέχει η Ευρωπαϊκή Πίστη LifeCard Visa είναι:
-Μηδέν συνδρομή, δωρεάν, για πάντα.
- Εξόφλησης των ετήσιων ασφαλίστρων σας, έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
-Επιστροφή 1% σε κάθε συναλλαγή που κάνετε (πέραν των συνήθων εκπτώσεων που γίνονται από τις επιχειρήσεις στους κατόχους καρτών), η οποία περνάει αυτόματα ως έκπτωση στα ασφάλιστρά σας στην Ευρωπαϊκή Πίστη, μειώνοντάς τα έως και 90%.
-Δωρεάν αγορές ίσης αξίας με αυτές που έχετε πραγματοποιήσει σε προηγούμενο ίσο διάστημα με την Ευρωπαϊκή Πίστη Life Card Visa, σε περίπτωση Νοσοκομειακής Περίθαλψης από ατύχημα και μέχρι € 6000 ετησίως.
-Εξόφληση του υπολοίπου της κάρτας σε περίπτωση απώλειας ζωής από ατύχημα μέχρι € 1000.
-Δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου από πιστωτική κάρτα άλλης τράπεζας με προνομιακό επιτόκιο 6,9% μέχρι την αποπληρωμή του υπολοίπου.
-Έκπτωση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας 10%.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΚΙΗ ΠΙΣΤΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011

Βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, υπό τις συνθήκες γενικότερης ύφεσης αλλά και ειδικότερα του ασφαλιστικού κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 2.313 χιλ. ευρώ έναντι 2.236 χιλ. ευρώ την περσινή περίοδο (αύξηση 3,44%), ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε ελαφρά κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 και διαμορφώθηκε στα 31,8 εκ. ευρώ.
Τα τεχνικά και μαθηματικά αποθέματα της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 177,0 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 8,2 % έναντι εκείνων τον Μάρτιο του 2010.
Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας μειώθηκαν στα 2.423 χιλ. ευρώ ή 7,6% των ασφαλίστρων, έναντι 2.569 χιλ. ευρώ ή 8,1% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2010.
Η καθαρή θέση της εταιρίας διαμορφώθηκε στο ποσό των 42,1 εκ. ευρώ ελαφρά μειωμένη κατά 2,3% σε σχέση με τον Μάρτιο 2010. Η μείωση οφείλεται κυρίως στη διανομή μερίσματος και σε μικρές υποαξίες του μετοχικού της χαρτοφυλακίου.
http://www.europaikipisti.gr

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Το παιδάκι

που βλεπετε στην φωτογραφία,να κρατάει στα χέρια του το μικρό αδερφάκι του ονομάζεται Σάμιουελ Αρμάς (Samuel Armas). Αν και στην φωτογραφία φαίνεται ενα κατα τα αλλα απόλυτα φυσιολογικό παιδάκι, εντούτις κρύβει μια πολύ ενδιαφέρον ιστορία, αλλα και μια φωτογραφία που εγινε πολύ διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Φωτογραφία αυτή χρησιμοποιείται σήμερα σε πολλές περιπτώσεις απο την εκκλησία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ

Παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης ενός γραφείου:
1- Το είδος και το έτος κατασκευής του κτιρίου
2- Το μέγεθος (εμβαδόν) του γραφείου
3- Η επαγγελματική δραστηριότητα
4- Η ύπαρξη προσωπικού
5- Τα μέτρα προστασίας
6- Η περιοχή που βρίσκεται
7- Οι καλύψεις που παρέχονται
8- Οι απαλλαγές που προβλέπονται
9- Τα όρια ευθύνης της εταιρείας
10- Οι γειτονικοί κίνδυνοι
Ασφαλιστικές ανάγκες ενός γραφείου:
1- Ασφάλιση κτιρίου
2- Ασφάλιση περιεχομένου και εξοπλισμού
3- Ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης χώρου
4- Ασφάλιση εργαζομένων
5- Ειδικές ασφαλιστικές ανάγκες
 Γραφεία που ασφαλίζονται:
Α. Επαγγελματιών:
1- Γιατροί κάθε ειδικότητας
2- Δικηγόροι
3- Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές
4- Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες
5- Μηχανολόγοι, Ναυπηγοί, Σχεδιαστές
6- Σύμβουλοι επιχειρήσεων, Μελετητές
7- Εμπορικοί αντιπρόσωποι
8- Φοροτεχνικοί, Λογιστές
9- Οικονομολόγοι, Αναλογιστές,
10- Χρηματιστηριακά γραφεία
Β. Επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών:
1- Ασφαλιστικές εταιρείες
2- Διαφημιστικές εταιρείες
3- Τράπεζες
Γ. Ανεξάρτητα γραφεία:
1- Εμπορικών επιχειρήσεων
2- Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών
3- Εισαγωγικών επιχειρήσεων
4- Εταιρειών θεάματος και εκδηλώσεων
5- Δημόσιων και δημοτικών οργανισμών
Κίνδυνοι που καλύπτονται με ένα πολυασφαλιστήριο:
1- Φωτιά, κεραυνός, έκρηξη
2- Βραχυκύκλωμα
3- Φωτιά από δάσος
4- Σεισμός (ζημιές και φωτιά)
5- Ζημιές από καπνό πυρκαγιάς
6- Πρόσκρουση οχήματος, πτώση αεροσκαφών
7- Αποκομιδή συντριμμάτων, έξοδα μηχανικών
8- Έξοδα μεταστέγασης
9- Απώλεια κερδών λόγω διακοπής λειτουργίας
10- Κλοπή, ζημιές κλέφτη, ληστεία
11- Κακόβουλες βλάβες
12- Διαρροή σωληνώσεων
13- Θραύση κρυστάλλων και καθρεπτών
14- Πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα
15- Χιονόπτωση, χαλάζι, βάρος χιονιού
16- Πτώση δένδρων, στύλων και καλωδίων
17- Πολιτικοί κίνδυνοι και κακόβουλες ενέργειες
18- Αστικές ευθύνες έναντι τρίτων
19- Προσωπικό ατύχημα
20- Νομική προστασία κ.λπ.
http://asfalizomai.com/

ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 Κίνδυνοι αστικών ευθυνών
Όταν αναφερόμαστε σε κινδύνους αστικών ευθυνών, εννοούμε τη
γενική αστική ευθύνη επαγγελματικού χώρου. Με το πρόγραμμα
αυτό καλύπτεται η Αστική Ευθύνη του ασφαλισμένου για ζημιές
(Σωματικές Βλάβες-Θάνατο ή/και Υλικές Ζημίες), λόγω ατυχήμα-
τος που πιθανώς προκληθεί σε τρίτους με υπαιτιότητά του, από την
κατοχή, χρήση και γενικά από τη λειτουργία των χώρων που χρη-
σιμοποιεί ο ασφαλισμένος για την άσκηση της δραστηριότητάς του.
Επιπλέον, το ασφαλιστήριο καλύπτει και προστατεύει τον ασφαλι-
σμένο από τις πράξεις ή τις παραλείψεις των υπαλλήλων του, οι
οποίοι εργάζονται στο χώρο αυτό και οι οποίες έχουν ως αποτέ-
λεσμα, από αμέλεια, να προκληθεί ζημιά σε βάρος κάποιου τρίτου,
είτε σε πράγματά του (υλικές ζημιές) είτε σε αυτόν τον ίδιο (σωμα-
τικές βλάβες ή θάνατος).
Στους «τρίτους» περιλαμβάνονται οι πελάτες που θα βρεθούν στο
γραφείο, οι προμηθευτές, οι επισκέπτες και κάθε άλλο άτομο που
τυχόν βρεθεί στο χώρο, εξαιρούνται όμως οι εργαζόμενοι-υπάλ-
ληλοι του ασφαλισμένου.
Οι καλύψεις μπορεί να επεκταθούν, ώστε να καλύπτουν και την
εργοδοτική ευθύνη του ασφαλισμένου επαγγελματία έναντι των
υπαλλήλων του, για τις πέραν του Ι.Κ.Α. υποχρεώσεις, αλλά και
την ηθική βλάβη του εργαζόμενου, λόγω τραυματισμού του, ή
την ψυχική οδύνη των συγγενών του λόγω θανάτου του. Με προ-
αιρετική, επίσης, επέκταση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, εν-
τάσσεται συνήθως και η αστική ευθύνη προς τρίτους από τη
λειτουργία των φωτεινών επιγραφών ή άλλων διαφημιστικών πι-
νακίδων του επαγγελματία, στην εξωτερική όψη του κτιρίου.
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν αναφερόμαστε στην επαγγελ-
ματική αστική ευθύνη, για παράδειγμα ενός γιατρού ή ενός πολιτι-
κού μηχανικού, γιατί οι καλύψεις αυτές είναι ευρύτερες του «χώρου
των γραφείων» και αφορούν στον ίδιο τον επαγγελματία, ανεξάρ-
τητα από το χρόνο και τον τόπο άσκησης του επαγγέλματός του.
http://asfalizomai.com/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ