ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ 7 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΔΩΡΑ

Επτά «καυτά» θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Πρόκειται για ένα κρίσιμο «ραντεβού», καθώς οι δανειστές συνδέουν τις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και στις επικουρικές συντάξεις με την επόμενη δόση.
Η... επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο θα γίνει στον απόηχο της συνάντησης εργοδοτών και ΓΣΕΕ, στην οποία συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στον κατώτερο, στο 13ο και στον 14ο μισθό. Στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Εργασίας θα αναφερθεί στα σημεία σύγκλισης των κοινωνικών εταίρων, ζητώντας περισσότερο χρόνο για να συνεχιστεί ο διάλογος.
«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης για τα εργασιακά που είναι ένα πολύ βασικό σημείο για τη διαπραγμάτευση» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε «πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις και να δούμε από κει και μετά ποια είναι τα σημεία. Τότε θα είμαστε σε θέση να δούμε αν πρέπει να υπάρξουν άλλα βήματα ή όχι».
Οι εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις και στα επικουρικά ταμεία βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Κουτρουμάνη με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ. Μάλιστα ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να λάβουν μέρος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ωστόσο δεν έγινε δεκτή η πρόταση.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης θα βρεθούν τα εξής θέματα:

1 Η μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα. Η τρόικα έχει ζητήσει μείωση του κατώτερου μισθού, πάγωμα αυξήσεων και ωριμάνσεων και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Ωστόσο η ΓΣΕΕ έχει καταστήσει σαφές πως δεν συζητά ανάλογα μέτρα και δεν συναινεί σε αλλαγές στην εθνική συλλογική σύμβαση. Επομένως σε περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στην ανάγκη μείωσης των μισθών, εκτιμάται πως θα οδηγηθούμε σε νομοθετική ρύθμιση.
2 Η κατάργηση των κανονισμών προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι δανειστές ζητούν να εφαρμοστεί μοντέλο... ιδιωτικού τομέα, όσον αφορά στους μισθούς, στα επιδόματα αλλά και στις απολύσεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
3 Η αλλαγή του πλαισίου προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ώστε να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων.
4 Η κατάργηση της μετενέργειας, που προβλέπει πως η ισχύς της κλαδικής σύμβασης εργασίας επεκτείνεται για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της.
5 Η επέκταση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας.
6 Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (η αρχή θα γίνει με την κάρτα εργασίας)
7 Η περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Με βάση το σχέδιο του υπουργείου σε όσα ταμεία είναι στο «κόκκινο» θα υπάρξει μεσοσταθμική μείωση 15% των επικουρικών συντάξεων. Χθες για το θέμα αυτό συνεδρίασε εκ νέου η τεχνική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Κ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ