ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΩΡΟ» ΣΤΑ ΔΩΡΑ

«Μαχαίρι» μπαίνει στα δώρα και στο επίδομα αδείας στους χαμηλοσυνταξιούχους. Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 400 ευρώ τον μήνα θα παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

 

Με περσινή ρύθμιση τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας καθορίζονται σε ένα ενιαίο ποσό για όλους τους συνταξιούχους άνω των 60 ετών (πλην ΟΓΑ). Συγκεκριμένα καταβάλλονται 400 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων, 200 ευρώ για δώρο Πάσχα και 200 ευρώ για το επίδομα αδείας.
Ωστόσο, με νέα ρύθμιση τα ποσά αυτά δεν θα δίνονται ολόκληρα σε όσους εισπράττουν κάτω από 400 ευρώ σύνταξη τον μήνα. Οι συγκεκριμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα παίρνουν πλέον ως δώρα μόνο όσα χρήματα αντιστοιχούν στη σύνταξή τους.
Στο πολυνομοσχέδιο χαρακτηριστικά τονίζεται πως «ειδικά για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας ή λόγω θανάτου το ποσό της οποίας είναι μικρότερο των 400 ευρώ, τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα των ποσών που ελάμβαναν με βάση τις προϊσχύουσες του ν. 3845/2010 διατάξεις».

 Για παράδειγμα, συνταξιούχος που κάθε μήνα παίρνει 340 ευρώ πέρυσι πήρε δώρο Χριστουγέννων 400 ευρώ. Την επόμενη φορά θα περιοριστεί στα 340 ευρώ, δηλαδή θα χάσει από το δώρο 60 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μέτρο αφορά τουλάχιστον 20.000 άτομα, οι οποίοι κυρίως είναι συνταξιούχοι αναπηρίας ή χηρείας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ακριβής αποτίμηση για το όφελος που θα προκύψει για τα Ταμεία από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Νίκος Χατζόπουλος σημειώνει πως «είναι ντροπή να ασχολούνται με τους χαμηλοσυνταξιούχους όταν η εισφοροδιαφυγή καλπάζει. Εμείς έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας». Συνεχίζει επισημαίνοντας «τη στιγμή που δεν μπορούν να ελέγξουν τους φοροφυγάδες που έχουν βγάλει στο εξωτερικό τα χρήματά τους, εστιάζουν πάλι στους συνταξιούχους».
Ρύθμιση για οφειλέτες στα Ταμεία
Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας. Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες:
  • Δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης ή
  • Eχουν εκπέσει από το δικαίωμα παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση ή
  • Eχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς.
Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2011 ως εξής:
  • Eφάπαξ ή έως τρεις ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 100% στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις
  • Εως έξι ισόποσες δόσεις με έκπτωση 75% στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις
  • Εως εννέα ισόποσες δόσεις με έκπτωση 50% στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.
Νέο δάνειο
Σε νέο «εσωτερικό» δάνειο 200 εκατομμυρίων ευρώ προχωρεί το ΙΚΑ για να ανταποκριθεί σε τρέχουσες υποχρεώσεις του και να μπορέσει να καταβάλει τις συντάξεις. Η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα δανειστεί για 16 ημέρες (από 17 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου) 150 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και 50 εκατομμύρια ευρώ από τη ΤΑΠ - ΔΕΗ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ