ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΑΠΟ ΤΟ 2015 Η ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΓΙΑ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Tη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική θητεία για να θεμελιώσουν δικαίωμα με τα όρια ηλικίας που ίσχυαν μέχρι και το 2010 έχουν οι ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση πριν από το 2013.

Σημαντικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων είναι ότι παραμένει σε ισχύ και γι' αυτούς όπως και για τους δημοσίους υπαλλήλους η διάκριση σε εκείνους που έχουν προσληφθεί πριν από το 1983 και εκείνους που έχουν προσληφθεί μετά. Αρκεί ακόμα και μία ημέρα ασφάλισης πριν από το 1983 για να ανήκει κάποιος στους «παλαιούς» ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές.
Ετσι μπορεί κάποιος ασφαλισμένος σε ΔΕΚΟ με την αναγνώριση της στρατιωτικής του θητείας ακόμη και σήμερα να συμπληρώσει τα απαραίτητα 35 έτη ασφάλισης για να αποχωρήσει χωρίς όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
Για τους ασφαλισμένους αυτής της κατηγορίας δεν ισχύει η έκπτωση του 30%. Οπως επίσης δεν ισχύει για όσους εργαζομένους σε ΔΕΚΟ - τράπεζες έχουν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
Αντίθετα οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα επωφεληθούν από την έκπτωση. Ομως γι' αυτούς και μέχρι το 2015 -οπότε η έκπτωση στην αναγνώριση της θητείας θα φτάσει το 50%- υπάρχουν πλέον πιο ελκυστικοί χρόνοι και οικονομικότεροι, τους οποίους και μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
 Συμφέρουσα επιλογή για ΟΑΕΕ

Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας στον ΟΑΕΕ για όσους έχουν θεμελιώσει σχετικό δικαίωμα συνταξιοδότησης και το κατά πόσον αποτελεί συμφέρουσα επιλογή είναι συνάρτηση της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία ανήκει ο ασφαλισμένος. Αυτό γιατί με βάση αυτές τις εισφορές γίνεται ο υπολογισμός του ποσού για την εξαγορά.
Για όσους όμως δεν έχουν θεμελιώσει είναι εμφανές πως ακόμη και με την έκπτωση του 30% που προβλέπεται για το κόστος της εξαγοράς για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το 2014 η επιλογή είναι ασύμφορη. Σε αυτήν την περίπτωση συμφέρει η διερεύνηση των επιλογών και η πρότερη κάλυψη των πλασματικών ετών με άλλες κατηγορίες χρόνου, όπως η 5ετία που δίνεται για την προεγγραφή.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η αναγνώριση της θητείας γίνεται πιο ελκυστική για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα μετά το 2015 και τους νέους ασφαλισμένους, οπότε το ποσοστό της μείωσης διαμορφώνεται στο 50%.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ