ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΔΑΝΕΙΟ 240 ΕΚΑΤ.ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

 Με... δανεικά θα καλύψει για ακόμα έναν μήνα το ΙΚΑ τις υποχρεώσεις του (π.χ. καταβολή συντάξεων), ενώ αναμένει και κρατική επιχορήγηση της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Το νέο εσωτερικό δάνειο από το ΕΤΕΑΜ και το ΤΑΠ-ΔΕΗ θα φτάσει τα 240 εκατομμύρια, προκειμένου να μπορέσει να καταβάλει το ΙΚΑ τις συντάξεις του Ιουνίου.
 Συγκεκριμένα, η διοίκηση του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας αποφάσισε τη λήψη ενός «εσωτερικού» δανείου διάρκειας 14 ημερών (από τις 18 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου). Το δάνειο θα προέλθει από το ΕΤΕΑΜ (200 εκατομμύρια) και το ΤΑΠ-ΔΕΗ (40 εκατομμύρια).
Ο εσωτερικός δανεισμός γίνεται για πέμπτο συνεχή μήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «το πρόβλημα ρευστότητας που θα έχει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Μαΐου». Παράλληλα, το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας, για να μπορέσει να καταβάλει κανονικά συντάξεις και άλλες παροχές θα πρέπει να εισπράξει τις επόμενες ημέρες επιπλέον 350 εκατομμύρια έναντι της κρατικής επιχορήγησης που δικαιούται. Σημειώνεται πως η κατάσταση είναι κρίσιμη στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς φέτος εκτιμάται πως θα έχουν απώλειες 9 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η μείωση των εσόδων από τις εισφορές οφείλεται στην περικοπή των μισθών και στην αύξηση της ανεργίας, ενώ πρέπει να επισημανθεί πως πέρυσι οι απώλειες έφτασαν τα 5 δισεκατομμύρια.
Είναι χαρακτηριστικό πως το ΙΚΑ έχει ήδη πάρει σχεδόν το 65% της κρατικής χρηματοδότησης και μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει πάρει το σύνολο της επιχορήγησης που του αναλογεί. Μία μικρή «ανάσα» έδωσε η αποδέσμευση ενός επιπλέον ποσού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, που έγινε τον προηγούμενο μήνα από ειδικό κονδύλι του υπουργείου Εργασίας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ