ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΟΑΕΕ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τη δυνατότητα να «μεταφερθούν» σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία και να μειώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η σχετική ρύθμιση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη περιλαμβάνεται σε νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή.
Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση μπορεί να λειτουργήσει στις περιπτώσεις που οι υπόχρεοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ είναι είτε ενήμεροι επί των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και δεν έχουν άλλες οφειλές είτε βρίσκονται σε ρύθμιση την οποία τηρούν κανονικά.
Η κατάταξη σε χαμηλότερη κατηγορία μπορεί να γίνει κατόπιν αίτησης του ασφαλισμένου και αφορά είτε την αμέσως κατώτερη κατηγορία είτε τη δεύτερη κατώτερη. Ο ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορεί να παραμείνει σε αυτήν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, με ημερομηνία έναρξης το αμέσως επόμενο της έναρξης δίμηνο.
Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς η ασφάλιση σε κατώτερη κατηγορία είναι σε ισχύ για όσο διάστημα ο ελεύθερος επαγγελματίας καταβάλλει απαρέγκλιτα τις τρέχουσες εισφορές ή τηρεί και τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί.
Δηλαδή, αν ο ασφαλισμένος δεν είναι ενήμερος ή εάν δεν είναι συνεπής στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών χάνει την εν λόγω δυνατότητα και άμεσα επανέρχεται στην πριν από την αίτησή του κατηγορία.

Ενδεικτικά αναφέρεται το εξής παράδειγμα: ένας ασφαλισμένος που ανήκει στην 6η κατηγορία και πληρώνει 810 ευρώ το δίμηνο σε εισφορές, επιλέγοντας την 4η κατηγορία θα πληρώνει 150 ευρώ λιγότερα το δίμηνο.
Πάντως, εδώ πρέπει να σημειωθεί πως «μεταφορά» σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία σημαίνει και μικρότερο ποσό στη σύνταξη για την περίοδο που θα διανυθεί σε αυτήν. Αυτό συμβαίνει επειδή στον ΟΑΕΕ το τελικό ποσό της σύνταξης υπολογίζεται σε σχέση με τις εισφορές και τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί.
Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε πως με ανάλογη ρύθμιση αυξήθηκε και το ποσοστό παρακράτησης από τη σύνταξη οφειλών προς τον ΟΑΕΕ από τις 15.000 μέχρι σήμερα στις 20.000 ευρώ. Δίνεται, έτσι, η δυνατότητα σε πολλούς από τους ασφαλισμένους που βρίσκονταν στο κατώφλι της συνταξιοδότησης αλλά είχαν μεγάλα ποσά οφειλών, να μπορέσουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία να τα καλύψουν και να συνταξιοδοτηθούν.
Δεν πρόκειται βέβαια για μείωση των σχετικών εισφορών αλλά για μια διαφορετική διαδικασία καταβολής τους, με ευεργετικά όμως αποτελέσματα ανά περιπτώσεις.
 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ