ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΟΑΕΕ-40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Στις μητέρες ανηλίκων προβλέπεται η αύξηση του ορίου ηλικίας

Ενιαίες είναι οι ρυθμίσεις για τους «νέους» ασφαλισμένους, που μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993. Ετσι και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ισχύει για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους ό,τι προβλέπεται και στα υπόλοιπα Ταμεία.

Συγκεκριμένα, η «έξοδος» γίνεται με 15ετία σε ηλικία 65 ετών, οπότε και καταβάλλεται πλήρης σύνταξη (μειωμένη δίνεται στα 60). Για όσους συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης, η σύνταξη δίνεται σε ηλικία 60 ετών.
Οι ειδικές κατηγορίες ασφάλισης, όπως οι μητέρες ανηλίκων και οι πολύτεκνες, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε μικρότερο ηλικιακό όριο αφού συμπληρώσουν τα απαραίτητα έτη ασφάλισης.
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς των πλασματικών ετών για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων 40 ετών για δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 60 με πλήρη σύνταξη.


Οι διατάξεις για τη συνταξιοδότηση μητέρων αναπήρων τέκνων ισχύουν κανονικά. Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως για τις μητέρες ανηλίκων προβλέπεται η σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας, ενώ διατηρούνται οι 6.000 ημέρες ασφάλισης. Συγκεκριμένα, το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη ξεκινά από τα 55 και το 2013 πάει στα 65, ενώ για τη μειωμένη σύνταξη το όριο θα πάει από τα 50 στα 60 έτη.
Οι κατηγορίες πλασματικών που αναγνωρίζονται
«Κλειδί» για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών είναι η εξαγορά των πλασματικών ετών.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συμπλήρωση της 35ετίας ώστε να θεμελιωθεί το σχετικό δικαίωμα. Θα αποφευχθεί με αυτό τον τρόπο η πλήρης αύξηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης στα 40 έτη ασφάλισης για το 60ό έτος της ηλικίας.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν και αυτοί να αξιοποιήσουν όλες τις κατηγορίες που παρέχει ο ν. 3863/2010. Ετσι μπορούν να αξιοποιηθούν:
  • Ο πλασματικός χρόνος των τέκνων: ένα έτος για το πρώτο παιδί, δύο έτη για το δεύτερο και δύο έτη για το τρίτο (σύνολο έως πέντε έτη). Το κόστος είναι 168 ευρώ τον μήνα.
  • Τα κενά ασφάλισης. Ο κενός χρόνος μεταξύ δύο διαστημάτων ασφάλισης σε οποιοδήποτε φορέα. Το κόστος και σε αυτή την περίπτωση είναι 168 ευρώ τον μήνα.
  • Ο χρόνος σπουδών με κόστος 168 ευρώ τον μήνα.
  • Ο στρατός με κόστος το ποσό της κατηγορίας στην οποία είναι ασφαλισμένος ο αιτών τη στιγμή της αίτησης. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει έκπτωση 30% μέχρι το 2013 για όσους θεμελιώνουν αυτή την περίοδο και 50% από την 1η Ιανουαρίου 2014.
  • Ο χρόνος προεγγραφής για όσους είχαν ξεκινήσει δραστηριότητα πριν από την εγγραφή τους στον ΟΑΕΕ. Κόστος και σε αυτήν την περίπτωση η κατηγορία στην οποία είναι σήμερα ασφαλισμένος ο αιτών.
Τέλος, μπορούν να αξιοποιηθούν για θεμελίωση δικαιώματος στον ΟΑΕΕ και οι επιδοτούμενοι χρόνοι ανεργίας, ασθένειας και κύησης/λοχείας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ