ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ


Επαναφορά της κατώτατης αμοιβής κοντά στα 700 ευρώ προτείνουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες.

 Η επαναφορά του κατώτατου μισθού σε προ κρίσης επίπεδα, όπως επίσης και όλα τα υπόλοιπα «καυτά» θέματα της εργασιακής ατζέντας -μετενέργεια, επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, διαιτησία- πέφτουν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου, που άνοιξε χθες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με έναν πρώτο κύκλο διερευνητικών επαφών με τους εργοδοτικούς φορείς.
 Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες φαίνεται κατ' αρχήν να συμφωνούν πως ο κατώτατος μισθός πρέπει να επιστρέψει σε επίπεδα κοντά στα 700 ευρώ.
Ειδικότερα, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) θέτει ως βάση στον κοινωνικό διάλογο τον βασικό μισθό που υπήρχε πριν από τη μείωση του 22% (751 ευρώ) με μια μείωση της τάξης του 5% (στα 713 ευρώ), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρός της Δ. Ασημακόπουλος.
Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση μπορεί να υιοθετήσει τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων επαναδιαπραγματευόμενη με τους δανειστές, «γιατί δεν αρκεί κανείς να θέλει, αλλά και πρέπει και να μπορεί». Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και την αποκλειστική αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση του κατώτατου.
Η ΕΣΕΕ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, δήλωσε πως θέση της ΕΣΕΕ είναι «η επαναφορά των κατώτερων αμοιβών σε προ κρίσης επίπεδα και πάγωμα των μισθών για μία τριετία» (701 ευρώ κατώτατος μισθός το 2009), αφού «οι μειώσεις μισθών ούτε την έκρηξη της ανεργίας σταμάτησαν, ούτε την ύφεση μείωσαν, ούτε τα λουκέτα των επιχειρήσεων περιόρισαν».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, δήλωσε πως «όσο επιμένουμε να μιλάμε μόνο για τους μισθούς και να αγνοούμε τους άμισθους, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, κάνουμε διάλογο όχι ως κοινωνικοί εταίροι αλλά ως Γραμματείς και Φαρισαίοι».
Χθες ο ΣΕΒ ζήτησε από ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ να συναντηθούν την Τρίτη 17 Ιουλίου στα γραφεία του Συνδέσμου με την παρουσία των προέδρων του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ. Οπως έγινε γνωστό, προϋπόθεση για να μεταβεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ στο ραντεβού της Τρίτης είναι να παρευρεθούν μόνο οι κοινωνικοί εταίροι που έχουν δικαίωμα υπογραφής της ΕΓΣΣΕ.
Ο υπουργός Εργασίας από την πλευρά του δήλωσε: «Σήμερα απαιτούνται νέες κοινωνικές συμφωνίες που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και την αποτελεσματικότητα στην αγορά εργασίας».
ΓΣΕΕ: Ακύρωση των νόμων
Επιστροφή στη συμφωνία του Φεβρουαρίου
Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους εργαζομένους η ΓΣΕΕ προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις, ενώ προσέρχεται σήμερα στον κοινωνικό διάλογο ζητώντας την υλοποίηση των εξαγγελιών για επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, την «ακύρωση των νόμων που εκθεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα», και τη μετατροπή σε Εθνική Σύμβαση της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι τον Φεβρουάριο.
«Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει την αγωνιστική δράση της», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος, ζητώντας από τους εργοδότες να συνυπογράψουν ως Εθνική Σύμβαση όλα όσα συμφώνησαν στις 2/2/2012: να διατηρηθούν τα προβλεπόμενα στην ΕΓΣΣΕ για τους κατώτατους μισθούς (που τελικά μειώθηκαν κατά 22%), τον 13ο και 14ο μισθό, να εξακολουθούν να ισχύουν η μετενέργεια και η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣwww.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ