ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΣΩΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

«Σανίδα» σωτηρίας για τις ασφαλιστικές εταιρίες μπορεί να αποδειχθούν οι συζητήσεις σε επίπεδο Κομισιόν για νέο χρονοδιάγραμμα στην εφαρμογή της Solvency II που θα απαιτήσει νέα κεφάλαια για τις ασφαλιστικές.
Η αισιοδοξία για την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της Solvency II, που σύμφωνα με τα ισχύοντα θα τεθεί για εφαρμογή από την 1/1/2014, πηγάζει από το γεγονός ότι στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής οι αποφάσεις για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ευρωσύστημα δημιουργεί αλλαγή δεδομένων και προτεραιότητες με δεδομένη την αστάθεια στην ευρωζώνη και το ευρώ.
Έτσι, οι ασφαλιστικές εταιρίες θέτουν πλέον πιο επιτακτικά το θέμα να υπάρξει αλλαγή του χρονοδιαγράμματος, καθώς τα προβλήματα που δημιουργούνται από την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των εταιρών στα πλαίσια των κανόνων της Solvency II είναι ανυπέρβλητα με δεδομένη την Ευρωπαϊκή κρίση.

Ενώ πολυεθνικοί όμιλοι δήλωναν σχετικά έτοιμοι να ανταποκριθούν στους νέους κανόνες, πολλές ασφαλιστικές εταιρίες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν το σχετικό θέμα της εφαρμογής της Solvency II εντός των χρονοδιαγραμμάτων με προβληματισμό.
Ενώ παράλληλα επισημαίνεται, ότι μια εμμονή της Κομισιόν στην εφαρμογή εντός του πλαισίου για την κεφαλαιακή ενίσχυση των ασφαλιστικών εταιριών θα ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο παράλληλο με αυτό που αντιμετωπίζουν τώρα οι τράπεζες.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, φαίνεται να μπαίνει ανοικτά το θέμα της παράτασης του χρονοδιαγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εταιριών.
Αυτό μπορεί να είναι από ένα έως και τέσσερα χρόνια και ίσως να υπάρξει και διαχωρισμός μεταξύ των εταιριών που έχουν χαρτοφυλάκια ασφαλίσεων ζωής σχετικά με το χρονοδιάγραμμα προσαρμογής.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις αυτές και για την Ελλάδα, αφού το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης ενόψει της προσαρμογής στη Solvency II είναι έντονο και ειδικά μετά την συμμετοχή στο PSI, που αναγκάζει πολυεθνικούς ομίλους να ενισχύουν κεφαλαιακά της εδώ θυγατρικές τους .
Ενώ παράλληλα υπάρχουν ανοικτά μέτωπα κεφαλαιακών ενισχύσεων για τις θυγατρικές των τραπεζών Εθνικής και Αγροτικής Ασφαλιστικής, καθώς επίσης και για ασφαλιστικές που έχουν κυρίως αμιγή ελληνική κεφαλαιακή σύνθεση
 www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ