ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Κλείδωσαν» οι περικοπές του εφάπαξ σε 23 Ταμεία, που έδιναν μεγαλύτερο βοήθημα


Μειώνεται το εφάπαξ σε 23 Ταμεία πρόνοιας, που χορηγούσαν μεγαλύτερο βοήθημα σε σχέση με τις καταβληθείσες εισφορές. Η αρχή γίνεται από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου η μείωση φτάνει το 22.67% και θα επηρεάσει και όσους έχουν υποβάλει αίτηση και είναι στην αναμονή για το βοήθημα.
Τον.. δρόμο των περικοπών θα ακολουθήσουν και άλλα 22 Ταμεία, τα οποία αυτή τη στιγμή καταβάλλουν υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που εισπράττουν. Η περικοπή σε γενικές γραμμές θα κυμαίνεται από 10% έως 30%, ωστόσο σε ορισμένους φορείς μπορεί να ξεπερνά ακόμα και το 40%. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σήμερα η απόκλιση ανάμεσα στο εφάπαξ που χορηγείται και στις εισφορές που έχουν εισπραχθεί φτάνει μέχρι και το 83% σε συγκεκριμένους φορείς πρόνοιας. Στο «επίκεντρο» θα βρεθούν μεταξύ άλλων τα Ταμεία πρόνοιας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των φαρμακευτικών εργασίας, των νομικών, των εργοληπτών, των υπαλλήλων του ΙΚΑ, της ΔΕΗ κ.ά.
Στον αντίποδα υπάρχουν 12 φορείς πρόνοιας, που με βάση τις αναλογιστικές μελέτες χορηγούν χαμηλότερο βοήθημα σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα ταμεία των εργαζομένων στα λιπάσματα, του ΟΣΕ, της Εμπορικής, του πυροσβεστικού σώματος, των συμβολαιογράφων κ.ά.

«Πιλότο» για τις περικοπές θα αποτελέσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου έχει ήδη ανακοινωθεί η μείωση του βοηθήματος κατά 22.67% Η αρχή έγινε πέρσι τον Νοέμβριο, οπότε υπήρξε μείωση του καταβαλλόμενου εφάπαξ κατά 20%.
Τώρα έρχεται και νέα περικοπή, με τις απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων να φτάνουν συνολικά έως και τα 23.000 ευρώ (και από τις δύο μειώσεις). Μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, που έχουν πολλά έτη υπηρεσίας και είναι στις κατηγορίες Τεχνολογικής ή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Για παράδειγμα δημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έχει 34 έτη υπηρεσίας και μέσο όρο μισθού πενταετίας 1.437,72 ευρώ. Αρχικά επρόκειτο να πάρει εφάπαξ 54.935,68 ευρώ. Ωστόσο μετά και τις δύο μειώσεις θα περιοριστεί στα 36.912,01 ευρώ.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Στην... ουρά για εφάπαξ 60.000 άτομα
Στην αναμονή για την καταβολή του εφάπαξ είναι περίπου 60.000 άτομα που έχουν ήδη υποβάλει τα χαρτιά τους στα Ταμεία. Συνολικά 35 φορείς πρόνοιας χορηγούν εφάπαξ βοήθημα, το οποίο ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις ανά ταμείο.
Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην καταβολή του βοηθήματος παρατηρούνται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Στα συρτάρια του φορέα στοιβάζονται πάνω από 52.000 αιτήσεις, ωστόσο δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα για την άμεση καταβολή του βοηθήματος.
Είναι χαρακτηριστικό πως αυτήν τη στιγμή δίνεται το εφάπαξ σε όσους υπέβαλαν αίτηση πριν από μία διετία. Για να «ξεμπλοκάρει» η καταβολή του βοηθήματος απαιτείται η εξεύρεση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς τα μηνιαία έσοδα από εισφορές αρκούν για την καταβολή 550 με 600 βοηθημάτων.
Σημειώνεται πως εφάπαξ δικαιούνται μεταξύ άλλων οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, ανεξάρτητα απασχολούμενοι (π.χ. δικηγόροι) αλλά και ένα τμήμα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Το ύψος του βοηθήματος παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις ανάλογα με το Ταμείο, ενώ για το τελικό ποσό λαμβάνονται υπόψη ο μισθός αλλά και τα έτη ασφάλισης.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και δεν καλύπτονται από κάποιο κλαδικό Ταμείο Πρόνοιας για το εφάπαξ τους δικαιούνται να λάβουν -όταν αποχωρούν από την εργασία τους με πλήρη σύνταξη γήρατος- αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης.
Η αποζημίωση ισούται με το 40% της νόμιμης αποζημίωσης που θα έπαιρναν αν απολύονταν. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν διαθέτει επικουρική ασφάλιση, δικαιούται να λάβει «εφάπαξ» το 50% της νόμιμης αποζημίωσης.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ