ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κλειδιά για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους ασφαλισμένους στο ειδικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Κλειδί για την έξοδο αποτελεί το έτος θεμελίωσης δικαιώματος, ενώ διαφορετικές ρυθμίσεις ισχύουν ανάλογα με τον αριθμό των ενσήμων.
Πάντως και για τους εργαζόμενους στα βαρέα αναμένεται να υπάρξουν ανατροπές με τα νέο πακέτο μέτρων. Οι ρυθμίσεις που εξετάζονται αφορούν τόσο την αύξηση των 4.500 ημερών ασφάλισης όσο και τα όρια ηλικίας (μένει να οριστικοποιηθεί το πακέτο).
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπονται τα εξής:
Ανδρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των βαρέων. Φέτος πλήρης σύνταξη καταβάλλεται σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών, ενώ μειωμένη σύνταξη δίνεται δύο χρόνια νωρίτερα.
Μέχρι τώρα εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά τη θεμελίωση η προϋπόθεση που προβλέπει ότι από τις 10.500 ημέρες ασφάλισης οι 7.500 τουλάχιστον πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Σημειώνεται πως σε όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 πλήρης σύνταξη καταβάλλεται σε ηλικία 55 ετών, ενώ μειωμένη δίνεται στα 53.
Ανδρες με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στο καθεστώς των βαρέων.
Με τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις φέτος καταβάλλεται πλήρης σύνταξη σε ηλικία 60 ετών. Αρκεί από τις 3.600 ημέρες να έχουν πραγματοποιηθεί στο καθεστώς των βαρέων οι 1.000 την τελευταία 13ετία. Σημειώνεται πως οι ρυθμίσεις είναι ενιαίες ανεξάρτητα αν η θεμελίωση δικαιώματος έγινε πριν ή μετά το 2010.
Γυναίκες με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των βαρέων. Φέτος πλήρης σύνταξη καταβάλλεται σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών, ενώ μειωμένη σύνταξη δίνεται δύο χρόνια νωρίτερα. Για τη μειωμένη σύνταξη η περικοπή φτάνει το 6% τον χρόνο για κάθε έτος πριν από το όριο για πλήρη σύνταξη (ανώτατο ποσοστό μείωσης 12%.
Προσοχή χρειάζεται καθώς πρόσθετη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη 1.000 ενσήμων στα βαρέα τα τελευταία 13 έτη πριν από την υποβολή της αίτησης.
Στην περίπτωση που ασφαλισμένη στα βαρέα έχει θεμελιώσει δικαίωμα με άλλες διατάξεις (π.χ. μητέρα ανηλίκου) συμφέρει να χρησιμοποιήσει το εν λόγω δικαίωμα και όχι αυτό των βαρέων. Σε αυτή την περίπτωση δικαιούται και την πριμοδότηση των βαρέων που προσαυξάνει το τελικό ποσό της σύνταξης. Οι εργαζόμενες που συνταξιοδοτούνται με το καθεστώς των 10.500 ημερών ασφάλισης με 7.500 στα βαρέα δικαιούνται ούτως ή άλλως την πριμοδότηση.
Γυναίκες με 4.500 ημέρες εργασίας εκ των οποίων οι 3.600 στα βαρέα. Φέτος απαιτείται η συμπλήρωση του 57ου έτους της ηλικίας. Με τις ισχύουσες ρυθμίσεις όσες γυναίκες είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 συνταξιοδοτούνται στα 55.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ