ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε συμφέρει η αναγνώριση ετών

 Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι άνδρες ασφαλισμένοι στο Δημόσιο να χάσουν τις ιδιαίτερα ευεργετικές ρυθμίσεις των πλασματικών αν βασιζόμενοι σε μια άπληστη διαδικασία προσαύξησης της σύνταξης κάνουν αλόγιστες εξαγορές ετών. Αυτό καθώς ορισμένοι από τους πλασματικούς χρόνους λειτουργούν αναδρομικά και προστίθενται στο σύνολο των ετών ασφάλισης που έχει ο ασφαλισμένος πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010.

Συγκεκριμένα με βάση τον ν. 3865/2010 ο πλασματικός χρόνος για τα τέκνα προσμετράται, όσον αφορά τη χρήση του από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, επιπλέον από το πλαφόν που θέτει ο νόμος για τα 4 έτη το 2011, 5 έτη το 2012 και σταδιακά μέχρι 7 έτη. Επιπρόσθετα, ως ημερομηνία αναγνώρισης του εν λόγω χρόνου λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή η 21η Ιουλίου 2010.
Ετσι ο πλασματικός χρόνος των τέκνων εφόσον εξαγοράζεται προστίθεται στον πραγματικό χρόνο ασφάλισης τον Ιούλιο του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι, εφόσον επαρκεί ο χρόνος, είναι εφικτή η συμπλήρωση της 25ετίας και η θεμελίωση δικαιώματος με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι το 2010.
Αντίστοιχο είναι και το αποτέλεσμα που επέρχεται με την εξαγορά του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, καθώς θεωρείται εξαγορασμένος για την περίοδο που είχε υπηρετηθεί κι επομένως και ο συγκεκριμένος αθροίζεται με τον χρόνο ασφάλισης που είχε διανυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010.

Ετσι εάν ο ασφαλισμένος προτίθεται να θεμελιώσει με τις διατάξεις που ισχύουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 είτε ως πατέρας ανηλίκων είτε για μειωμένη σύνταξη στα 56, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με αυτού του είδους τις αναγνωρίσεις ώστε να μην τεθεί εκτός προγραμματισμού. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν είναι δυνατή η αίτηση ανάκλησης τέτοιου είδους αποφάσεων αλλά και δεν επιστρέφονται οι σχετικές καταβληθείσες εισφορές.
Συμπερασματικά, ο ενδιαφερόμενος για θεμελίωση με ευνοϊκές διατάξεις (π.χ. πατέρας ανηλίκου) πρέπει να συμπληρώνει σε κάθε περίπτωση την 25ετία μετά την 1η Ιανουαρίου 2011. Εφόσον προσπαθεί να συμπληρώσει την εν λόγω συνθήκη με εξαγορά πλασματικών ετών, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ο χρόνος του στρατού και των τέκνων εφόσον αθροιζόμενος τον οδηγεί σε συμπλήρωση 25ετίας πριν από το 2011 είναι απαραίτητο να μην εξαγοραστεί ολόκληρος και η εξαγορά να γίνει για τόσο χρόνο όσον χρειάζεται για να συμπληρωθούν 25 έτη το 2011.
Για τους τρίτεκνους δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς το δικαίωμά τους ούτως ή άλλως γεννάται μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και δεν το χάνουν όσο χρόνο και από όποιες κατηγορίες αναγνωρίσουν.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ