ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τι αλλάζει για τους γονείς ανηλίκων

Στο 65ο έτος το όριο ηλικίας για «έξοδο» με 25 χρόνια από τον Ιανουάριο του 2013

Μέχρι το τέλος του έτους ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων με ανήλικα τέκνα.
Οσοι δεν προλάβουν να θεμελιώσουν εγκαίρως δικαίωμα, θα δουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 το όριο ηλικίας να πηγαίνει στο 65ο έτος για «έξοδο» με 25ετία.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως για τη συνταξιοδότηση των γονέων ανηλίκων από τον δημόσιο τομέα ισχύουν διαφορετικές «ταχύτητες» ανάλογα με το πότε θεμελιώνεται το δικαίωμα. Δηλαδή το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το πότε συμπληρώνεται η 25ετία.
Αναλυτικά για τους ασφαλισμένους από το 1983 έως και το 1992 ισχύουν τα εξής:
  • Γυναίκες με ανήλικα παιδιά, που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Είναι οι μεγάλες κερδισμένες, καθώς η «έξοδος» γίνεται με 25ετία σε ηλικία 50 ετών.
  • Αντρες με ανήλικα παιδιά, που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Δεν προβλέπεται ειδικό καθεστώς, με αποτέλεσμα η σύνταξη να καταβάλλεται στα 65.

  • Γυναίκες με ανήλικα παιδιά, που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2011. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύουν μεταβατικές ρυθμίσεις και απαιτείται η συμπλήρωση του 52ου έτους για τη συνταξιοδότηση με 25ετία.
  • Αντρες με ανήλικα παιδιά, που θεμελίωσαν δικαίωμα μέσα στο 2011. Βγήκαν κερδισμένοι από την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς η ηλικία συνταξιοδότησης μειώθηκε κατά 13 έτη.
 Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορούν να ανοίξουν την πόρτα με 25 χρόνια υπηρεσίας σε ηλικία 52 ετών.
  • Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στις αναγνωρίσεις των πλασματικών ετών, καθώς ο στρατός και τα τέκνα λειτουργούν αναδρομικά πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν σε θεμελίωση το 2010.
    Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει απώλεια του ευνοϊκού καθεστώτος συνταξιοδότησης με ένταξη στις γενικές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 διατάξεις.
  • Γυναίκες με ανήλικα παιδιά, που θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα. Είναι η τελευταία χρονιά που ισχύουν μεταβατικές διατάξεις για τη συνταξιοδότηση. Οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους σε ηλικία 55 ετών με 25 χρόνια υπηρεσίας.
  • Αντρες με ανήλικα παιδιά, που θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα. Ανήκουν στους «τυχερούς» του ασφαλιστικού, καθώς ισχύουν μειωμένα όρια συνταξιοδότησης.
Η «έξοδος» γίνεται με 25ετία σε ηλικία 55 ετών, δηλαδή ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις με τις μητέρες ανηλίκων. Και στην περίπτωση αυτή χρειάζεται προσοχή στις αναγνωρίσεις πλασματικών τέκνων
  • Αντρες και γυναίκες με ανήλικα παιδιά, που θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι χαμένοι, καθώς δεν ισχύουν οι ευνοϊκές διατάξεις για τους γονείς ανήλικων τέκνων. Η «έξοδος» γίνεται σε ηλικία 65 ετών με 25 έτη υπηρεσίας.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ