ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των τραπεζικών υπαλλήλων που ασφαλίστηκαν από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως και 31 Δεκεμβρίου 1992

Δύο ταχύτητες για τη 15ετία
Διαφορετικά όρια ισχύουν για άνδρες και γυναίκες που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν με 15 έτη ασφάλισης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η θεμελίωση γίνεται με τη συμπλήρωση αθροιστικά τόσο του χρόνου ασφάλισης όσο και του αντίστοιχου ορίου ηλικίας. Συγκεκριμένα, οι άνδρες μπορούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου με 15 έτη ασφάλισης σε ηλικία 65 ετών.
Θεμελίωση
Για τις γυναίκες ασφαλισμένες το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος.
Μέχρι το τέλος του 2010 οι ασφαλισμένες μπορούσαν να πάρουν σύνταξη σε ηλικία 60 ετών με 15 έτη ασφάλισης. Φέτος το όριο ηλικίας έχει φτάσει το 62ο έτος της ηλικίας.
Η έξοδος στα 58 έτη
Κλειδί για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης είναι η συμπλήρωση αθροιστικά τόσο του χρόνου ασφάλισης όσο και του αντίστοιχου ορίου ηλικίας. Ετσι, οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 58 ετών θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 το όριο ηλικίας αλλά και 35 έτη ασφάλισης. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως όσοι προσπαθήσουν να συμπληρώσουν τα αντίστοιχα όρια αναδρομικά το 2011 ή το 2012 μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλασματικά έτη. Με τον τρόπο αυτόν θα συμπληρώσουν την 35ετία εφόσον έχουν φθάσει ήδη στο 58ο έτος τους.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 25ΕΤΙΑ


Η θεμελίωση γίνεται με τη συμπλήρωση 25ετίας και του ορίου ηλικίας, ενώ διαφορετικές ρυθμίσεις ισχύουν για άνδρες και γυναίκες.
Ειδικότερα, οι άνδρες παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 65 και μειωμένη στα 60.
Οι ασφαλισμένες που επιθυμούν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη δικαιούνται εξόδου για το έτος που θα ισχύει κατά την ημερομηνία συμπλήρωσης του 55ου τους έτους.
Αντίστοιχα, το δικαίωμα για πλήρη θα θεμελιώνεται για το όριο ηλικίας που κάθε φορά ισχύει.
Με τις κοινές ρυθμίσεις οι νέοι ασφαλισμένοι
Oσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993 είναι οι «νέοι ασφαλισμένοι». Για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είναι κοινές για όλα τα Ταμεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως η «έξοδος» με 15ετία γίνεται για άντρες και γυναίκες σε ηλικία 65 ετών (μειωμένη στα 60). Επιπλέον όσοι συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 60.
Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται ειδικά όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων. Ειδικότερα με 6.000 ημέρες ασφάλισης καταβάλλεται πλήρης σύνταξη στα 55 και μειωμένη στα 50.
Πάντως και οι νέοι ασφαλισμένοι θα επηρεαστούν από το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας κατά μία διετία. Ειδικότερα το όριο για πλήρη σύνταξη θα πάει στα 67 και για μειωμένη στα 62.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ