ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

«Κόβονται» 33.000 συντάξεις

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ... ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ» 
Σταματά από αυτόν τον μήνα το ΙΚΑ τη χορήγηση συντάξεων σε όσους δεν προσήλθαν να απογραφούν. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και οι άγαμες θυγατέρες

Δεν θα καταβληθεί αυτόν τον μήνα η σύνταξη σε 33.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ που δεν έχουν προσέλθει να απογραφούν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις συντάξεις καταβάλλονταν για χρόνια σε νεκρούς και ήδη περίπου 250 υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Αρκεί να αναφερθεί πως για κάθε 10.000 «μαϊμού» συντάξεις η ετήσια απώλεια για το ασφαλιστικό σύστημα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά για δεκαετίες πήγαιναν στις τσέπες επιτηδείων, που κατόρθωναν να εισπράττουν συντάξεις νεκρών ασφαλισμένων.
 Πρέπει να επισημανθεί πως η απογραφή στο ΙΚΑ πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά και πέρσι είχε διαπιστωθεί πως 7.000 συντάξεις καταβάλλονταν σε ασφαλισμένους «φαντάσματα». Σύμφωνα με πληροφορίες, σε 3.500 περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ο θάνατος του συνταξιούχου, ενώ ελέγχονται και οι υπόλοιπες 3.500 υποθέσεις.

 Φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι αυξημένος, καθώς μπήκαν αυστηρότεροι όροι στην απογραφή. Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με πέρσι έχουν ζητηθεί τα πληρεξούσια -σε όσες περιπτώσεις δεν προσέρχεται ο ίδιος ο δικαιούχος- και με την προϋπόθεση να είναι πρόσφατα.
Η διαδικασία
Οι δικαιούχοι σύνταξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ και του ΤΑΠΙΛΤ -που δεν έχουν απογραφεί- θα μπορούν να καταγράφονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ τόπου κατοικίας. Θα παραλαμβάνουν ειδική Εντολή Πληρωμής της σύνταξής τους, η οποία θα εξοφλείται στα ταμεία των υποκαταστημάτων. Την ίδια διαδικασία θα μπορούν να ακολουθήσουν από την Παρασκευή οι δικαιούχοι σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ, που δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στη λεηλασία των ταμείων, από το 2013 θα πρέπει υποχρεωτικά κάθε μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα (π.χ. γάμοι, διαζύγια αλλά και θάνατοι ασφαλισμένων) να δηλώνεται σε συμβολαιογράφους.
Σε αυτή τη φάση στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν δύο κατηγορίες ασφαλισμένων:
  • Οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν έχουν ξαναπαντρευτεί και... ξέχασαν να το δηλώσουν, ώστε να παίρνουν κανονικά τη σύνταξη
  • Οι άγαμες θυγατέρες που παίρνουν σύνταξη. Και σε αυτή την περίπτωση θα ελεγχθεί το αν έχουν παντρευτεί
Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως σε εξέλιξη είναι η απογραφή και στον ΟΓΑ, ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει ανάλογη διαδικασία και στον ΟΑΕΕ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ