ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι περικοπές στις επικουρικές

Επικουρικές συντάξεις που φθάνουν κατά μέσον όρο τα 200 ευρώ (με 35ετία) χορηγεί το ΤΕΑΔΥ σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εκτός από τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς. Οι επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το Ταμείο ψαλιδίστηκαν πρόσφατα με την ειδική εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ (κλιμακωτά 3-10% από 1/9/2011 για συντάξεις που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ) αλλά και την οριζόντια περικοπή που επιβλήθηκε χωρίς πλαφόν από 1/1/2012: 10% για συντάξεις έως 250 ευρώ (η σύνταξη μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 200 ευρώ), 15% για ποσά από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ (η σύνταξη μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 225 ευρώ) και 20% για ποσά από 300,01 ευρώ και πάνω (η σύνταξη μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 255 ευρώ). Για τις μειώσεις του 2012 λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό της καταβλητέας την 1/1/2012 επικουρικής σύνταξης.

 Ταβάνι τα 333 ευρώ
Το ανώτατο ποσό της επικουρικής που χορηγεί το ΤΕΑΔΥ (πριν υπολογιστούν τα «μνημονιακά ψαλίδια») μπορεί να φτάσει τα 333 ευρώ (στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35ετία) ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης, ενώ η επικουρική σύνταξη δεν πέφτει κάτω από τα 55 ευρώ. Αντίστοιχες μειώσεις επιβλήθηκαν και στα επικουρικά Ταμεία των Δημοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ) και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία (ΤΕΑΠΟΚΑ) που είναι πλέον τομείς του ΤΕΑΔΥ. Πριν τις περικοπές των μνημονίων το ΤΑΔΚΥ χορηγούσε συντάξεις 202 - 550 ευρώ, ενώ το ΤΕΑΠΟΚΑ 130 - 500 ευρώ περίπου. Σήμερα τα ποσά αυτά, ιδιαίτερα όσα ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ, έχουν μειωθεί στη βάση των πρόσφατων νομοθετημάτων (π.χ. σύνταξη 530 ευρώ υπέστη ο νέος ΛΑΦΚΑ 7% και εν συνεχεία τα 492,9 ευρώ που απομένουν μειώθηκαν κατά 20%, με αποτέλεσμα να μένουν 394,32 ευρώ ως σύνταξη για το 2012).
Σε κάθε περίπτωση, βασική και πρωταρχική προϋπόθεση για να διεκδικήσει κανείς επικουρική σύνταξη από το ΤΕΑΔΥ είναι να έχει βγάλει κύρια σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (για τον στενό δημόσιο τομέα) ή από το ΙΚΑ (για τα ΝΠΔΔ, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στο ΕΣΥ, στον ΟΣΚ κ.λπ.). Οι προϋποθέσεις για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από το επικουρικό ταμείο είναι ίδιες με αυτές που ισχύουν και για την κύρια σύνταξη (οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ λαμβάνουν κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ αλλά με βάση τις διατάξεις του Δημοσίου). Η επικουρική σύνταξη του ΤΕΑΔΥ υπολογίζεται με βάση το 20% των συντάξιμων αποδοχών επί τα χρόνια ασφάλισης που έχει ο δημόσιος υπάλληλος δια 35, που είναι ένας πλήρης ασφαλιστικός κύκλος. Στην προκειμένη χρονική στιγμή οι δικαιούχοι που ανοίγουν την πόρτα της εξόδου θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή, καθώς εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις και ο χρόνος απονομής της επικουρικής σύνταξης αγγίζει τα δύο χρόνια από τη στιγμή που θα βγει η απόφαση για την κύρια σύνταξη.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ