ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο νέος χάρτης για τα όρια συνταξιοδότησης

 Τελευταία ευκαιρία να «κλειδώσουν» τα όρια συνταξιοδότησης και να αποφύγουν δυσμενείς ανατροπές έχουν οι ασφαλισμένοι, που μέχρι το τέλος του έτους θεμελιώνουν δικαίωμα. Από τη νέα χρονιά -με βάση το προωθούμενο πακέτο μέτρων- θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για την «έξοδο» είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.
 Στα ασφαλιστικά ταμεία -σε αντίθεση με το Δημόσιο- για τη θεμελίωση απαιτείται η συμπλήρωση τόσο των απαιτούμενων ετών ασφάλισης όσο και του ορίου ηλικίας. Ειδικό καθεστώς ισχύει για την 35ετία, καθώς με τη συμπλήρωσή της «κλειδώνει» το όριο ηλικίας που ισχύει τη συγκεκριμένη χρονιά (και ο ασφαλισμένος μπορεί να αποχωρήσει όποτε το συμπληρώσει).
Διαφορετικές ρυθμίσεις ισχύουν και για μητέρες ανηλίκων, καθώς για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος αρκούν η συμπλήρωση 5.500 ημερών ασφάλισης και η ανηλικότητα του τέκνου. Πάντως από το 2013 μπαίνει τέλος στο ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει για τις μητέρες ανηλίκων και σε περίπτωση που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα θα ακολουθήσουν τα γενικά όρια συνταξιοδότησης.
Σημειώνεται πως με τις προωθούμενες ρυθμίσεις το γενικό όριο συνταξιοδότησης θα αυξηθεί κατά μία διετία και θα πάει στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η αύξηση θα γίνει άμεσα ή μέσα σε μία διετία, οπότε το όριο θα πάει στα 66 (61 για μειωμένη) το 2013 και στα 67 (62 για μειωμένη) το 2014.
Παράλληλα θα αυξηθούν και οι ελάχιστες ημέρες ασφάλισης για την καταβολή σύνταξης σε όλα τα ταμεία. Συγκεκριμένα δεν θα αρκούν 4.500 ημέρες ασφάλισης, αλλά οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 6.000 ημέρες (αν δεν θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους).
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ