ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 700ΕΥΡΩ-ΚΛΙΜΑΚΩΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 2%-15%

- Οι περικοπές θα αφορούν το σύνολο του ποσού που λαμβάνει ο συνταξιούχος
- Συνταξιούχος που παίρνει 800€ θα χάσει 16€
- Μαχαίρι 35% στις διπλές συντάξεις
- Καταργούνται τα δώρα στις επικουρικές, μειώνονται τα εφάπαξ
- Επανέρχεται στο τραπέζι η εφεδρεία

Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι θα «θυσιαστούν» για να βρεθούν χρήματα. Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να εξοικονομήσει τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014 και τους βρήκε στους χαμηλοσυνταξιούχους και τα κοινωνικά επιδόματα.
Από αυτά τα 5-5,5 δισ. ευρώ, τα 3 δισ. θα προέλθούν από την περικοπή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.
Τα λεφτά... υπάρχουν και φαίνεται πως κατά την κυβέρνηση, θα έχουν οι συνταξιούχοι. Γι’ αυτό και ετοιμάζεται άγριο μαχαίρι στις συντάξεις από 700€ και πάνω. Ο τρόπος (το βασικό σενάριο) που προκρίνεται για να καλυφθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης των Ταμείων είναι να επιβληθεί κλιμακωτή εισφορά 2% έως 15% σε όλες τις συντάξεις που –μετά τις παρακρατήσεις που ήδη γίνονται, παραμένουν πάνω από τα 700€.

Οι νέες περικοπές θα επιβληθούν στο συνολικό ποσό της σύνταξης και για πρώτη φορά θα θιγούν και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν από 700 έως 1.000 ευρώ, γράφει η Ημερησία.
- Συνταξιούχος με σύνταξη 800 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 16 ευρώ
- Συνταξιούχος αρχική σύνταξη 1.900 ευρώ που εισπράττει, μετά τις παρακρατήσεις, 1.549,10 ευρώ θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 77,45 ευρώ το μήνα και θα περιοριστεί στα 1.471,65 ευρώ, συνταξιούχος με αρχική σύνταξη 2.500 ευρώ που σήμερα λαμβάνει 1.840,67 ευρώ θα χάσει άλλα 184 ευρώ και θα έχει, τελικώς, 1.656,50 ευρώ.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ 7 ΔΟΣΕΙΣ

Οι φορολογούμενοι των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 60.000 ευρώ θα μπορούν να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ποσά έως τον Φεβρουάριο του 2013. Το μέτρο δεν ισχύει για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις και για ποσά κάτω των 300 ευρώ

 

Σε επτά δόσεις το ανώτερο, αρχής γενομένης από τις 31 Αυγούστου και πάντως μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν τον φόρο που προκύπτει από τα φετινά εκκαθαριστικά εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τη ρύθμιση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις της τρόικας για λιγότερες δόσεις και χαμηλότερο εισοδηματικό πλαφόν.
Εκτός της ρύθμισης, που αποκάλυψε χθες το «Εθνος», μένουν όσοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση καθώς και εκείνοι που το ύψος του οφειλόμενου φόρου είναι κάτω από 300 ευρώ. Επίσης στην τμηματική καταβολή του φόρου δεν υπάγονται τα χρέη στην εφορία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Οι δόσεις θα είναι μηνιαίες και ισόποσες χωρίς ελάχιστο ποσό για την κάθε μία και ο αριθμός τους θα ξεκινά από 7 και θα βαίνει μειούμενος ανάλογα με τον χρόνο βεβαίωσης του φόρου που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να πάνε στην εφορία ούτε να υποβάλουν αίτηση διακανονισμού αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή με αδήλωτες ή πλασματικές συντάξεις στήνει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με την αποστολή από το 2013 των έντυπων των φορολογικών δηλώσεων στους συνταξιούχους με προσυμπληρωμένα τα ποσά των συντάξεων.
Η Γενική Γραμματεία θα παραλαμβάνει τις βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπληρώνει τον αντίστοιχο κωδικό στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης με τα ποσά των συντάξεων και θα το αποστέλλει στους συνταξιούχους.
Σε περίπτωση αμφισβήτησης του αναγραφόμενου ποσού της σύνταξης από τον φορολογούμενο, αυτός θα πρέπει να αποδεικνύει τον ισχυρισμό του προσκομίζοντας τα αναγκαία παραστατικά. Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα, με το μέτρο θα μπει τέλος στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής με συντάξεις, καθώς οι μέχρι στιγμής έλεγχοι έδειξαν ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν δήλωναν τη δεύτερη ή την επικουρική σύνταξη, ή εμφάνιζαν χαμηλότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.
Επισημαίνεται ότι από τις διασταυρώσεις που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προέκυψε πως ένα ποσοστό συνταξιούχων που κυμαίνεται από 5% μέχρι 12%, ανάλογα με το Ταμείο, είτε δεν δήλωναν καθόλου τη σύνταξή είτε δήλωναν μικρότερο ποσό από αυτό που λάμβαναν.
Κ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
www.ethnos.gr

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι οφείλουν πλέον να καλούν τους αριθμούς 14884 και 14900 αντί για το 184.
Το κόστος της κάθε κλήσης θα ανέρχεται σε 90 λεπτά του ευρώ, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ