ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ-ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 πρέπει να αναγνωρίσουν τα πλασματικά έτη οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2010.
Ουσιαστικά εκτός από το δικαίωμα χρήσης των πλασματικών ετών για θεμελίωση με τις διατάξεις που ισχύουν μετά το 2011 εξακολουθεί να υφίσταται η δυνατότητα χρήσης πλασματικού χρόνου, για να «κλειδώσει» κάποιος το 2010 αναδρομικά συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Eτσι, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 40 του ν. 3996/2011, μπορούν ασφαλισμένοι να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος με προϋποθέσεις που ισχύουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 με προσμέτρηση χρόνων που προβλέπονται στο άρθρο 40 του ν. 2084/92. Στους χρόνους αυτούς περιλαμβάνονται:
  • Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας χωρίς την έκπτωση του 30%
  • Ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών
  • Η επιδότηση λόγω ασθένειας ως 200 ημέρες
  • Η τακτική ανεργία από τον ΟΑΕΔ ως 200 ημέρες κατά την τελευταία 10ετία πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης
  • Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και μέχρι 2 έτη
  • Ο πλασματικός χρόνος της παρ. 1 του άρθρου 141 του ν. 3655/2008 (πλασματικός χρόνος παιδιών), εφόσον τα τέκνα έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2000 και η αναγνώριση είναι δωρεάν.
Εφόσον με τους εν λόγω χρόνους ο ασφαλισμένος συμπληρώνει προϋποθέσεις θεμελίωσης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, τότε μπορεί κανονικά να συνταξιοδοτηθεί με το συγκεκριμένο ασφαλιστικό καθεστώς.
Ποια έτη αναγνωρίζονται δωρεάν
Δωρεάν μπορούν να αναγνωρίσουν σε τρεις περιπτώσεις πλασματικά έτη οι ασφαλισμένοι, ώστε να επιταχύνουν την έξοδο στη σύνταξη. Συγκεκριμένα χωρίς να υπάρξει εξαγορά μπορούν να αναγνωριστούν:
1. Ο προβλεπόμενος από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας. Ο χρόνος αυτός είναι επιδοτούμενος και δεν αφορά χρόνο άδειας μετ' αποδοχών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι περίπου 75 ημέρες ασφάλισης για ένα παιδί ή περίπου 120 ημέρες για δύο παιδιά και έχει καταβληθεί επιδότηση από τον ΟΑΕΔ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση βεβαίωσης με την αίτηση συνταξιοδότησης.
2. Ο χρόνος επιδότησης τακτικής ανεργίας και μέχρι 300 ημέρες. Πρόκειται για τον χρόνο κατά τον οποίο ο ασφαλισμένος είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και επιδοτείται από τον Οργανισμό.
Σε περίπτωση που συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων -ειδικά οι μητέρες ανηλίκων με τέκνα που ενηλικιώθηκαν μέχρι το τέλος του 2010- επιθυμούν να κάνουν χρήση για θεμελίωση το 2010, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 200 ημέρες από τον χρόνο επιδότησης τακτικής ανεργίας. Οι ημέρες αυτές θα έπρεπε να είχαν διανυθεί μέσα στην τελευταία 10ετία ή τη 10ετία από την ενηλικίωση.
Σήμερα ο χρόνος που μπορεί να αναγνωριστεί έχει αυξηθεί στις 300 ημέρες. Είναι και αυτός δωρεάν και χρησιμοποιείται με προσκόμιση βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ τη στιγμή της αίτησης για σύνταξη.
3. Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες. Πρόκειται για τον χρόνο που ο ασφαλισμένος τελεί σε καθεστώς επιδότησης λόγω ασθένειας από τον ασφαλιστικό φορέα.
Τέτοια είναι η περίοδος μετά από ατύχημα που έχει χαρακτηριστεί ως εργατικό ή κατά τη διάρκεια άδειας ασθενείας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ