ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Νέο τοπίο από το 2014 στις συντάξεις

Νέο γύρο αλλαγών στις κύριες συντάξεις -με καθιέρωση ενιαίων εισφορών και παροχών- ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, με τις αλλαγές να αποφασίζονται φέτος και να υλοποιούνται το 2014.

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι ενοποιήσεις στα επικουρικά ταμεία, ενώ την επόμενη χρονιά αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
Η μεγάλη τομή στο Aσφαλιστικό αφορά τη θέσπιση ενιαίων κανόνων για εισφορές και συντάξεις σε όλα τα Tαμεία, με ταυτόχρονη κατάργηση των επιμέρους κλάδων ασφάλισης.
Για τον σκοπό αυτό συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων και θα γίνουν αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα Ταμεία, με στόχο οι αλλαγές να νομοθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Οι νέες παρεμβάσεις θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο όσους καλύπτονται από «ευγενή» ταμεία, που σήμερα χορηγούν υψηλότερες συντάξεις από τους άλλους φορείς. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα Ταμεία των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και των ανεξάρτητα απασχολουμένων, ενώ ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως οι μειώσεις μπορεί να φτάνουν το 20% με 30%.
 Ουσιαστικά το νέο «τοπίο» που διαμορφώνεται στο Ασφαλιστικό προβλέπει τα εξής:

  • Κύρια ασφάλιση: Από το 2014 θα υπάρξει ενιαίο πλαίσιο εισφορών και παροχών στα ενοποιημένα Ταμεία. Αυτό θα επηρεάσει τις συντάξεις σε μια σειρά Ταμείων (π.χ. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), ενώ θα υπάρξει αντίστοιχα και μείωση εισφορών. Οι ρυθμίσεις θα αγγίξουν όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2014, ενώ ασαφές παραμένει το αν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος.
  • Επικουρική ασφάλιση: Μέχρι το τέλος του μήνα τα επικουρικά Ταμεία (είναι επτά) που έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τον νέο ενιαίο φορέα (ΕΤΕΑ) πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις αναλογιστικές μελέτες. Σε περίπτωση που δεν είναι οικονομικά βιώσιμα θα ενοποιηθούν, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών στις συντάξεις έως και 20% (καθώς στόχος είναι το ποσοστό αναπλήρωσης να πέσει στο 20%).
  • Ταμείο Πρόνοιας: Με νέο τρόπο θα υπολογίζεται το εφάπαξ από το 2014 και ήδη έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση. Θα εφαρμοστεί το κεφαλαιοποιητικό σύστημα με σύνδεση εισφορών και παροχών.
  •  www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ