ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δημόσιο: Στο 50% του βασικού η αποζημίωση


To «πράσινο φως» άναψε για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στο Δημόσιο. Η μαζική έξοδος ασφαλισμένων στη σύνταξη τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου αναμονής για την έκδοση της πολυπόθητης απόφασης στους 9 με 11 μήνες.
Τώρα με τη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών θεσπίζεται η προκαταβολή ποσού σύνταξης για τους υπαλλήλους που υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης καθώς και για τους στρατιωτικούς.
Το ποσό που θα καταβάλλεται θα φτάνει το 50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως για τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 το ποσό αυτό αφορά το μισθολογικό κλιμάκιο κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.
Το ποσό υπολογίζεται με βάση τα αποστελλόμενα από την υπηρεσία στοιχεία και δεν αφορά χρόνο που έχει διανυθεί στην ασφάλιση άλλων φορέων.
Το ανωτέρω ποσό -κατά την καταβολή του- υπόκειται σε κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και παρακράτηση φόρου εισοδήματος.
Η πρώτη καταβολή προσωρινής σύνταξης διενεργείται μέσα σε 40 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας λύσης της υπαλληλικής σχέσης.
Ωστόσο η προσωρινή σύνταξη δεν θα καταβάλλεται:
  • Σε περίπτωση απόλυσης για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια των μόνιμων ή ισόβιων υπαλλήλων.
  • Σε περίπτωση παραίτησης του υπαλλήλου ή στρατιωτικού που δεν έχει συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
  • Σε περίπτωση που η σύνταξη δεν είναι άμεσα καταβλητέα λόγω μη συμπλήρωσης του προβλεπομένου ορίου ηλικίας για την καταβολή της.
  • Σε περίπτωση απόλυσης λόγω ανικανότητας ή θανάτου στην Υπηρεσία.
Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου, καταβάλλεται ως προκαταβολή σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο και στα τέκνα του ποσοστό 50% ολόκληρης της σύνταξής του.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί πως τα ποσά που θα καταβληθούν ως προσωρινές συντάξεις συμψηφίζονται με τα ποσά που θα καταβληθούν ως αναδρομικά της σύνταξης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Για την έκδοση προσωρινής σύνταξης είναι απαραίτητη η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης με τον χρόνο ασφάλισης που έχει ο ασφαλισμένος τη στιγμή της αίτησης. Στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται και τα Ταμεία στα οποία έχει διανυθεί ο εν λόγω χρόνος, ενώ χρειάζεται οπωσδήποτε βεβαίωση διακοπής εργασίας. Τέλος, στην περίπτωση που χρειάζεται να εξαγορασθούν πλασματικοί χρόνοι είναι απαραίτητο να προσκομισθούν οι σχετικές αποφάσεις.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ