ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Οι νέες μειώσεις στις επικουρικές με την ενοποίηση


Ενα επικουρικό ταμείο «γίγαντα» με 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 1,6 εκατομμύριο συνταξιούχους αλλά και κοινό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στο οποίο οι συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται ακόμα και ανά τρίμηνο με βάση τα οικονομικά δεδομένα.
Μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοινώνει τα επικουρικά ταμεία που θα υπαχθούν υποχρεωτικά στον νέο φορέα.

Σημειώνεται πως στο ΕΤΕΑ «μεταφέρθηκαν» τα επικουρικά του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ) και το ΕΤΕΑΜ (μισθωτοί) από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Επτά Ταμεία είχαν ζητήσει εξαίρεση και κατέθεσαν στο υπουργείο Εργασίας αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική τους κατάσταση. Ωστόσο, με βάση πληροφορίες, τέσσερα από αυτά δεν κατάφεραν να πείσουν για την οικονομική τους βιωσιμότητα και θα πάρουν τον... δρόμο για το ΕΤΕΑ.
Αντιθέτως, έχει οριστικά ληφθεί η απόφαση για εξαίρεση από το Ενιαίο Επικουρικό των φορέων των Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ) και του Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ). Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία, όσοι επικουρικοί φορείς εξαιρεθούν από την ενοποίηση θα πρέπει να επιβιώσουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Η τελευταία εκκρεμότητα του υπουργείου Εργασίας αφορά την τύχη του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ). Πληροφορίες χθες από το υπουργείο ανέφεραν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαίρεσής του αρκεί να εξασφαλιστεί η οικονομική του βιωσιμότητα (στέλεχος του υπουργείου έκανε λόγο για πιθανότητες 80% προς 20%).
Στον νέο φορέα -με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις- θα μπορούν να γίνονται ακόμα και ανά τρίμηνο μειώσεις ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, καθώς υπάρχει «ρήτρα» μηδενικού ελλείμματος. Δηλαδή, κάθε φορά που προκύπτει έλλειμμα θα μειώνονται αυτομάτως οι συντάξεις.
«Πιλότος» αναμένεται να είναι το καθεστώς που ισχύει ήδη στο Δημόσιο, με τις επικουρικές να μην ξεπερνούν το 20% του συντάξιμου μισθού. Στα υπόλοιπα επικουρικά σήμερα το ποσοστό αναπλήρωσης μπορεί να φτάνει έως και το 40% .
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ