ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Νέο «κούρεμα» από τις ενοποιήσεις Ταμείων

Νέος γύρος ανατροπών -με μειώσεις συντάξεων ακόμα και ανά τρίμηνο- έρχεται στα επικουρικά ταμεία, όπου χθες ανακοινώθηκε και επίσημα η ενοποίηση.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ένα ταμείο «γίγαντας» για 2.5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 1.6 εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ τέσσερα μόνο ταμεία εξαιρούνται και διατηρούν την αυτονομία τους.

Ωστόσο, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις, υπάρχει «ρήτρα» μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, με αποτέλεσμα όπου υπάρχουν ελλείμματα να κόβονται και οι συντάξεις. Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως τα ελλείμματα θα οδηγήσουν σε πρώτη φάση σε περικοπές 10% των συντάξεων στο ενιαίο επικουρικό, ενώ περικοπές από 10% έως και 35% θα υπάρξουν και στους φορείς που εξαιρέθηκαν από την ενοποίηση.
Σημειώνεται πως ο «έλεγχος» των επικουρικών ταμείων θα μπορεί να γίνεται ακόμα και ανά τρίμηνο.
Επομένως το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ για το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) θα γίνει τον Ιούνιο, ωστόσο με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχει «μαύρη τρύπα» 200 εκατομμυρίων ευρώ.
«Πιλότος»
«Πιλότος» για τις όποιες παρεμβάσεις αναμένεται να είναι το καθεστώς που ισχύει ήδη στο Δημόσιο με τις επικουρικές συντάξεις να μην ξεπερνούν το 20% του συντάξιμου μισθού. Στα υπόλοιπα επικουρικά σήμερα το ποσοστό αναπλήρωσης μπορεί να φτάνει έως και το 40% και ενδεικτικά αναφέρεται πως στο ΕΤΕΑΜ κατά μέσο όρο είναι από 26% έως 30%.

Ο δεύτερος γύρος των παρεμβάσεων θα γίνει το 2015, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος τρόπος υπολογισμού για όλους τους ασφαλισμένους. Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:
  • Για κάθε ασφαλισμένο δημιουργείται «ατομική» μερίδα, όπου πηγαίνουν οι εισφορές του. Αυτό ισχύει για όλες τις εισφορές που έχουν καταβληθεί μετά το 2001, οπότε και υπήρξε μηχανογράφηση
  • Η σύνταξη για τα χρόνια μέχρι το 2014 θα υπολογίζεται με βάση το παλαιό καθεστώς. Για τα χρονιά μετά το 2015 θα υπάρξει νέος τρόπος υπολογισμού, που θα είναι κοινός για όλους.
  • Ειδικότερα από 1η Ιανουαρίου 2015 το ποσό της σύνταξης δεν θα είναι σταθερό αλλά θα εξαρτάται από διάφορους παράγοντας. Ενας από αυτούς είναι το αν ο δικαιούχος θέλει να καταβάλλεται η σύνταξη μόνο όσο ζει ή μετά επιθυμεί να «μεταβιβάζεται» στους κληρονόμους. Στη δεύτερη περίπτωση θα παίρνει χαμηλότερη σύνταξη
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ