ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΑΛΑΙΟΥΣ» ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ- Εξοδος χωρίς όριο ηλικίας για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες

Σύνταξη με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας δικαιούνται οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Οσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982 υπάγονται σε ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως οι ρυθμίσεις αυτές δεν αφορούν ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ.

Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:
1. Δημόσιο. Για τους πενηντάρηδες που ξεκίνησαν να εργάζονται στο Δημόσιο πριν από το 1983 η «έξοδος» χωρίς όριο ηλικίας γίνεται με 35 πραγματικά έτη ασφάλισης.
Η 35ετία μπορεί να συμπληρωθεί με εξαγορά της στρατιωτικής θητείας αλλά όχι με χρήση πλασματικών ετών του νόμου 3865/2010.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι:
  • Οσοι απασχολήθηκαν στο Δημόσιο πριν από το 1983 και στη συνέχεια ασφαλίστηκαν στον ιδιωτικό τομέα πριν επαναπροσληφθούν στο Δημόσιο πρέπει να εξαγοράσουν τον χρόνο του ιδιωτικού τομέα, καθώς δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.
  • Οι έγγαμες γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν απασχοληθεί πριν από το 1983 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 24 έτη και 6 μήνες χωρίς όριο ηλικίας.
  • Οι εκπαιδευτικοί με απασχόληση πριν από την 31η Δεκεμβρίου 1982 στο Δημόσιο μπορούν να πάρουν στα 55 πλήρη σύνταξη με τουλάχιστον 30 έτη υπηρεσίας.
2. ΔΕΚΟ - Τράπεζες. Στα ειδικά Ταμεία αρκεί να έχουν έστω μία ημέρα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1982 για την υπαγωγή στο καθεστώς των παλαιών ασφαλισμένων.
Οι εν λόγω ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας μόλις συμπληρώσουν 35 έτη ασφάλισης.
Για τη συμπλήρωση των εν λόγω χρόνων μπορεί να γίνει χρήση μόνο της στρατιωτικής θητείας και μόνο αφού ο ασφαλισμένος συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας του.

Σε αντίθεση με το Δημόσιο, οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης χρησιμοποιούνται εδώ κανονικά.
Αυστηρές ρυθμίσεις για τον ΟΑΕΕ

Αυστηρές διατάξεις ισχύουν για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, καθώς δύσκολα επιτυγχάνεται η «έξοδος» με μειωμένα όρια ηλικίας. Συγκεκριμένα μόνο όσοι κατόρθω- σαν να συμπληρώσουν μέχρι το τέλος του 2010 συνολικά 11.100 πραγματικές ημέρες ασφάλισης έχουν τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί πως σε αυτές τις ημέρες δεν προσμετράται η στρατιωτική θητεία, αλλά πρέπει όλος ο χρόνος να είναι πραγματικός χρόνος ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.
Τι ισχύει για όσους δεν έχουν ανήλικα
Μειωμένη σύνταξη πριν από τα 60 μπορούν υπό προϋποθέσεις να πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με το όριο ηλικίας να είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος. Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής για ασφαλισμένους από το 1983 έως και το 1992 που δεν έχουν ανήλικα παιδιά:
  • Συμπλήρωση 25ετίας τη διετία 2011-2012. Προβλέπονται ενιαίες ρυθμίσεις για άνδρες και γυναίκες. Ειδικότερα το 2011 καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη στα 56 (πλήρης στα 61), ενώ το 2012 η μειωμένη σύνταξη δίνεται στα 58 (πλήρης στα 63). Σημειώνεται πως το «πέναλτι» για την πρόωρη συνταξιοδότηση είναι 6% τον χρόνο, δηλαδή φτάνει το 30% για όσους αποχωρούν πέντε χρόνια ταχύτερα.
  • Συμπλήρωση 25ετίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν μόνο για τις γυναίκες, που μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη στα 55 και πλήρη στα 60.
  • Σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, προβλέπονται αυξημένα όρια συνταξιοδότησης. Ειδικότερα πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67 (μειωμένη στα 62), ενώ εναλλακτικά επιτρέπεται η «έξοδος» με 40 έτη σε ηλικία 62 ετών.
     www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ