ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ- Προϋποθέσεις για χορήγηση δεύτερης σύνταξης από το ΙΚΑ

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση δεύτερης σύνταξης καταγράφονται σε εγκύκλιο του ΙΚΑ, όπου γίνεται αναφορά και στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι επηρεάζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας.
Στην εγκύκλιο προβλέπονται τα εξής:
1. Με τουλάχιστον 6.000 ημέρες ασφάλισης και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας χορηγεί δεύτερη σύνταξη το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας. Για παράδειγμα, ασφαλισμένη το 2011 συμπλήρωσε το 60ό έτος της ηλικίας της. Δικαιούται δεύτερη πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος με τη συμπλήρωση του 61ου έτους της ηλικίας της και 6.000 ημερών ασφάλιση. Σε περίπτωση που ασφαλισμένη συμπλήρωσε φέτος το 60ό έτος επηρεάζεται από την αύξηση του ορίου ηλικίας. Δικαιούται δεύτερη πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος με τη συμπλήρωση του 67ου έτους και 6.000 ημερών ασφάλιση.
2. Με τουλάχιστον 4.800 ημέρες ασφάλισης και το κατά περίπτωση όριο χορηγείται δεύτερη σύνταξη λόγω γήρατος με μειωμένο ποσό (κατά 50%). Οι άντρες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας για τις γυναίκες κυμαίνεται από το 60ό έως το 65ο έτος.
Παράδειγμα
Για παράδειγμα, ασφαλισμένη το 2011 συμπλήρωσε το 60ό έτος της ηλικίας της και 4.800 ημέρες ασφάλισης. Δικαιούται δεύτερη σύνταξη λόγω γήρατος, μειωμένη κατά 50%, μόλις συμπληρώσει το 61ο έτος της ηλικίας της. Η μείωση 50% ισχύει και στην περίπτωση που απονέμεται δεύτερη σύνταξη λόγω αναπηρίας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εκτός αν ο ασφαλισμένος έχει 3.600 ημέρες ασφάλισης στο ταμείο από τις οποίες 600 την τελευταία πενταετία.
Για παράδειγμα, άντρας συνταξιούχος άλλου ασφαλιστικού φορέα από ίδιο δικαίωμα έχει 1.500 ημέρες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από τις οποίες 600 την πενταετία πριν από την υποβολή της αίτησης. Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος έχει ποσοστό αναπηρίας 67%. Δικαιούται σύνταξη συνήθους αναπηρίας (ίσης με το 75% του πλήρους ποσού), με μείωση κατά 50%, επειδή δεν έχει συμπληρώσει 3.600 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ