ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Νέες ρυθμίσεις-ανάσα για τις οφειλές σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

Μόλις το 11% των οφειλετών έχει ρυθμίσει τα χρέη του προς τα Ταμεία

Μόνο ο ένας στους εννιά οφειλέτες -δηλαδή 75.000 άτομα- έχει προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.
Τα Ταμεία καθιερώνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους οφείλουν έως και 10.000 ευρώ, ωστόσο απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς όσους χρωστούν μεγαλύτερα ποσά και δεν τακτοποιούν τις οφειλές τους.
Χθες για το θέμα υπήρξε εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, που καθιστά ευκολότερη την υπαγωγή στη ρύθμιση όσων οφείλουν ποσά από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Σε ανάλογες παρεμβάσεις έχει προχωρήσει και το ΙΚΑ για να «προσελκύσει» τους οφειλέτες.
Πάντως, παρά την πρόοδο που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, η προσέλευση των οφειλετών στα Ταμεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία:
Στο ΙΚΑ έχουν συνολικά μπει στη ρύθμιση 35.000 οφειλέτες σε σύνολο 300.000. Ωστόσο εκτιμάται πως ένα τμήμα αυτών των χρημάτων δεν μπορεί να εισπραχθεί, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει, έχουν κλείσει κ.ά.
Στον ΟΑΕΕ έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση 40.000 οφειλέτες, όταν συνολικά χρωστάνε 370.000 ελεύθεροι επιχειρηματίες (πρόκειται για ενεργές επιχειρήσεις και δεν υπολογίζονται όσες έχουν διακόψει τη λειτουργία τους).
Στην καταγραφή της πορείας της ρύθμισης οφειλών έχει προχωρήσει το ΙΚΑ, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως για τα στοιχεία αυτά ενημερώνονται και τα κλιμάκια των δανειστών. Από τα στοιχεία προκύπτει πως στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις έχουν υπαχθεί 23.307 άτομα. Στην «Πάγια ρύθμιση» μέχρι τις 17 Ιανουαρίου είχαν μπει 12.974 οφειλέτες. Οπως τονίζει στο «Εθνος – Συντάξεις» ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου, «εντείνουμε τις προσπάθειες για να εισπράξουμε τις οφειλές και θα εφαρμόσουμε όλες τις απαιτούμενες δράσεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Θα προχωρήσουμε σε ανελέητο κυνηγητό της ανασφάλιστης εργασίας και παράλληλα θα προσπαθήσουμε να πείσουμε όσους χρωστάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί».

Στο μεταξύ, σε εγκύκλιο του ΟΑΕΕ προβλέπονται τρεις ρυθμίσεις για όσους χρωστούν έως 10.000 ευρώ:
1. Καταργείται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής ως προϋπόθεση υπαγωγής στη ρύθμιση «Νέα Αρχή».
2. Τροποποιούνται οι διατάξεις με τις οποίες δεν υπάγονται σε ρύθμιση οι οφειλέτες εκείνοι που «έχει ασκηθεί κατ' αυτών ποινική δίωξη». Στο εξής εξαιρούνται και δεν υπάγονται σε ρύθμιση οφειλέτες «που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή».
3. Για οφειλές άνω των 5.000€ απαιτείται -μέχρι σήμερα- η απόδειξη της αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής και της μη δυνατότητας ανταπόκρισης στο ύψος της μηνιαίας δόσης με την υποβολή των στοιχείων. Για την απλούστευση των διαδικασιών ένταξης στις ρυθμίσεις το ποσό των 5.000€ αυξάνεται σε 10.000€. Από την τροποποίηση αυτή εξαιρούνται ασφαλισμένοι που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τους οποίους το όριο οφειλών παραμένει στα 5.000€.
Ποσοστό 2,5% επί των εισπραττόμενων εσόδων θα κρατά το ΙΚΑ για την είσπραξη των εισφορών για το επικουρικό (ΕΤΕΑ). Το ποσό αποζημίωσης θα παρακρατείται κάθε μήνα από το ποσό οφειλής εισφορών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα καθοριστεί.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ