ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

8 ανατροπές με γερμανική συνταγή

Μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό με γερμανική συνταγή ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής. Οι βασικές είναι οκτώ και φέρνουν τα πάνω κάτω στο ύψος των συντάξεων, τις εισφορές και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Το ύψος της σύνταξης πάντως θα εξαρτάται από την κατάσταση του Ταμείου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αλλαγές γίνονται με τη συνδρομή και την τεχνογνωσία του γερμανικού ΙΚΑ και το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε σε «κλειστή» ενημέρωση που είχαν η διοίκηση και στελέχη του ΙΚΑ από τον πρόεδρο του Οργανισμού Γερμανικής Ασφάλισης Συντάξεων, δρ. Άξελ Ράιμαν, την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.
Το άρθρο αναφέρει πως το «γερμανικό μοντέλο» θα είναι το πρότυπο των αλλαγών στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που θα έχει σαν πρώτο βήμα τις ενοποιήσεις των Ταμείων σε τρία, δηλαδή το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.
Το ΝΑΤ σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει εκτός συγχωνεύσεων.
Σημειώνεται ότι – όπως έχει συμφωνηθεί - από το 2016 - 2017 θα υπάρξει ένας μόνο Εθνικός Φορέας Σύνταξης και θα θεσπιστεί η κατώτατη σύνταξη.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να ανακοινωθεί επιτροπή με συντονιστή το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), το οποίο θα παραδώσει πόρισμα - μελέτη για τις ενοποιήσεις των Ταμείων μέχρι το φθινόπωρο, ώστε μέχρι το τέλος του 2014 - αρχές 2015 - να έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος.

Οι οκτώ παρεμβάσεις είναι οι εξής:
1. Ατομικοί λογαριασμοί στην κύρια ασφάλιση, ώστε κάθε εργαζόμενος να παίρνει σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχει πληρώσει.
2. Ρήτρα αύξησης εισφορών ή μείωσης συντάξεων, ανάλογα με τα ελλείμματα των Ταμείων κύριας σύνταξης, με αποτέλεσμα συντάξεις και εισφορές να αναπροσαρμόζονται αυτόματα.
3. Ενοποιήσεις Ταμείων για κύρια σύνταξη σε τρεις φορείς από το 2015. Στο ΙΚΑ θα ασφαλίζονται όλοι οι μισθωτοί ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, στον ΟΑΕΕ όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και ο ΟΓΑ τους αγρότες.
4. Ενσωμάτωση επικουρικών Ταμείων στο ΙΚΑ από το 2015. Συγχωνεύονται έτσι κύρια και επικουρική σύνταξη.
 5. Αλλαγές στα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2015 και φραγμός στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62.
6. Μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων. Η ενοποίηση των συντάξεων θα γίνει με μείωση και των σημερινών ποσοστών αναπλήρωσης ώστε το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει το 65%.
7. Εισαγωγή επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης, που θα προβλέπουν συμπληρωματικές παροχές με συμφωνία εργαζομένων εργοδοτών.
8. Ένα Ταμείο για σύνταξη ως τις αρχές του 2017. Ο Εθνικός Φορέας θα είναι ουσιαστικά το ΙΚΑ μέσα στο οποίο θα λειτουργούν ως τομείς όλα τα επιμέρους ταμεία.
 www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ