ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Ρυθμίσεις - ανάσα για να μην μπει ψαλίδι στον ΟΑΕΕ

Νέες παρεμβάσεις έρχονται στο Ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ώστε να κλείσει το οικονομικό κενό στα έσοδα και να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Το Ταμείο δεν μπορεί πλέον να… μεταφέρει πόρους από τον λογαριασμό για την ανεργία στις συντάξεις, με αποτέλεσμα να διευρύνεται η «μαύρη τρύπα».
Υπολογίζεται πως ο φορέας των ελευθέρων επαγγελματιών έχει οικονομικό κενό 800 εκατομμυρίων ευρώ και κάθε χρόνο αναζητά πρόσθετη χρηματοδότηση για να επιβιώσει.
Στο ποσό αυτό δεν έχουν υπολογιστεί 180 εκατομμύρια που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στον ΟΑΕΔ, αλλά τελικά αξιοποιήθηκαν για την καταβολή συντάξεων. Η πρακτική αυτή σταματά πλέον και το Ταμείο θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό σε βάθος 15ετίας.Ουσιαστικά αν ληφθεί υπόψη η ετήσια δόση αλλά και η απώλεια που θα έχει κάθε χρόνο από τη μη συνέχιση αυτής της πρακτικής, θα προκύψει μια πρόσθετη απώλεια κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» θα έπρεπε οι συντάξεις να μειωθούν από 2% έως και 5%. Ωστόσο για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο δρομολογούνται νέες παρεμβάσεις με στόχο τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
Τρεις είναι οι διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα με στόχο να δοθεί οικονομική «ανάσα» στον ασφαλιστικό φορέα των ελευθέρων επαγγελματιών. Συγκεκριμένα:

• Οι εισφορές καταβάλλονται πλέον μηνιαίως και όχι ανά δίμηνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή. Στον ΟΑΕΕ οι ενεργοί οφειλέτες -δηλαδή όσοι διατηρούν επιχείρηση, αλλά δεν πληρώνουν τις οφειλές τους στο Ταμείο- υπολογίζονται σε 375.000.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία στη ρύθμιση «Νέα αρχή» έχουν υπαχθεί μέχρι τώρα 25.771 ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ για την πάγια ρύθμιση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 23.642 άτομα.
• Μεταφέρονται ασφαλισμένοι από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα: ο ασφαλισμένος υπάγεται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης -χωρίς δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού οργανισμού- εφόσον ο χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπολείπεται των 25 ημερών.
Πρόσωπα που εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή του ΟΑΕΕ με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2084/1992 επανεξετάζονται με τις διατάξεις του νόμου μετά τη λήξη της χορηγηθείσας εξαίρεσής τους.
• Οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.) υπάγονται από την 1η Ιουλίου στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ. Εξαιρούνται όσοι έχουν μέχρι την 1η Ιουλίου 25 έτη ασφάλισης στο ΙΚΑ ή έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Με αίτησή τους -που υποβάλλεται εντός 6 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου- δύνανται να εξαιρούνται από την ασφάλιση στο ΙΚΑ και να υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ