ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Τα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη ρύθμιση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - Οι 5 απαντήσεις για τα "ψιλά" γράμματα

Μια σειρά από αδυναμίες παρουσιάζει η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ο κόσμος θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τις επιλογές που έχει, αλλά και τι πρέπει να κάνει.
Οι σχεδόν 3 εκατ. πολίτες που έχουν αυτές τις οφειλές, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη ρύθμιση, αφού μπορεί να τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουν μέχρι και σε 100 δόσεις (αν το ποσό που χρωστούν είναι κάτω των 15.000 ευρώ) και με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ, όμως υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί για να υπαχθεί κανείς.
Το Newsbomb παρουσιάζει έναν μικρό οδηγό «επιβίωσης» για τη ρύθμιση με 6 σημεία – sos και 5 ερωτήσεις - απαντήσεις:
1. Οκτώβριος: Δεν πρέπει να έχει καμία οφειλή μέσα στον Οκτώβριο προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Το δημόσιο δεν θέλει να δει νέα εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Οκτώβριο, που είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας για τα έσοδα. Αν κάποιος αφήσει χρέος μέσα σε αυτό το μήνα, δεν θα μπορεί να μπει στη ρύθμιση.
2. Παλαιότερη ρύθμιση 48 δόσεων: Αν κάποιος είχε μπει σε παλαιότερη ρύθμιση (πχ αυτή των 48 δόσεων για οφειλές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012) θα μπορούν να παραμείνουν σε αυτή τη ρύθμιση, αλλά οι προσαυξήσεις θα μειωθούν αναδρομικά από 1/1/2013 με βάση τη νέα ρύθμιση ή απλά να επιλέξουν να μεταφερθούν στην καινούργια με όλα τα «προνόμια», όπως περισσότερες δόσεις.
3. Παλαιότερη ρύθμιση 12 δόσεων: Σε αντίθεση με τη ρύθμιση των 48 δόσεων, όσοι είχαν ενταχθεί σε εκείνη των 12, δεν έχουν δικαίωμα καμίας έκπτωσης στις προσαυξήσεις! Παρόλ’ αυτά μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση για να έχουν περισσότερες δόσεις.
4. Συμψηφισμοί: Ακόμα και αν κάποιος έχει μπει σε ρύθμιση, θα συνεχιστούν οι συμψηφισμοί οφειλών με επιστροφές φόρου. Οι συμψηφισμοί δεν θα προηγούνται καμίας προειδοποίησης και θα γίνονται αυτόματα, μέχρι το 1/7 του ποσού της ρυθμισμένης οφειλής που απομένει για εξόφληση.
5. Κατασχέσεις: Αν κάποιος μπήκε σε ρύθμιση δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να απειλείται με κατασχέσεις! Το κράτος μπορεί να υποθηκεύει ένα ακίνητο αν θεωρεί ότι ο οφειλέτης δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος του, ακόμα και με αυτή τη ρύθμιση! Οι διαδικασίες θα γίνονται αυτόματα.
6. Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων: Αν η εφορία εκτιμήσει ότι ο οφειλέτης δεν θα μπορέσει να πληρώσει ακόμα και αν έχει μπει στη ρύθμιση, έχει τη δυνατότητα να «μπλοκάρει» μια αίτηση για μεταβίβαση περιουσιακού στοιχεία. Κι αυτό γιατί μπορεί να θεωρήσει ότι ο οφειλέτης πάει να αποφύγει την υποθήκευση ενός ακινήτου (όπως γράψαμε στην περίπτωση 5).


Δεν πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ Σεπτεμβρίου. Μπαίνω στη ρύθμιση;
Με βάση την τροπολογία, στη ρύθμιση μπαίνουν όσοι είχαν οφειλές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου προς εφορία και τέλος Σεπτέμβρη προς ασφαλιστικά ταμεία. Συνεπώς, με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, όποιος δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, μπορεί να μπει σε ρύθμιση.
Οι συνέπειες αν δεν πληρώνει κανείς
Αν κάποιος οφειλέτης δεν πληρώσει τη δόση στη ώρα της, ενώ έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, τότε θα χάσει όλα τα δικαιώματα που είχε ως οφειλέτης (δόσεις, ελάχιστο ποσό) και θα κληθεί να πληρώσει άμεσα όλο το ποσό της οφειλής.
Πότε δεν χάνετε τη ρύθμιση;
Όταν μέσα σε διάστημα ενός έτους χάσει την προθεσμία μέχρι και για 2 δόσεις, αν δηλαδή τις πληρώσει εκπρόθεσμα. Επίσης, «συγχωρείται» αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα της μια φορά μέσα σε δυο μήνες.
Αν χάσει τη ρύθμιση για κάποιους σημαντικούς λόγους, τότε ο οφειλέτης μπορεί εντός 2 μηνών από την ημέρα που θα βγει από τη ρύθμιση, να υποβάλει νέα αίτηση επανένταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και για τις δόσεις που απομένουν μέχρι να αποπληρώσει την οφειλή του, να συνεχίσει δηλαδή από εκεί που σταμάτησε.
«Θέλω να μείνω στην προηγούμενη ρύθμιση»
Αν κάποιος είχε υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση και θέλει να παραμείνει εκεί, τότε θα υπολογίζεται η αρχική του οφειλή με τις νέες μειωμένες προσαυξήσεις, συν επιπλέον μπόνους -20%. Παράλληλα, το μειωμένο επιτόκιο θα ισχύσει για τα έτη από 1η Ιανουαρίου 2013.
Επίσης, αν κάποιος ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του στην παλιά ρύθμιση, θα μπορεί να μπει και στην καινούργια αν το επιθυμεί, «απολαμβάνοντας» μειωμένο επιτόκιο από την 1η/1/2013 και μετά.
«Είμαι στη ρύθμιση και θέλω να ξεπληρώσω»
Αν κάποιος μπει στη ρύθμιση και κάποια στιγμή αποφασίσει να αποπληρώσει όλη την οφειλή του, τότε θα μπορεί να απαλλαχθεί από τους τόκους και τις προσαυξήσεις για τις δόσεις που απομένουν να πληρωθούν.
Αν π.χ. κάποιος έχει μπει σε ρύθμιση 72 δόσεων και αποφασίσει ότι μπορεί να πληρώσει το ολόκληρο το ποσό που χρωστά όταν του απομένουν 46 δόσεις, τότε θα απαλλαγεί από τους τόκους και προσαυξήσεις για τις δόσεις που αντιστοιχούσαν. Δηλαδή, με τις 72 δόσεις θα είχε έκπτωση σε τόκους και προσαυξήσεις 30% και έπειτα θα πάει στην κλίμακα έκπτωσης 60% των 48 δόσεων.
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ