ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΕΠΑ-Στην ουρά 18.500 ασφαλισμένοι για πιστοποίηση αναπηρίας


Σε εκκρεμότητα είναι 18.500 αιτήσεις από ασφαλισμένους που περιμένουν να περάσουν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).


Πρόκειται για άτομα που πρέπει να εξεταστούν από τις επιτροπές για να πιστοποιηθεί η αναπηρία και να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη ή τυχόν άλλες παροχές (π.χ. επιδόματα).
Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, κάθε μήνα φτάνουν στα ΚΕΠΑ 11.000 νέες αιτήσεις. Ωστόσο από τις επιτροπές «περνάνε» περίπου 1.500 υποθέσεις κάθε μήνα, με τον χρόνο της αναμονής να εξαρτάται και από το «είδος» του αιτήματος.
 Με αφορμή καταγγελίες ασφαλισμένων για καθυστερήσεις, το ΙΚΑ έδωσε χθες στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τον χρόνο αναμονής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα αιτήματα για εξέταση από πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές προγραμματίζονται εντός διμήνου, πλην των νευρολογικών και ψυχιατρικών αιτημάτων (τα οποία αποτελούν και τον μεγαλύτερο όγκο εισερχόμενων αιτήσεων). Τα κατ' οίκον περιστατικά (όσων δηλώνουν αδυναμία προσέλευσης στις Υγειονομικές Επιτροπές) στο λεκανοπέδιο Αττικής εξετάζονται εντός 3-4 μηνών.

www.ethnos.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΙΚΑ- Οι ειδικές διατάξεις που ισχύουν για τους γονείς


Ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για τις μητέρες ανηλίκων αλλά και για τους τρίτεκνους. Διατάξεις για το Δημόσιο αλλά και τα ειδικά Ταμεία και το ΙΚΑ δίνουν τη δυνατότητα «εξόδου» με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης, ενώ ειδικό καθεστώς ισχύει για τις «νέες» ασφαλισμένες που ξεκίνησαν να δουλεύουν μετά το 1993 (που όμως εφαρμόζονται σχεδόν αποκλειστικά στο Δημόσιο για όσες είχαν συμπληρώσει και τα σχετικά όρια ηλικίας).
Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:
• Μητέρες στο ΙΚΑ που μέχρι το τέλος του 2010 είχαν ταυτόχρονα ανηλικότητα τέκνου και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Αφορά γυναίκες που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι το τέλος του 1992.
Δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 55 και μειωμένη στα 50, ενώ τις διατάξεις αυτές μπορούν -εφόσον το επιθυμούν- να αξιοποιήσουν και οι ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ - τράπεζες).
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 200 ημέρες από επιδοτούμενο χρόνο ανεργίας και 200 ημέρες επιδότησης ασθένειας εφόσον έχουν διανυθεί εντός 10ετίας από την ενηλικίωση του τέκνου. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι χρόνοι κύησης και λοχείας.
• Μητέρες στο ΙΚΑ που μέσα στο 2011 είχαν ταυτόχρονα ανηλικότητα τέκνου και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 57 και μειωμένη στα 52, ενώ τις διατάξεις αυτές μπορούν -εφόσον το επιθυμούν- να αξιοποιήσουν και οι ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ - τράπεζες). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλασματικοί χρόνοι του ν. 3996/2011 έως 1.200 ημέρες. Η ρύθμιση αφορά γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993.
• Μητέρες στο ΙΚΑ που μέσα στο 2012 είχαν ταυτόχρονα ανηλικότητα τέκνου και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 60 και μειωμένη στα 55, εφόσον πρόκειται για ασφαλισμένες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλασματικοί χρόνοι του ν. 3996/2011 έως 1.500 ημέρες. Και στην περίπτωση αυτήν τις διατάξεις μπορούν -εφόσον το επιθυμούν- να αξιοποιήσουν και οι ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ - τράπεζες).
• Μητέρες με 3 και άνω τέκνα στο Δημόσιο με τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης το 2010. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας. Η ρύθμιση αφορά ασφαλισμένες μέχρι το τέλος του τέλος του 1992.
• Ανδρες – γυναίκες με 3 και άνω τέκνα στο Δημόσιο με τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης το 2011. Η «έξοδος» γίνεται με 21 έτη ασφάλισης στα 52 και αφορά όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι το τέλος του 1992.
• Ανδρες – γυναίκες με 3 και άνω τέκνα στο Δημόσιο με τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης το 2012. Σύνταξη καταβάλλεται με τουλάχιστον 23 έτη ασφάλισης στα 55 . Η ρύθμιση αφορά ασφαλισμένους μέχρι το τέλος του 1992.
• Μητέρες που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο πριν από το 1983 και έχουν 24 έτη και 6 μήνες ασφάλισης. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως για τη θεμελίωση αρκούν μόνο 17 έτη και 6 μήνες ασφάλισης.
• Μητέρες ανηλίκων που ασφαλίστηκαν μετά το 1993 και πρόλαβαν να συμπληρώσουν 20ετία και το 50ό έτος μέχρι το τέλος του 2012. Μειωμένη σύνταξη δίνεται από τα 50 και μετά, με το «πέναλτι» να είναι 6% για κάθε έτος ταχύτερης εξόδου.
Μία μικρή μερίδα ασφαλισμένων -κυρίως στο Δημόσιο- πρόλαβε να συμπληρώσει τις εν λόγω προϋποθέσεις.

www.ethnos.gr

Εξοδος με λιγότερα από 25 έτη για 90.000 ασφαλισμένους

Τη δυνατότητα να αποχωρήσουν με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης έχουν 90.000 άτομα που θα αξιοποιήσουν την επόμενη διετία μία σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων. Η έξοδος γίνεται ταχύτερα για όσους έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, ενώ ενιαίες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ισχύουν μετά το 2013.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2013 όσοι έχουν λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών, ενώ όπου προβλέπεται μειωμένη δίνεται στα 62. Αξίζει να σημειωθεί πως για θεμελίωση δικαιώματος μετά το 2013 δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς για καμία κατηγορία, δηλαδή ούτε οι μητέρες ανηλίκων μπορούν να αποχωρήσουν ταχύτερα.
Η βασική ρύθμιση προβλέπει τη συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες ασφάλισης (δηλαδή 15ετία) στα 65 (μειωμένη στα 60), ενώ χαμηλότερα όρια ηλικίας ισχύουν για τις γυναίκες στο ΙΚΑ και όσους απασχολούνται στα βαρέα.
Συνολικά δεκαπέντε γενικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα εξόδου με λιγότερα για 25 έτη δουλειάς σε ασφαλισμένους που δεν έχουν ανήλικα τέκνα.
Αλλες οκτώ ειδικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα ταχύτερης εξόδου σε μητέρες ανηλίκων αλλά και σε τρίτεκνες. Σημειώνεται πως στο Δημόσιο ευνοϊκό καθεστώς ισχύει και για τους τρίτεκνους άντρες που συμπλήρωσαν 20ετία τη διετία 2011-2012.
Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως δικαίωμα στη σύνταξη μπορούν να αποκτήσουν ακόμα και όσοι έχουν μόνο 12 χρόνια δουλειάς.
15 ευνοϊκές ρυθμίσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση
Δεκαπέντε ευνοϊκές ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να βγουν στη σύνταξη με λιγότερα από 25 έτη δουλειάς. Οι περισσότερες από αυτές τις διατάξεις αφορούν ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ειδικό καθεστώς ισχύει για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στενότερα είναι τα περιθώρια στο Δημόσιο και στα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, όπου η πόρτα εξόδου ανοίγει με 15ετία στα 65 μέχρι το τέλος του 2012 και στα 67 από το 2013 και μετά. Αναλυτικά οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης είναι οι εξής:

Τα «κλειδιά» που ανοίγουν την πόρτα εξόδου στο Δημόσιο

Ποιοι υπάλληλοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις για να βγουν στη σύνταξη. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα πλασματικά έτη

Περισσότεροι από 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και μπορούν να αξιοποιήσουν ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας για να βγουν στη σύνταξη. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν για όσους «κλείδωσαν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, καθώς από το 2013 και μετά πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67 (ή εναλλακτικά στα 62 με 40 έτη ασφάλισης)
Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 έχουν μικρότερη περικοπή στην περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά λιγότερα περιθώρια αναγνώρισης πλασματικών ετών.Αντιθέτως από το 2011 και μετά αυξάνεται το ποσοστό της περικοπής, αλλά υπάρχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά στα πλασματικά έτη.
 Στο Δημόσιο προβλέπονται τα εξής:
1. Ποσοστό μείωσης στις περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης. Το «πέναλτι» εξαρτάται από το έτος θεμελίωσης δικαιώματος και διαμορφώνεται:
• Στο 4,5% για κάθε έτος που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του κανονικού ορίου ηλικίας (ή αλλιώς 1/267 για κάθε μήνα που υπολείπεται) για όσους «κλειδώνουν» δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
• Στο 6% για κάθε έτος που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του κανονικού ορίου ηλικίας (ή αλλιώς 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται) για όσους «κλειδώνουν» δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.
Σημειώνεται πως στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης η μείωση αφορά στον χρόνο ασφάλισης που έχει διανυθεί στον δημόσιο τομέα. Το ποσό του ΙΚΑ ή των άλλων Ταμείων καταβάλλεται κανονικά, αφού ο χρόνος έναρξης της καταβολής είναι μετά το 55ο έτος της ηλικίας.
2. Πλασματικά έτη ασφάλισης. Προσοχή χρειάζεται για την εξαγορά των πλασματικών ετών ασφάλισης, καθώς υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ποιοι γλιτώνουν από την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων

Διαφορετικές «ταχύτητες» ισχύουν για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων ανάλογα με το πότε ξεκίνησε η ασφάλιση.
Συγκεκριμένα όσοι έχουν απασχοληθεί στο Δημόσιο πριν από το 1983 έχουν ευνοϊκότερο καθεστώς συνταξιοδότησης και μπορούν να αποχωρήσουν ακόμα και χωρίς όριο ηλικίας (όποτε πιάσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης).
Για όσους ασφαλίστηκαν από το 1983 έως και το 1992 τα όρια ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Για τις γυναίκες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ισχύουν εφόσον το δικαίωμα «κλείδωσε» μέχρι το τέλος του 2010, ενώ μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι άνδρες που θεμελιώνουν δικαίωμα με 25ετία τη διετία 2011-2012.
Συγκεκριμένα, στο Δημόσιο προβλέπονται τα εξής:
1 Ασφαλισμένοι πριν από το 1983. Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας δικαιούνται οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, που συμπληρώνουν 35ετία. Ακόμα ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ισχύουν για τις μητέρες για έξοδο χωρίς όριο ηλικίας.
Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν για όσους έχουν απασχοληθεί στο Δημόσιο πριν από την 31η Δεκεμβρίου 1982 με οποιοδήποτε καθεστώς με αμειβόμενη εργασία.
Δηλαδή περιλαμβάνεται απασχόληση σε στενό Δημόσιο τομέα, ΝΠΔΔ, νομικά πρόσωπα που έγιναν αργότερα ΝΠΔΔ (νοσοκομεία), ειδικές μονάδες (ΜΟΜΑ). Αντίθετα δεν περιλαμβάνει απασχόληση σε επιχειρήσεις και εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ κλπ.).


Στην εν λόγω κατηγορία -των «παλαιών» ασφαλισμένων- εντάσσεται ο υπάλληλος ακόμη και εφόσον έχει πραγματοποιήσει εκείνη την περίοδο το ελάχιστο της μίας ημέρας απασχόληση. Επιπρόσθετα, ακόμη κι αν αργότερα συνέχισε την ασφάλισή του σε φορείς του ιδιωτικού τομέα αλλά επέστρεψε μέσω διορισμού στο Δημόσιο, νοείται εξαιτίας της απασχόλησής του την περίοδο πριν από το 1983 ως ενταχθείς σε αυτήν την κατηγορία των ασφαλισμένων.
Τα σημεία «SOS» που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι είναι τα εξής:

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ένα Ταμείο - γίγαντα με ενιαία σύνταξη 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι

Σχέδιο ενοποίησης όλων των φορέων κύριας ασφάλισης

 

Σε νέο κύμα συγχωνεύσεων στο ασφαλιστικό προβαίνει το υπουργείο Εργασίας, καθώς από το 2017 περισσότεροι από 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα υπάγονται σε ένα μόνο Ταμείο με έναν ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, από το οποίο όλοι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν τις συνταξιοδοτικές αποδοχές τους. Μέσα από τον νέο ενιαίο συνταξιοδοτικό φορέα το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί άμεσα τυχόν αλλαγές στον εργασιακό βίο των εργαζομένων και ανάλογα να υπολογίζεται αυτοματοποιημένα η σύνταξη του εκάστοτε δικαιούχου.

Σε πρώτο πλάνο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να μπουν οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) δηλαδή γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί. Εν συνεχεία, προβλέπεται ένταξη στο ΙΚΑ του νέου Ταμείου που θα προκύψει από την ενοποίηση ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ. Αργότερα προβλέπεται αναδιοργάνωση του ΟΓΑ και τέλος θα έρθει το Ταμείο όλων που θα ονομαστεί ΕΕΑΤ, δηλαδή Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο, που θα είναι εκτός των άλλων υπεύθυνο τόσο για την είσπραξη ασφαλιστικών όσο και φορολογικών εσόδων
Στο Ταμείο θα ενταχθούν εκτός από τους 5.9720.000 ενεργούς ασφαλισμένους και τους 2.657.000 συνταξιούχους και τα 2.882.000 προστατευόμενα μέλη τους.
Το εν λόγω μέτρο, όπως αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ έχει πάρει το πράσινο φως της τρόικας.
www.newsbeast.gr

Με χαμηλό κόστος η εξαγορά για τα χρόνια σπουδών

Με 168 ευρώ τον μήνα μπορούν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να εξαγοράσουν τον χρόνο των σπουδών τους και να ανοίξουν ταχύτερα την πόρτα εξόδου.

 Μεγάλοι κερδισμένοι είναι όσοι, αναγνωρίζοντας τον χρόνο σπουδών, θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, καθώς θα μπορέσουν να αποχωρήσουν με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Η εξαγορά του χρόνου σπουδών είναι μία επιλογή που πρέπει να εξετάσουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι.Ο συγκεκριμένος χρόνος είναι σχετικά οικονομικός (π.χ. σε σχέση με τη στρατιωτική θητεία) και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται εύκολα.

Με βάση τη νομοθεσία πλασματικά έτη για τις σπουδές μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.
Τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι είναι τα εξής:
• Στην εξαγορά μπορούν να προχωρήσουν όσοι φοίτησαν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ωστόσο μπορούν να αναγνωρίσουν ένα μόνο πτυχίο.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως επιτρέπεται η αναγνώριση μέσων επαγγελματικών σχολών για τις οποίες έχει συνταχθεί σχετική λίστα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
• Για να αναγνωριστεί ο χρόνος είναι απαραίτητη προϋπόθεση η λήψη του εν λόγω πτυχίου και δεν αρκεί απλώς η φοίτηση. Δηλαδή πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι σπουδές, ενώ δεν είναι δυνατή η εξαγορά χρόνου για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.
• Σε περίπτωση που κατά τον χρόνο φοίτησης έχει υπάρξει ασφάλιση σε Ταμείο (ή το δημόσιο) δεν είναι δυνατή η αναγνώριση του εν λόγω χρονικού διαστήματος.
• Αν η ασφάλιση εντός του χρόνου σπουδών έχει γίνει για λιγότερες από 25 ημέρες τον μήνα, τότε με την εξαγορά μπορεί ο ασφαλισμένος να συμπληρώσει τις εναπομείνασες ημέρες.
• Ως χρόνος φοίτησης θεωρείται ο χρόνος από την εγγραφή στη συγκεκριμένη σχολή μέχρι την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Μπορεί δηλαδή το συνολικό χρονικό διάστημα από το οποίο επιλέγεται ο αντίστοιχος χρόνος φοίτησης να είναι μεγαλύτερο από το αναφερόμενο στο εκάστοτε πτυχίο-βεβαίωση.
• Η εξαγορά του χρόνου σπουδών γίνεται για 25 ημέρες τον μήνα και για 300 ημέρες τον χρόνο.

Παγίδες και ευκαιρίες για τους ασφαλισμένους που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη.


Τρία σημεία «SOS» πρέπει να προσέξουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη. Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:
1 Τα πλασματικά έτη. Είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη ταχύτερη έξοδο από την αγορά εργασίας. Η χρήση των πλασματικών ετών που προέβλεψαν οι ν. 3863/2010 και 3996/2011 δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αποφύγουν τις ανατροπές στα όρια ηλικίας (εφόσον θεμελιώσουν δικαίωμα με τις διατάξεις που ισχύουν πριν από το 2013).
Οι σχετικές αιτήσεις εξαγορών ή αναγνώρισης πλασματικών χρόνων με σκοπό τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μπορούν να υποβληθούν σε οποιοδήποτε σημείο χρονικά, είτε άμεσα, είτε μεταγενέστερα, είτε με την αίτηση συνταξιοδότησης. Η εξόφληση μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ, είτε με δόσεις, είτε και με παρακράτηση από τη σύνταξη.
Για παράδειγμα, ασφαλισμένος του ΙΚΑ που έχει συμπληρώσει το 2011 χρόνο ασφάλισης 9.700 ημερών έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει από διάφορες κατηγορίες τουλάχιστον 800 ημέρες. Ετσι θα κατοχυρώσει δικαίωμα με τις διατάξεις του 2011 ώστε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 58 ετών με 10.800 ημέρες συνολικά.
Την αίτηση για την εξαγορά/αναγνώριση μπορεί να την υποβάλει οποτεδήποτε ως την ημερομηνία αιτήσεως συνταξιοδότησής του και αντίστοιχα και την εξόφληση.
2 Οι 100 ημέρες ανά έτος στη μειωμένη σύνταξη του ΙΚΑ. Χρειάζεται προσοχή, καθώς για τη μειωμένη σύνταξη απαιτούνται 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος τα τελευταία 5 έτη.
Είναι απαραίτητο να είναι πραγματική ασφάλιση αλλά μπορούν να προσμετρηθούν οι επιδοτούμενες ημέρες ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Επομένως πρέπει ο εργαζόμενος, στην περίπτωση που επιθυμεί να πάρει μειωμένη σύνταξη στην απευκτέα περίπτωση που καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας του ή είναι άνεργος και δεν πληροί την εν λόγω προϋπόθεση, είτε να αναζητήσει νέα εργασία ώστε να συμπληρώσει τις 100 ημέρες ανά έτος ή να ασκήσει το δικαίωμα της προαιρετικής ασφάλισης.
Χρειάζεται στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της προαιρετικής ασφάλισης δεν είναι δυνατός ο περιορισμός της στις 100 ημέρες ανά έτος. Είναι συνεχόμενη και καλύπτει πλήρως 300 ημέρες χωρίς τη δυνατότητα διακοπής και επανάληψής της.
Προσοχή, καθώς ο συγκεκριμένος χρόνος των 100 ημερών δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με εξαγορά πλασματικών ετών του ν. 3863/2010 ούτε με εξαγορά στρατιωτικής θητείας.
Ωστόσο, δεν ισχύει η πρόσθετη προϋπόθεση των 100 ημερών/έτος για τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με μειωμένη σύνταξη όσων γυναικών έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το καθεστώς των μητέρων ανηλίκων τέκνων,
3 Συνέχιση της ασφάλισης με αυτασφάλιση. Στην περίπτωση που η ασφάλιση διακοπεί απότομα ενώ ο ασφαλισμένος υπολείπεται χρόνου για την πλήρωση των προϋποθέσεων εξόδου, μπορεί μόνος του να συνεχίσει να καλύπτει τις εισφορές του ώστε να φτάσει τον απαραίτητο χρόνο.
Στο ΙΚΑ μπορεί ο μισθωτός να κάνει προαιρετική ασφάλιση εφόσον έχει τουλάχιστον 3.000 ημέρες συνολικά. Το κόστος αυτής είναι στο 20% επί των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε ο ασφαλισμένος πριν από την απόλυσή του.

www.ethnos.gr

Οι 24 ρυθμίσεις για έξοδο από το ΙΚΑ

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν 24 ασφαλιστικές διατάξεις για έξοδο στη σύνταξη έχουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Ευνοϊκές διατάξεις ισχύουν για όσους ασφαλισμένους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, με μεγάλες κερδισμένες τις μητέρες ανηλίκων.

Για θεμελίωση από το 2013 και μετά δεν ισχύουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και η έξοδος γίνεται στα 67 με πλήρη σύνταξη ή στα 62 με μειωμένη. Εναλλακτικά η πόρτα εξόδου ανοίγει με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών με πλήρη σύνταξη.
• Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης και συμπληρωμένο το 55ο έτος της ηλικίας τους το 2010. Δικαιούνται μειωμένη σύνταξη στα 55 και πλήρη στα 60. Προσοχή χρειάζεται καθώς απαιτούνται 100 ημέρες ασφάλισης τον χρόνο την τελευταία 5ετία και πριν από την αίτηση για τη μειωμένη.
• Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης και συμπληρωμένο το 55ο έτος της ηλικίας τους το 2011. Σ' αυτήν την περίπτωση το έτος εξόδου στη μειωμένη σύνταξη είναι το 56ο, ενώ απαιτούνται 100 ημέρες ασφάλισης τον χρόνο την τελευταία 5ετία.
Σε περίπτωση που η ασφαλισμένη συμπλήρωσε τα 60 το 2011, μπορεί να λάβει πλήρη σύνταξη από τα 61 και μετά.
Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης και συμπληρωμένο το 55ο έτος της ηλικίας τους το 2012. Σ' αυτήν την περίπτωση το έτος εξόδου στη μειωμένη σύνταξη είναι το 57ο, ενώ απαιτούνται 100 ημέρες ασφάλισης τον χρόνο την τελευταία 5ετία.
Σε περίπτωση που η ασφαλισμένη είχε συμπληρώσει τα 60 το 2012, μπορεί να λάβει πλήρη σύνταξη στα 62.
• Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης από το 2013. Δεν υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης. Ετσι, πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67 και μειωμένη στα 62.
• Γυναίκες με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2010. Οι μισθωτές ασφαλισμένες αυτής της κατηγορίας μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη σε ηλικία 58 ετών.
• Γυναίκες με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2011. Η «έξοδος» γίνεται στα 58 αλλά απαιτούνται 10.800 ένσημα τη στιγμή της αίτησης.
• Γυναίκες με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2012. Σύνταξη καταβάλλεται στα 59 με 11.100 ένσημα συνολικά τη στιγμή της αίτησης.
• Γυναίκες με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2010. Μπορούν να λάβουν σύνταξη σε ηλικία 55 ετών μειωμένη και σε ηλικία 57 ετών πλήρη. Για τη μειωμένη, απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος την τελευταία πριν από την αίτηση 5ετία.
• Γυναίκες με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2011. Μπορούν να λάβουν σύνταξη σε ηλικία 56 ετών μειωμένη και σε ηλικία 58 ετών πλήρη με συνολικά 10.400 ένσημα τη στιγμή της αίτησης. Για τη μειωμένη, απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος την τελευταία 5ετία, τόσο πριν από την αίτηση όσο και πριν από τη θεμελίωση.
• Γυναίκες με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2012. Μπορούν να λάβουν σύνταξη σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών μειωμένη και σε ηλικία 58 ετών και 6 μηνών πλήρη. Τη στιγμή της αίτησης απαιτούνται 10.800 ένσημα. Για τη μειωμένη, απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος την τελευταία 5ετία, τόσο πριν από την αίτηση όσο και πριν από τη θεμελίωση.
• Γυναίκες με 12.000 ημέρες ασφάλισης από το 2013 και μετά. Μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 62. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να εξαγοραστούν μέχρι 7 πλασματικά έτη από τις κατηγορίες του ν. 3996/2011.
• Ανδρες με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2010. Η πόρτα εξόδου ανοίγει στα 58.
• Ανδρες με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2011. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 58, ενώ απαιτούνται 10.800 ένσημα τη στιγμή της αίτησης.
• Ανδρες με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2012. Η πόρτα εξόδου ανοίγει στα 59 με συμπληρωμένα 11.100 ένσημα συνολικά τη στιγμή της αίτησης.
• Ανδρες με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2010. Η σύνταξη καταβάλλεται στα 62.
• Ανδρες με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2011. Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 63.
• Ανδρες με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2012. Μπορούν να λάβουν σύνταξη σε ηλικία 63 ετών και 6 μηνών.
• Ανδρες με 10.000 ημέρες ασφάλισης από το 2013 και μετά. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67.
• Ανδρες με 12.000 ημέρες ασφάλισης από το 2013 και μετά. Μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 62. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να εξαγοραστούν μέχρι 7 πλασματικά έτη από τις κατηγορίες του ν. 3996/2011.
• Ανδρες με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης από το 2013 και μετά. Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 62 ετών και πλήρη στα 67. Για τη λήψη της μειωμένης σύνταξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν 100 ημέρες ασφάλισης την τελευταία 5ετία πριν από την αίτηση.
• Μητέρες που μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο τέκνο και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 55 και μειωμένη σε ηλικία 50 ετών. Σημειώνεται πως για την ανηλικότητα λαμβάνεται υπόψη η ημέρα συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας του τέκνου. Τη στιγμή εκείνη η ασφαλισμένη πρέπει να έχει συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης.
Προσοχή, καθώς υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τα πλασματικά έτη για την ταχύτερη θεμελίωση. Ειδικότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 200 ημέρες από επιδοτούμενο χρόνο ανεργίας και 200 ημέρες επιδότησης ασθένειας εφόσον έχουν διανυθεί εντός 10ετίας από την ενηλικίωση του τέκνου. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι χρόνοι κύησης και λοχείας.
• Γυναίκες που μέσα στο 2011 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο τέκνο και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Η πόρτα εξόδου ανοίγει στα 57 για πλήρη σύνταξη και στα 52 για μειωμένη.
Για την ανηλικότητα λαμβάνεται υπόψη η ημέρα συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας του τέκνου. Είναι απαραίτητο τη στιγμή εκείνη η μητέρα να έχει συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης.
Περισσότερες ευκαιρίες προσφέρονται για την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης. Συγκεκριμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλασματικοί χρόνοι του ν. 3996/2011 (π.χ. σπουδές) και έως 1.200 ημέρες.
• Γυναίκες που μέσα στο 2012 είχαν ταυτόχρονα ανηλικότητα τέκνου και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη «κλειδώνει» στα 60 και για μειωμένη στα 55.
Και στην περίπτωση αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλασματικοί χρόνοι του ν. 3996/2011. Συγκεκριμένα μπορούν να αναγνωριστούν μέχρι και 1.500 ημέρες για την επίσπευση της συνταξιοδότησης.
Τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις μπορούν να αξιοποιήσουν και ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία, εφόσον επιλέξουν το συνταξιοδοτικό καθεστώς ΙΚΑ.
• Μητέρες ανηλίκων που θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Δεν ισχύει καμία ευνοϊκή διάταξη. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67 και μειωμένη στα 62.


 www.ethnos.gr

Τα SOS για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για να επισπεύσουν τη συνταξιοδότηση

Ευκαιρίες για ταχύτερη έξοδο από την αγορά εργασίας προσφέρει μια σειρά διατάξεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Η έξοδος με μειωμένη σύνταξη μπορεί να γίνει από τα 50 έως τα 60 για όσους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, με μεγάλες κερδισμένες τις μητέρες ανηλίκων.

Για όσους κλειδώνουν το δικαίωμα από το 2013 και μετά, πρόωρη σύνταξη -όπου αυτή προβλέπεται- δίνεται στα 62 (καθώς πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67). Πάντως, όσοι ασφαλισμένοι ετοιμάζονται να επισπεύσουν την έξοδο στη σύνταξη, όπως γράφει το «Έθνος», πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
  • Το «πέναλτι» για κάθε έτος που υπολείπεται του ορίου ηλικίας είναι 6% τον χρόνο (δηλαδή 30% την πενταετία) σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Ειδικό καθεστώς ισχύει στο Δημόσιο, καθώς όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 έχουν μείωση 4,5% τον χρόνο. Για όσους κλειδώνουν δικαίωμα από το 2011 και μετά το πέναλτι είναι 6% τον χρόνο, όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Όσοι αποχωρήσουν πρόωρα δεν δικαιούνται πλήρη σύνταξη, ακόμα και μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας με το οποίο θα ελάμβαναν την παροχή χωρίς μείωση. Δηλαδή η μείωση συνεχίζει να τους ακολουθεί εφ’ όρου ζωής.
  • Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Η επιλογή της μειωμένης συνταξιοδότησης αφαιρεί από τον ασφαλισμένο το εκ του νόμου δικαίωμά του για λήψη του 40% της πλήρους αποζημίωσης στην περίπτωση της εξόδου από την εργασία. Αυτό γιατί κατά τη μειωμένη συνταξιοδότηση η απόδοση της παροχής αποζημίωσης γίνεται με τη ρητή συγκατάθεση του εργοδότη στον οικειοθελή αποχώρηση του εργαζομένου.
  • Στο ΙΚΑ για τη μειωμένη σύνταξη απαιτούνται 100 τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης κάθε χρόνο τα τελευταία 5 έτη πριν από την υποβολή του σχετικού αιτήματος. Οι ημέρες ασφάλισης αυτές είναι απαραίτητο να είναι πραγματική ασφάλιση ή επιδοτούμενος χρόνος ανεργίας. Ο συγκεκριμένος χρόνος των 100 ημερών δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με εξαγορά πλασματικών ετών του ν. 3863/2010 ούτε με εξαγορά στρατιωτικής θητείας.
  • Δεν ισχύει η προϋπόθεση των 100 ημερών ανά έτος για τις μητέρες ανήλικων τέκνων.
  • Για τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών η προϋπόθεση αυτή είναι για 750 ημέρες την τελευταία 5ετία για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης. Στο Δημόσιο δεν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση.
  • Στις περιπτώσεις εξόδου από την εργασία με το καθεστώς της πρόωρης σύνταξης ο ασφαλισμένος μπορεί να κάνει κανονικά χρήση των πλασματικών ετών για προσαύξηση αλλά και για θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος. Ωστόσο, η αναγνώριση δεν φέρνει πιο κοντά το όριο ηλικίας για πλήρη συνταξιοδότηση ούτε χαμηλώνει το τελικό ποσοστό μείωσης.

Ανατροπές για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ από το 2015

Μεικτό σύστημα για τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης θα εφαρμοστεί για θεμελίωση από το 2015 και μετά

Δύο ταχύτητες -ανάλογα με το πότε έγινε η θεμελίωση δικαιώματος- υπάρχουν για τον υπολογισμό των συντάξεων του ΙΚΑ. Oσοι «κλειδώνουν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους, δεν θα έχουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού, ενώ μεικτό σύστημα θα εφαρμοστεί για θεμελίωση από το 2015 και μετά. Ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για το ΙΚΑ γίνεται με την καλύτερη 5ετία αποδοχών στην τελευταία 10ετία ασφάλισης. Ως τελευταία δεκαετία νοείται η δεκαετία που ξεκινά από το έτος το προηγούμενο εκείνου που υποβλήθηκε η αίτηση

Ο συντάξιμος μισθός, που είναι η βάση υπολογισμού της σύνταξης, υπολογίζεται ως εξής: οι μεικτές αποδοχές κάθε έτους της τελευταίας δεκαετίας -που προηγείται του έτους υποβολής της αίτησης- χωρίς τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας, αναπροσαρμόζονται σε αποδοχές του τελευταίου πριν από τη σύνταξη έτους.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι αν και στα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας γίνονται κανονικά κρατήσεις των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο της κύριας σύνταξης, τα ποσά που λαμβάνονται για τον σκοπό αυτόν από τον ασφαλισμένο - μισθωτό δεν υπολογίζονται εντός του συνόλου των ετήσιων αποδοχών.
Αντίθετα παροχές όπως ετήσια bonus ή μηνιαίες προσαυξήσεις τύπου «κινήτρων» ή «ποσοστών» επί των οποίων γίνονται οι σχετικές κρατήσεις και αποτελούν κομμάτι των τακτικών αποδοχών του ασφαλισμένου λαμβάνονται κανονικά υπόψη για τον υπολογισμό των ετήσιων αποδοχών επιμεριζόμενες στους μήνες εργασίας (οι ετήσιες απολαβές) και κανονικά στον μηνιαίο μισθό, όταν πρόκειται για αντίστοιχα μηνιαίως καταβαλλόμενες παροχές.
Το σύνολο των αναπροσαρμοσμένων πλέον αποδοχών διαιρείται με το σύνολο των ημερών εργασίας των αντίστοιχων επιλεγμένων ετών. Με τον τρόπο αυτόν προκύπτει το τεκμαρτό ημερομίσθιο του ασφαλιστικού βίου του μισθωτού.
Με βάση αυτό το τεκμαρτό ημερομίσθιο, ο ασφαλισμένος θα καταταγεί σε μία από τις 28 ασφαλιστικές κλάσεις που υφίστανται και θα γίνει ο τελικός υπολογισμός του ποσού της σύνταξης.
Εφόσον μετά τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης το ποσό που θα προκύψει είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, τότε αναπροσαρμόζεται αυτόματα στο κατώτατο όριο συντάξεων του ΙΚΑ. Σήμερα το κατώτερο όριο ανέρχεται σε 486,84 ευρώ.
Για τους ασφαλισμένους που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 η σύνταξή τους θα υπολογίζεται σε 2 τμήματα:
• Τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισής τους έως 31.12.2010 που υπολογίζεται με τις διατάξεις που εξακολουθούν να ισχύουν και
• Τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισής τους από 1.1.2011 έως την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους και υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές του ν. 3863/2010, αφού πρώτα συνυπολογιστούν τα έτη ασφάλισης που έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος έως 31.12.2010.
Το ποσό της βασικής σύνταξης διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης.

www.ethnos.gr

Αλλαγές στα όρια ηλικίας για βαρέα και ανθυγιεινά

Τα 7.500 ένσημα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί από πραγματική ασφάλιση, ενώ οι υπόλοιπες ημέρες μπορεί να συμπληρωθούν και με εξαγορά πλασματικών ετών


ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ
ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΛΗΡΗΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ
2010
10.500
55
53
2011
10.500
55 και 9μήνες
53 και 9 μήνες
2012
10.500
56 και 6 μήνες
54 και 6 μήνες
2013
10.500
60 και 9 μήνες
58 και 9 μήνες
2014
10.500
61 και 6 μήνες
59 και 6 μήνες
2015
10.500
62
60

Νέες ανατροπές στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση έρχονται το 2015 για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Συγκεκριμένα αυξάνεται κατά ένα εξάμηνο το όριο ηλικίας τόσο για πλήρη όσο και για μειωμένη σύνταξη.
Για να ανοίξει η πόρτα εξόδου στο ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς απαιτούνται 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 7.500 στα βαρέα. Το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων.Συγκεκριμένα φέτος μειωμένη σύνταξη καταβάλλεται σε ηλικία 59 ετών και 6 μηνών και πλήρη σε ηλικία 61 ετών και 6 μηνών. Ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου 2015 η έξοδος θα γίνεται σε ηλικία 60 ετών με μειωμένη σύνταξη και σε ηλικία 62 ετών με πλήρη.
Προσοχή, καθώς στην περίπτωση επιλογής της μειωμένης σύνταξης το «πέναλτι» είναι 0,5% για κάθε μήνα πριν από το όριο ηλικίας χορήγησης της πλήρους. Για να διασωθούν επομένως οι ασφαλισμένοι από την αύξηση των ορίων ηλικίας θα πρέπει να συμπληρώσουν 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 7.500 πρέπει να είναι στην ασφάλιση των βαρέων.
Προσοχή, καθώς τα 7.500 ένσημα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί από πραγματική ασφάλιση, ενώ οι υπόλοιπες ημέρες μπορεί να συμπληρωθούν και με εξαγορά πλασματικών ετών. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλασματικοί χρόνοι των τέκνων, των κενών ασφάλισης και των σπουδών (με κόστος 168 ευρώ τον μήνα), ο στρατός (με κόστος 20% επί των συντάξιμων αποδοχών με έκπτωση ανάλογα με το έτος) αλλά και η επιδοτούμενη ανεργία και ασθένεια (δωρεάν). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 1.800 ημέρες από πλασματικά έτη.

ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ



www.ethnos.gr

13 παράθυρα για έξοδο 100.000 ασφαλισμένων χωρίς όριο ηλικίας

Δεκατρείς ευνοϊκές ασφαλιστικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα σε 100.000 ασφαλισμένους να αποχωρήσουν ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Οσον αφορά στα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αυτά κυμαίνονται από 20 έως και 37 ανάλογα με το ταμείο αλλά και το φύλο (με τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις να ισχύουν για τις γυναίκες).
Η πιο «δημοφιλής» διάταξη προβλέπει τη συνταξιοδότηση με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Η ρύθμιση ισχύει για ασφαλισμένους στο δημόσιο και στα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, που μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν το 1983.

Μητέρες
Ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για τις μητέρες ανηλίκων στο δημόσιο, που ανήκουν στις «παλαιές» ασφαλισμένες. Την ίδια στιγμή ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης ισχύει και για τις τρίτεκνες σε δημόσιο και ειδικά ταμεία, που συμπλήρωσαν 20ετία μέχρι το τέλος του 2010.
Αντιθέτως ασφυκτικό είναι το πλαίσιο για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι πρέπει να έχουν 37 έτη δουλειάς μέχρι το τέλος του 2010 για να πάρουν σύνταξη. Στα συγκεκριμένα ταμεία η «αποχώρηση» με 35ετία συνοδεύεται από όριο ηλικίας ακόμα και για όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983.
Αναλυτικά οι διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας είναι οι εξής:

Εξι κλειδιά για παλαιούς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Αποκλίσεις υπάρχουν τόσο στα απαιτούμενα έτη ασφάλισης όσο και στα όρια ηλικίας, με χαμένους όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013.
Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ συνταξιοδοτούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις για τους άνδρες και τις γυναίκες. Τρία σημεία χρειάζονται προσοχή:
• Δεν χορηγείται σε καμιά κατηγορία μειωμένη σύνταξη.
• Δεν υφίστανται προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ως γονείς που υπάρχουν σε άλλα ταμεία.
• Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους πριν και μετά το 1983 ασφαλισμένους. Οσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 έχουν ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς.
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όσους ασφαλίστηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 έχουν ως εξής:
1. Ο.Α.Ε.Ε.- Τ.Ε.Β.Ε. Οι ασφαλισμένοι δικαιούνται σύνταξη εφόσον συμπληρώσουν 15 έτη ασφάλισης και ηλικία 67 ετών. Για να χορηγηθεί σύνταξη σε ηλικία μικρότερη των 67 ετών, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2012 ή 40 έτη ασφάλισης μετά την 1η Ιανουαρίου 2013.

Στην περίπτωση που συμπληρώνεται αναδρομικά η 35ετία μέχρι το τέλος του 2012, τότε ο ασφαλισμένος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας του.
Ωστόσο, εφόσον η συμπλήρωση της 35ετίας γίνεται μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί ο ασφαλισμένος με τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας και 40 συνολικά ετών ασφάλισης. Ανάλογα με το έτος θεμελίωσης δικαιούται ο ασφαλισμένος την εξαγορά από 4 έως 7 πλασματικών ετών. Η σύνταξη που χορηγείται από το ΤΕΒΕ σε όλες τις περιπτώσεις είναι πλήρης σύνταξη. Μειωμένη σύνταξη με μικρότερο όριο ηλικίας δεν προβλέπεται από το ΤΕΒΕ για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους.
Επίσης, δεν υπάρχει για την κατηγορία αυτή καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανηλίκων.
Οι ασφαλισμένοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής σημεία «sos»:
• Η σύνταξη του ΤΕΒΕ υπολογίζεται με βάση τις κατηγορίες στις οποίες έχει ασφαλιστεί ο ελεύθερος επαγγελματίας για όλη την περίοδο και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Ετσι λοιπόν για κάποιον που θέλει να έχει καλύτερη σύνταξη συμφέρει η ασφάλιση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατηγορία για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια και με βάση την αδυναμία εκπλήρωσης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά και τη μείωση των ποσών σύνταξης σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερη λύση η αίτηση υπαγωγής σε δύο χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες. Πλέον, ακόμη και η παραμονή πέραν της 35ετίας δεν προσδίδει κάποια ιδιαίτερη προσαύξηση κι έτσι συνίσταται να αποχωρεί κάποιος μόλις συμπληρώνονται τα απαραίτητα έτη.
• Δεν συμφέρει η παραμονή στις προαιρετικές κατηγορίες καθώς μετά τις μειώσεις η εν λόγω προσαύξηση εκμηδενίζεται.
• Συμφέρει όπου υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς χρόνου αυτή να εξαντλείται καθώς κάθε χρόνος που εξαγοράζεται δίνει μια σχετικά καλή προσαύξηση.
• Είναι καλύτερο στις περισσότερες περιπτώσεις να υποβάλλεται αίτημα υπολογισμού της σύνταξης με τις παλιές διατάξεις του ΤΕΒΕ και όχι με τις νέες του ΟΑΕΕ.

EΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ........


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ