ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ξεμπλοκάρουν τις καθυστερήσεις στην έξοδο από το ΙΚΑ

Οι ασφαλισµένοι που επιθυµούν να προσδιοριστεί ο χρόνος ασφάλισής τους έχουν τη δυνατότητα δύο έτη πριν από τη συµπλήρωση του ορίου ηλικίας να απευθύνονται στο ΙΚΑ
Μέτρα για την ταχύτερη απονοµή των συντάξεων λαµβάνει το ΙΚΑ, σε µία προσπάθεια να αντιµετωπίσει τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση της... πολυπόθητης απόφασης. Ενδεικτικό του αδιεξόδου είναι πως αυτή τη στιγµή στο Ταµείο είναι σε εκκρεµότητα 86.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη (ενώ εκκρεµούν 70.000 αιτήµατα για επικουρική).
Σύµφωνα µε την Οµοσπονδία των εργαζοµένων στα ασφαλιστικά ταµεία (ΠΟΠΟΚΠ) ο µέσος χρόνος έκδοσης της κύριας σύνταξης από το ΙΚΑ είναι 12 µήνες. Ωστόσο σε περίπτωση που υπάρχει διαδοχική ασφάλιση, ο χρόνος αναµονής εκτοξεύεται στους 18 µε 24 µήνες.
Για να αντιµετωπιστεί η κατάσταση, δίνεται βάρος στη δηµιουργία νέων κέντρων ανακεφαλαίωσης για τη χορήγηση Βεβαίωσης Χρόνου Ασφάλισης πριν τη συνταξιοδότηση. Το µέτρο ξεκίνησε να εφαρµόζεται εδώ και έναν χρόνο και πλέον επεκτείνεται και σε άλλα υποκαταστήµατα του Ταµείου.
Πρακτικά οι ασφαλισµένοι -που επιθυµούν να προσδιοριστεί ο χρόνος ασφάλισής τους- έχουν τη δυνατότητα δύο έτη πριν από τη συµπλήρωση του ορίου ηλικίας να απευθύνονται στο ΙΚΑ. Με τον τρόπο αυτό µπορούν έγκαιρα να πάρουν τη σχετική βεβαίωση και να επισπεύσουν τη διαδικασία έκδοσης της σύνταξης όποτε αποφασίσουν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου.
«Πρόκειται για ένα από τα µέτρα που λαµβάνει το ΙΚΑ προκειµένου να βελτιωθεί ο χρόνος απονοµής των συντάξεων» τονίζει ο υποδιοικητής του Ταµείου, Διονύσης Πατσούρης. Συνεχίζει επισηµαίνοντας «στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουµε τη λειτουργία νέων κέντρων απονοµής συντάξεων και σε άλλες περιοχές, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων».
Εδώ πρέπει να σηµειωθεί πως µέχρι τώρα λειτουργούν 48 κέντρα ανακεφαλαίωσης των ενσήµων σε διάφορες περιοχές της χώρας και µέσα στον Σεπτέµβριο θα δηµιουργηθούν άλλα 12. Πρόκειται για τα υποκαταστήµατα: Ηγουµενίτσας, Αρτας, Πρέβεζας, Πολύγυρου, Γιαννιτσών, Ευόσµου, Νεάπολης, Νίκαιας, Δραπετσώνας, Περάµατος, Σάµου και Ερµούπολης (Σύρου).
Αναφερόµενος στις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων ο πρόεδρος του Eνιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, σηµειώνει πως «ένα από τα σοβαρότερα προβλήµατα που αντιµετωπίζει σήµερα η κοινωνία και τα ασφαλιστικά ταµεία είναι η δεινή καθυστέρηση που παρουσιάζεται στις απονοµές των συντάξεων. Πρέπει µετά την υποβολή της αίτησης να δίνεται αµέσως το 90% της κύριας αλλά και επικουρικής σύνταξης (ως προσωρινό µέτρο). Μάλιστα ο θεσµός της προσωρινής σύνταξης πρέπει να έχει εφαρµογή και στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης. Τέλος ανάσα θα δώσει στους ασφαλισµένους η καταβολή του εφάπαξ παράλληλα µε την προσωρινή σύνταξη».



  • Μέχρι τώρα λειτουργούν 48 κέντρα ανακεφαλαίωσης των ενσήµων σε διάφορες περιοχές και µέσα στον Σεπτέµβριο θα δηµιουργηθούν άλλα 12


http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ