ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΓΑΜΟΣ ALPHA-EUROBANK

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες Σάββατο κατέληξαν σε συμφωνία οι ηγεσία των δύο ελληνικών τραπεζών με το Κατάρ, ο οποίο είναι μεγάλος μέτοχος με ποσοστό κοντά στο 6% στην Alpha Bank. Η μεγάλη συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως αύριο Δευτέρα.
Με την κίνηση αυτή οι δύο τράπεζες απάντησαν στο πρόβλημα που είχε προκύψει ύστερα από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, πως για τη χορήγηση κεφαλαίων στις τράπεζες από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Δημόσιο θα πάρει κοινές μετοχές. Πράγμα που σημαίνει πως οι δύο τράπεζες, αλλά και οι υπόλοιπεs θα περάσουν σε κρατικό έλεγχο.
Αντιδρώντας σε αυτό το ενδεχόμενο οι μεγαλομέτοχοι των δύο τραπεζών επισπεύσανε τις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει από καιρό και χθες κατέληξαν στην τριπλή συμμαχία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήταν γνωστές ως χθες το απόγευμα, το σχέδιο προβλέπει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον.

Από αυτά τα 300 εκατομμύρια θα βάλει η πλευρά του κ. Γιάννη Κωστόπουλου, ενώ άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει ο κ. Σπύρος Λάτσης. Τα υπόλοιπα 1,4 δισ. ευρώ θα βρεθούν από τον άλλο μεγάλο μέτοχο, το Κατάρ, αλλά και τους υπόλοιπους μετόχους των δύο τραπεζών.
Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου σχήματος θα συμμετάσχουν κεφάλαια και από άλλες αραβικές χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κύρια πολιτική της νέας τράπεζας θα είναι η απεξάρτηση από την Ευρωπαϊκή Κε¬ντρική Τράπεζα. Πάντως, όπως έλεγαν τραπεζικοί κύκλοι, αναμένεται να προκύψουν προβλήματα με τα καταστήματα και το προσωπικό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (δραστηριοποιούνται σχεδόν στις ίδιες χώρες) αφού οι οικονομίες κλίμακας που θα γίνουν θα έχουν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν καταστήματα.
Οι συνομιλίες
Η Eurobank έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό με 1.600 υποκαταστήματα. Η Alpha έχει δίκτυο 450 καταστημάτων στην Ελλάδα και συνάμα έχει παρουσία σε Νέα Υόρκη, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Αλβανία και Μεγ. Βρετανία και απασχολεί περί τα 20.000 άτομα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συνομιλία Alpha και Eurobank ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι. Προς στιγμήν πάγωσαν και ήρθε η ανακοίνωση του περασμένου Φεβρουα¬ρίου για το ενδεχόμενο -τότε- ντιλ Alpha και Εθνικής, το οποίο όμως ναυάγησε εν τη γενέσει του.
Η κίνηση των δύο μεγάλων τραπεζών κινητοποιεί τώρα και τις υπόλοιπες τράπεζες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις προκειμένου να μην περάσουν σε κρατικό έλεγχο - όπως άλλωστε ορίζουν οι όροι συμμετοχής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας-, να δουν τις μετοχές τους να κατρακυλούν στα επίπεδα λίγων σεντς και στη συνέχεια να ξεπουληθούν στην κυριολεξία σε ξένους τραπεζικούς ομίλους.
Φήμες για νέα συγχώνευση
Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών ότι επίκειται τετραπλή συγχώνευση μεταξύ της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Τράπεζας Αττικής και της Τράπεζας που θα δημιουργηθεί από το διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Βέβαια η Αγροτική και το Ταχυ¬δρομικό Ταμιευτήριο είναι αμφίβολο εάν μπορούν να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κι αυτό γιατί το μεν ΤΤ ήδη έχει τεθεί σε τροχιά ιδιωτικοποίησης όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενώ και για το μέλλον της Αγροτικής τον πρώτο λόγο τον έχει επίσης το κράτος.
Εξελίξεις και στις μικρές
Καταιγιστικές είναι και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το μέτωπο των μικρών τραπεζών. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) ανέλαβαν τη σωτηρία της Proton Bank. Η Μιλένιουμ αναζητά στρατηγικό επενδυτή, ενώ τόσο η Αγροτική όσο και η οικογένεια Ρέστη αναζητούν αγοραστές για τη συμμετοχή τους στην FF Bank.
ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ