ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εως και 35% οι μειώσεις συντάξεων

Μειώσεις συντάξεων, που μπορεί να κυμαίνονται από 10% έως 35%, έρχονται και στα επικουρικά ταμεία, που τελικά εξαιρούνται από την ενοποίηση και διατηρούν την αυτονομία τους.
Με βάση τη νομοθεσία, οι συγκεκριμένοι φορείς «μετατρέπονται» σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και θα πρέπει να επιβιώσουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση.
Στην απόφαση του υπουργού Εργασίας προβλέπεται πως μόνο τέσσερα Ταμεία εξαιρούνται από τη «μεταφορά» τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Πρόκειται για τα επικουρικά ταμεία του προσωπικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ), των υπαλλήλων εμπορίου τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ), των υπαλλήλων φαρμακευτικών εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ) και του προσωπικού εταιρειών πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ).
Τα συγκεκριμένα Ταμεία κατέθεσαν αναλογιστικές μελέτες στο υπουργείο Εργασίας για να αποδείξουν τη βιωσιμότητά τους και να εξαιρεθούν από την υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
Μάλιστα στις μελέτες αυτές γίνεται αναφορά και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να μην προκύψουν οικονομικά προβλήματα στο μέλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπονται τα εξής:
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εμπορίου Τροφίμων. Η πρόταση προβλέπει μείωση 27% των επικουρικών συντάξεων, που κατά μέσο όρο θα περιοριστούν από τα 300 στα 220 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία ο φορέας καλύπτει 26.000 ασφαλισμένους και 4.000 συνταξιούχους.
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Το ανώτατο πλαφόν των συντάξεων θα περιοριστεί κατά 35% και θα πέσει από τα 800 στα 520 ευρώ.
Ωστόσο, αυτό εκτιμάται πως θα επηρεάσει σε έναν βαθμό και τις υπόλοιπες συντάξεις (χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν συγκεκριμένα στοιχεία). Ο φορέας καλύπτει 12.000 ασφαλισμένους και 4.000 συνταξιούχους.
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εταιρειών Πετρελαιοειδών. Η μείωση σταδιακά θα φτάσει το 10%, με αποτέλεσμα η μέση σύνταξη να πέσει από τα 420 στα 378 ευρώ.
Με βάση τον σχεδιασμό, το μεγαλύτερο μέρος της περικοπής θα εφαρμοστεί τα πρώτα δύο χρόνια. Ο φορέας καλύπτει 4.000 ασφαλισμένους και 3.720 συνταξιούχους.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ