ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Πως θα υπολογίζονται οι συντάξεις από το 2015

Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από τον επόμενο χρόνο.
 Ένας ο ασφαλιστικός φορέας και θέσπιση της "Εθνικής Σύνταξης"
Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με έτος ορόσημο το 2015 αφού θα θεσπιστεί η λεγόμενη Εθνική Σύνταξη ενώ θα συσταθεί ένας ασφαλιστικός φορέας ,ο οποίος θα αποτελεί την «ομπρέλα» για όλα τα ταμεία. Στον φορέα αυτόν θα υπαχθούν το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΝΑΤ, διατηρώντας ωστόσο διαφορετικές Διοικήσεις.
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο της χώρας, κατόπιν των δεσμεύσεων προς την Τρόικα αλλά και του ήδη ψηφισμένου νόμου προβλέπουν την δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων όπου θα αποτελέσει την ομπρέλα των τριών ασφαλιστικών ταμείων αλλά και την θέσπιση της Εθνικής Σύνταξης όπου θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του ποσού που θα λαμβάνουν στο εξής οι δικαιούχοι.
Σε περίπου 10 μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος τρόπος που θα γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης για όσους συνταξιοδοτηθούν, από το 2015 και μετά που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να προκαλέσει μείωση στις αποδοχές έως και 30%.
Σύμφωνα με τον Ασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε το 2010 , από το έτος 2015, αλλάζει ο τρόπος που θα υπολογίζονται οι συντάξεις και θα λαμβάνουν όσοι αιτούνται συνταξιοδότηση ενώ η αλλαγή αυτή θα προκαλεσεί αισθητές μειώσεις στις αποδοχές των ''νέων συνταξιούχων''
Συγκεκριμένα η σύνταξη θα υπολογίζεται για όσους συνταξιοδοτούνται από το 2015 και ύστερα ως εξής:
Για το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στα έτη της ασφάλισής τους μετά το 2011,οι συνταξιούχοι θα  ''εισπράττουν'' αναλογικό ποσό που θα διαμορφώνεται μεταξύ του 0,8% και 1,5%.
Η βασική σύνταξη που θα ονομαστεί ''Εθνική Σύνταξη'' θα φτάνει τα 360 ευρώ ενώ στο ποσό αυτό θα προστεθεί το υπόλοιπο ποσό, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης του δικαιούχου και τις εισφορές που έχει καταβάλει , η λεγόμενη αναλογική σύνταξη.
Μετά το 2015 θα ισχύσει μια μεταβατική περίοδο που θα αφορά όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το εν λόγω έτος.

Για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά θα δίδεται αναλογία της σύνταξης ίση με το πηλίκον των ετών που διήνυσε μετά την ημερομηνία αυτή, διά του συνόλου των ετών ασφάλισής του. Τα έτη ασφάλισης από το 2011 ως το 2015 θα υπολογίζονται με το νέο σύστημα για όποιον συνταξιοδοτείται από το 2015 και μετά, ενώ τα έτη προ του 2011 με τον σημερινό τρόπο.
Το ποσό της σύνταξης θα υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο.
Το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης θα διαμορφώνεται με έναν συντελεστή που ξεκινά από το 0,8% κατά το πρώτο έτος ασφάλισης και κλιμακώνεται, στο 40ό και ως το 50ό έτος, στο 1,5%. ενώ με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μείωση δεδομένου ότι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 2%. Συνολικά το λεγόμενο ποσοστό αναπλήρωσης θα φθάνει το 64% των συντάξιμων αποδοχών..
Ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί στην συμπίεση των συντάξεων είναι το γεγονός ότι οι αποδοχές των παρελθόντων ετών απέχουν από τα σημερινά δεδομένα. Έτσι, θα υπολογίζονται με βάση τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ θα προστίθεται και ένας «συντελεστής ωρίμανσης». Με τον τρόπο αυτόν θα επιχειρείται η «επικαιροποίηση» των αμοιβών των «παλαιών» ετών ασφάλισης.
Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν μόνο τις συντάξεις γήρατος, αλλά και τις συντάξεις λόγω αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, όπως και τις συντάξεις λόγω εργατικού ατυχήματος. Η σύνταξη λόγω θανάτου, θα προσδιορίζεται στο 80% του αθροίσματος της βασικής και της αναλογικής σύνταξης.
www. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ