ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΟΠΥΥ-ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Παρατείνεται έως τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Χιλιάδες ασθενείς διαπιστώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα με πίστωση. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής εκτελούν μεν τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ, αλλά τους ζητούν να πληρώσουν τοις μετρητοίς και με την απόδειξη να ζητήσουν τα χρήματα από το Ταμείο τους.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γερ. Βουδούρης διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι θα κατέθετε χθες 76 εκατ. ευρώ, έναντι χρεών 420 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των φαρμακοποιών της χώρας.
Εως χθες το μεσημέρι είχε κατατεθεί ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο δεν μπορεί να εισπραχθεί άμεσα, καθώς η ημερομηνία εκτέλεσης είναι έπειτα από τέσσερις μέρες (valeur).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνο Λουράντο, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί και όσο εκκρεμεί η εξόφληση των φαρμακοποιών, θα παρατείνεται και το πρόβλημα με τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ.
«Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να πιστώνουν άλλο το κράτος», σχολίασε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΦΣΑ. Καθημερινά -σημειώνει- φτάνουν στον Σύλλογο δέκα κατασχετήρια σε βάρος φαρμακοποιών-μελών μας.
«Η αγορά έχει στεγνώσει από χρήμα, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξόφλησή μας από τα Ταμεία», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Πολλοί φαρμακοποιοί -εξηγεί- αναγκάζονται να εκχωρήσουν τις απαιτήσεις που έχουν έναντι του ΕΟΠΥΥ στις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να πληρώσουν φόρους και εισφορές. Ετσι, όταν έρθει η ώρα της εξόφλησης, δεν εισπράττουν τίποτε.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, την έλλειψη ρευστότητας επιτείνει η κρατική γραφειοκρατία και οι εμμονές του κράτους: «Υπάρχουν φαρμακοποιοί που οφείλουν 10.000 ευρώ ΦΠΑ, αλλά ταυτόχρονα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ