ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ -Τι ισχύει για θεμελίωση δικαιώματος

Δεν είναι απαραίτητη η άμεση εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Δηλαδή οι ασφαλισμένοι που θέλουν να «κλειδώσουν» το δικαίωμα φέτος δεν είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουν τα πλασματικά έτη άμεσα, αλλά μπορούν να το κάνουν και τα επόμενα χρόνια χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι σχετικές αιτήσεις εξαγορών ή αναγνώρισης πλασματικών χρόνων με σκοπό τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τις διατάξεις του 2011 και 2012 μπορούν να υποβληθούν σε οποιοδήποτε σημείο χρονικά είτε άμεσα είτε μεταγενέστερα, είτε με την αίτηση συνταξιοδότησης ανεξάρτητα από το έτος με τις διατάξεις του οποίου επιθυμεί ο ασφαλισμένος να θεμελιώσει δικαίωμα.
Η δε εξόφληση μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε με δόσεις, είτε και με παρακράτηση από τη σύνταξη σε χρονικό σημείο πάλι ανεξάρτητο με την ημερομηνία θεμελίωσης. Ετσι από απόψεως θεμελίωσης ο σημαντικός παράγοντας που κάνει την ειδοποιό διαφορά είναι το κατά πόσον η άθροιση των πλασματικών ετών με τον πραγματικό χρόνο ασφάλισης συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για θεμελίωση σε μια χρονική στιγμή του έτους του οποίου και επιθυμεί ο ασφαλισμένος να «κλειδώσει» το όριο ηλικίας.

Παράδειγμα
Για παράδειγμα ασφαλισμένος του ΙΚΑ συμπληρώσει το 2011 χρόνο ασφάλισης 9.700 ημερών. Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει από διάφορες κατηγορίες τουλάχιστον 800 ημέρες.
Ετσι κατοχυρώνει δικαίωμα με τις διατάξεις του 2011, ώστε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 58 ετών με 10.800 ημέρες συνολικά.
Την αίτηση για την εξαγορά-αναγνώριση μπορεί να την υποβάλει οποτεδήποτε ως την ημερομηνία αιτήσεως συνταξιοδότησής του και αντίστοιχα και την εξόφληση. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ