ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αυστηρό είναι πλέον το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή της αίτησης παραίτησης από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη. Η πρώτη παραίτηση πρέπει να υποβληθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και αν στη συνέχεια δεν υπάρχει ανάκλησή της μέχρι 10 Αυγούστου θα... ανοίξει η πόρτα εξόδου.

Ετσι, ενώ το 2011 υπήρχε η δυνατότητα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τη 10η Αυγούστου και η υπαλληλική σχέση λυνόταν αυτοδικαίως με την πάροδο άπρακτου διμήνου (δηλαδή χωρίς να έχει εντός διμήνου υποβληθεί αίτηση ανάκλησης), για το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται πλέον δυνατότητα υποβολής των σχετικών παραιτήσεων μέχρι τη 10η Ιουλίου και η αντίστοιχη υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδικαίως με την πάροδο μηνός.
Κατά συνέπεια, όλοι οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν το 2012 θα έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία μέχρι τις 10 Αυγούστου του έτους που διανύουμε.
Τι προβλέπεται
Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη προβλέπει ότι: «Αίτηση παραίτησης μόνιμου εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υποβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική σχέση αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία ενός μήνα από την υποβολή της».

Επιπρόσθετα, ως προέβλεπε και πλέον τροποποιήθηκε ο ν. 3867/2008: «Οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υποβάλλονται μετά τη 10η Ιουλίου, καθώς και κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, γίνονται αποδεκτές με απόφαση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, οι οποίες αποδεικνύονται από πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Δημόσιου Νοσοκομείου, ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».
Ετσι, οι εκπαιδευτικοί που εφεξής θα ενδιαφέρονται να αποχωρήσουν από την υπηρεσία θα πρέπει να το πραγματοποιήσουν με πρώτη παραίτηση από την 1η έως τη 10η του Ιουλίου.
Κατόπιν, εάν δεν υποβάλουν αίτημα ανάκλησης της εν λόγω παραίτησης εντός 1 μηνός και μέχρι τη 10η Αυγούστου, η υπαλληλική τους σχέση θα θεωρείται λυθείσα και θα ξεκινά να προσμετράται ο χρόνος για την καταβολή συντάξεων.
Σε περίπτωση που επιθυμούν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε άλλη στιγμή εντός του έτους θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο αντίστοιχο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει και το εξαιρετικό της κάθε περίπτωσης.
Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η ουσιαστική επίπτωση από την αλλαγή είναι η επίσπευση του προγραμματισμού που πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς και η καλή προετοιμασία και γνώση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.
Αντίθετα, ούτως ή άλλως δεν είναι δυνατή πλέον η προσαύξηση της σύνταξης με τη λήψη του επόμενου κλιμακίου, κάτι που γινόταν κατά κόρον με τους περισσοτέρους, αφού συμπλήρωναν τον Σεπτέμβριο τα απαραίτητα έτη υπηρεσίας.
Η κατάργηση των κλιμακίων με το ενιαίο μισθολόγιο και ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξης με τις συντάξιμες αποδοχές του Οκτωβρίου του 2011 έχουν στερήσει αυτήν τη δυνατότητα.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ