ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Εκπτώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές θα έχουν το επόμενο διάστημα οι συνεπείς εργοδότες με μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή. Οι θετικές αυτές διατάξεις αφορούν εργοδότες που καταβάλλουν εγκαίρως μισθούς και εισφορές στις τράπεζες, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να «μεταφερθούν» σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία.
Παράλληλα, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν περαιτέρω ρυθμίσεις, με δεδομένο πως η τρόικα ζητεί επιτακτικά τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ετσι, θα υπάρξουν πρόσθετες διατάξεις με στόχο νέα μείωση των εισφορών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.
Το νέο «τοπίο» που διαμορφώνεται στο ΙΚΑ προβλέπει μέχρι το τέλος του χρόνου μείωση των εισφορών μέχρι και 15% για όσους εργοδότες ανταποκρίνονται εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους.

Στον ΟΑΕΕ
Την ίδια στιγμή, μέχρι και δύο κατηγορίες μπορούν να κατέβουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έτσι ώστε μέσα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να μειώσουν τα χρήματα που δίνουν για εισφορές.
Οπως τονίζει ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, που είναι ειδικός σε θέματα εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου, «σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί και ο κύκλος εργασιών πολλών έχει μικρύνει κατά πολύ, ενώ από την άλλη μεριά έχουν εκτοξευθεί οι δαπάνες μέσω της αύξησης της φορολογίας, τονωτική ένεση θα αποτελέσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Σε συνδυασμό δε, με παλαιότερη ρύθμιση, που και αυτή προέβλεπε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με χρήση της κάρτας εργασίας και της ηλεκτρονικής διασύνδεσης με υπηρεσίες του υπουργείου, γίνεται κατανοητό ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και ελάφρυνσης των επιχειρήσεων υπό προϋποθέσεις, φυσικά».
Πάντως, υπάρχουν και οι «άτυχοι» που κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλότερες εισφορές. Πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, όπου η επιλογή κατηγορίας δεν είναι πια προαιρετική.
Μέχρι πέρσι οι αγρότες μπορούσαν να επιλέξουν τις χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, πληρώνοντας λιγότερα χρήματα.
Φέτος ωστόσο προβλέπεται η υποχρεωτική αλλαγή κατηγορίας ανά τριετία, ενώ ανά τρίμηνο και όχι ανά εξάμηνο θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ