ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ


Ξεκινά την 1η Ιουνίου η περικοπή στις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και χθες βγήκε και η σχετική εγκύκλιος. Η μείωση είναι 12% και αφορά στο ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, ενώ χαμηλότερες συντάξεις δεν επηρεάζονται.
Παράλληλα θα παρακρατηθούν και τα αναδρομικά για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου σε οκτώ ισόποσες δόσεις (δηλαδή μέχρι και τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς).
Για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό (πριν από την αφαίρεση της κράτησης ασθενείας και του φόρου) της κύριας σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ν. 3863/2010), της επιπλέον εισφοράς (ν. 3986/2011) και των μειώσεων του νόμου 4024/2011. Το ποσό της κύριας σύνταξης μετά και τη νέα μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ.
Σε περίπτωση που στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται πάνω από μία κύριες συντάξεις, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (δημόσιο ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό σύνταξης.
Ενδεικτικά αναφέρονται δύο παραδείγματα:
  • Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (800 ευρώ) και του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (605 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, δηλαδή στα 105 ευρώ. Αρα η μείωση θα είναι 12,6 ευρώ και θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του ΟΑΕΕ.
  • Συνταξιούχος του δημοσίου (1.200 ευρώ) και του ΙΚΑ- ΕΤΑμ (800 ευρώ). Η μείωση θα υπολογιστεί το ποσό του αθροίσματος των δύο συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, δηλαδή στα 700 ευρώ. Αρα η περικοπή θα είναι 84 ευρώ και θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του δημοσίου.
Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου που υπάρχουν πάνω από έναν δικαιούχο, το ποσό που ξεπερνά τα 1.300 ευρώ μειώνεται κατά 12%. Το εναπομείναν ποσό σύνταξης επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.
Από τις μειώσεις μεταξύ άλλων εξαιρούνται: οι συνταξιούχοι που παίρνουν το εξωιδρυματικό επίδομα, το θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, οι συνταξιούχοι που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και συγκεκριμένες άλλες ομάδες ασφαλισμένων.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ